Cevap: Sahibinden.com Üzerinden Alışveriş Yaptım. aldatıldım.
Alıntı:
AnaxagoraS rumuzlu üyeden alıntı
Rica ederim zor duruma düşmenizi istemeyiz. Kişi sizinle iletişimini koparmıyorsa yani aradığınızda ulaşılabilir durumda ise ilk etapta kendisi ile uzlaşma yolunu bir kez daha deneyin .Kendisinden tv'yi aslında hiç teslim almasaydınız kargo'da bekleseydi belgeleri ile beraber daha mantıklı bir davranış olabilirdi ama siz tvyi hem teslim alıp hemde satmışsınız ve sanırım faturalı satış yapmadınız bu nedenle aldığınız para konusundada sattığınız kişiyi davet edebilirler savcılığa.
Telefon istemişsiniz telefonu şayet aldıysa ve daha fazla bir külfete girmeyi kabul etti ise zaten bu vatandaş uzlaşmak istiyordur anladığım kadarı ile.
Kendisi zaten savcılığa gittiğinizde ürünün faturasını götürüp size verdiği bedelin çok üstünde olduğunu kanıtlarsa ki büyük olasılıkla öyle olacaktır sizin açınızdanda sorunlar oluşabilir. Çünkü hem tv yi yüksek bedelden almıştır büyük ihtimalle kendisi hemde telefonu. Bana telefon aldırdı sonra şöyle böyle yaptı diye beyanda bulunabilir.
Telefon konuşmalarınızda aptal dahi demiş olsanız hakaret davasına sebep verecektir. 2. kez iletişime geçip bu vatandaşa bu telefon konusunda baskı yaptıysanız tehdit unsuru içerebilir bu konuda. Yani sizin anlayacağınız paranızı alabiliyorsanız bir an önce iletişime geçip kendisi ile konu hakkında tekrar bir görüşün.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Salak aptal aşağılıyıcı kesinlikle böyle şeyler söylemedim , Telefon almayı kendisi istedi Para vermeyide ben zorla teklifte bulunmadım, onun teklifini kabul ettim , Kişiyle anlaşmamız üzerine ben Tv yi sattım....
Sizin Mesajınız Üzerine kişiyle iletişime geçtim, Konuştuk , 1.200 Sattım Benim masrafım 1.550 gibi oldu dedim bu işte oda 350 lira göndereyim dedi tekrar Bugün gönderecek yarısını diğer yarısınıda pazartesi....tlfn görüşmemizde öyle dedi akşam.
Ben Şikayetimden vazgeçebilirim değil mi.
İlan Veriyor Farklı bir model , Ben parasını yatırıyorum Başka bir model gönderiyor...Bu Suç değil mi peki Direk....
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Aydemir arkadaşım anlaşılan bu taraklarda bezi olmayan kendi halinde bir vatandaşsın.Hakkını aramaya çalışırken kuralları hukuka göre değil kendi kafandakine göre işlettiğin için önce maddi zarara uğramışsın şimdi de hukuki zarara uğramak üzeresin.Yılan hikayesine dönen, okurken yok artık dedirtecek bir alışveriş silsilesinin içine girmişsin.Öncelikle şahsın telefonda sana ne söylediğini telefon görüşmeleri kayıt altında tutulmadığı için ispatlaman zor.İlanda yazan ürün(aynı marka-model) gönderildiyse sana(her ne kadar sonradan telefonda ürünün farklı olduğunu söylesede) yapacak çok bir şeyin kalmıyor.Çünkü şikayet halinde ilk bakılan sitende ne yazıldığı ve ne gönderildiği.Bu günlerce süren gergin telefon görüşmelerinde ve msjlaşmalarında(o anlık sinirle) tehdit yada hakaret içeren(günlük hayatımızda yarı ciddi kullandığımız basit bir şey bile olabilir bu) bir şey söylemiş veya yazmışsan karşı tarafta bunu ispatlayabilirse bunlardan, burda yazdığın ve kişinin şahsını ve telefon numarasını herkese ifşa eden yazılarınla özel hayatın ihlalinden suçlanman söz konusu olacak.Sen bence iyice bu mevzudan zarara uğramadan bir şekilde kurtul derim.Sanane internette satılan güvenilmez ürünlerden.Git bir bayiden al neyse 100 lira fazlasına.Yaşadığın sıkıntıya değmez.Genede kendin bilirsin tabi.Sonucuna katlanacak kişi sen olacaksın.Şu anda ilk yazdıklarını şahıs görür senden şikayetçi olursa başın baleya girecek zaten.Kolay gelsin.
Abicim İlan Verilen Model 42Lw650 S Led Tv.... Telefonda Ben yanlış yazmışım, 42lw4500 Led tv dedi..... Ben havale dekontuma 42lw4500 ledt tv için yazdırdım , Bana gönderilen se PLASMA 42pw450 Kişiye ben hiç kötü söz söylemedim...
Ayrıca Şuan Konuda kişinin hiç bir özel bilgisi yer almıyor. Kişiyle tlfn görüşmesi tekrar yaptım, Eğer paramı gönderirse Şikaytten Vazgeçme gibi durumum var değil mi.
935 liradan aşağı olan uyuşmazlıklara tüketici sorunları hakem heyeti bakıyor.
935 liradan fazla olanlara da tüketici mahkemesi bakıyor arkadaşlar