-
Sanırım ben kendi seceneklerimle baş basayım.Buradan bir sonuc alamayacam Galiba.
İlgilenenler için cok teşekkür ederim.Saygılar sunarım.
Umarım hayatınızda benim gibi hatalar yapmazsınız yaparsanızda bir de üstüne üstelik hastalanmazsınız.
Her birinize hatasız ve sağlık günler dilerim.
-
sayın ekircali sayın tuug
dilek hanımın dediği gibi ragıp beyi yanlış anlamışsınız. Oysa yardım isteyen arkadaşın bir hikayesi var ama doğrusu BİR SORUSU YOK, Sorusu yok ve yol göstermemizi istiyor, bizim göstereceğimiz yol kanunlarda yazar zaten o yoluda arkadaş öğrenmiş ben 18 ay taksitle ödeyemem diyor. Ne diyelim peki bu arkadaşa, bunun onursuzlukla ne alakası var, böyle bir durumda intihar etmeyi düşünen kişinin akıl sağlığının yerinde olduğunu kim söyleyebilir. Ragıp bey ayrıca ölümün bir son olmadığını bir başlangıç olduğunu söylüyor, ölüm ile borç bitmez ki, bütün borç mirasçılara kalır, intihar etmiş bir babanın çocukları kendilerini nasıl hissederdi acaba. Biz hukukçular bir çok insan tanırız bir psikolog değiliz ama insanları tanıma konusunda zamanla gelişen yeteneklerimiz vardır. Ragıp beyin tavrı tamda olması gereken tavırdır.
sorusu olmayan ama yanıt arayan arkadaş:
borcun ödenmesi ancak bir mal varlığı ile olur malınız varsa haczedilir yoksa size başka bir şey yapılamaz kimse sizden borcun ödemeniz için canınızı istemez ve candan daha değerli bir şey yoktur
-
Sayın avukatlara:
Akıl saglıgıma kadar elestiiye ugradım.
İntihar edeceksen arkadada bırakdıklarını düşün öyle git intihar et dendi.
Ve desteklendi bu fikirde.
Fakat bunun nedeni ne.?
Avukatlıgın vermiş oldugu rehabet mi rahatlık mı bu sertlik neden?
Bu tutumu Anlamakta günlük cekiyorum.Fakat anlatmak istediklerinizide anlıyorum.
Ben uzunca bir mesaj yazdım ve benim durumumu oldugu gibi anlattım.
Bir sorum yoktu dogru bir sorunum vardı.
Bu sorunum hakkında sizin iyi bildiğiniz bir iş oldugu için yorumlarınıza degerlendirmenize ihtiyac duydum ve gereken cevapları aldımda.bunun için cok teşekkür ederim.
Yalnız 1 seyi acıklamak isterim.
Akıl saglıgım: bu elestiri bence yersizdi.neden mi?
Bir yerde kayboldugunu düşün önünde yollar var 4-5 yol.bu yollardan birisi seni evine götürüyor ama hangisi bilmiyorsun diğer yollarda farklı yerlere cıkıyor ama senin işine yaramıyor.Yolların tümünü denersin dimi?ama bi yol vardır ki diğer yolu deneme sansın bırakmaz.İşte bu secenekler varken son yol.Şimdi ben orada öylesine beklemeliyim mi ? yoksa yolları denemelimiyim?.denersem akıll saglıgımda süphe edilecek denemezsem ne olucak ?bununda cevabını sayın Av.Tayfun Eyilik vermiş evet bişi olmucak ama kaybolmuş durumda yasamak var orada beklemekte.
Tabi tüm bunlar bence bir varsayımdır Olabileceklerdir seceneklerdir.
Bu durum sanırım yasanmadan başa gelmeden anlasılamaz.Umarım kimsenin basınada gelmez.
Anlatımdan dolayı herhangi birkişiye saygısızlık hakaret vb. gibi bir duruma yer verdimse kesinlikle bunu ark niyetim oldugu için diğil yaptıgım anlatım hatası yüzündendir.
Hoş görmenizi rica eder saygı ve sevgilerimi sunarak özür dilerim.
-
Sayın YÜKSEL demiş ki,
Sn. Ragıp Atay'ın iletisinden gerçekten "git intihar et" demek istediği sonucunu çıkardı iseniz bravo yani...
evet bu sonucu çıkardım ve bence gayet net olarak bu ifade edilmişti.ama tabi siz hatalı bir ifade kullanıldığını kabul etmek yerine savunmaya geçtiniz. Oysa ortada hatalı bir ifade vardır ve düzeltilmesi gerekmektedir.
Sayın EYİLİK de,biz avukatlar psikolog değiliz ama insan psikolojisini tanıma hususunda yeteneklerimiz vardır,Ragıp beyin tavrı tamda olması gereken tavırdır. demiş.Yorum yapmıyorum..
Saygılar...
-
Sayın tornado,
İçinde bulunduğunuz durumun ne demek olduğunu, hiç istemesek de bazı insanları intihara sürükleyecek dereceye getirdiğini özellikle mesleğimizden dolayı inanın çok iyi biliyor ve anlıyoruz.
Hukuki açıdan yapmanız gereken ilk şey bankayla görüşmektir. Bu defalarca dile getirildi. Siz sorununuzu çözmek için bir adım dahi atmazsanız elbette bunalıma sürüklenirsiniz.
Hayatınıza son verdiğinizi ve geride bıraktığınız sevdiklerinizi gözünüzde bir canlandırın lütfen. Demişsiniz ki bi annem bi babam var, onların da borcu ödeyecek malı mülkü yok zaten vs. Hiçbir mal ve mülkleri olmayabilir ama yine de sürekli sizin borcunuzdan dolayı rahatsız edilecekler, birtakım prosedürleri yerine getirmek zorunda kalacaklar. Ben giderim geride kalanlar ne yaparsa yapsın demek bencillik değil midir? Sadece maddi açıdan değil bir de manevi açıdan düşünün, anne ve babanızı bu yaşlarında üzmek, evlat acısı yaşatmak, üstelik boyunlarını ele güne karşı bükmek (Arkanızdan söylenecekleri siz değil onlar sineye çekmek zorunda kalacaklar çünkü.) , karşılaşılan bir güçlük karşısında pes etmek çok mu şerefli bir davranış sizce? İntihar cesaret değil bilakis zayıflıktır. Evet psikolog değiliz ama mesleğimizden dolayı sizinki gibi örneklerle çok sık karşılaşmaktayız. Lütfen tavsiyemi yanlış anlamayınız ama bence psikolojik desteğe de ihtiyacınız var. Bunu eleştiri olarak algılamayın lütfen, sadece samimi bir tavsiye benimki. Şunu da tekrar belirtmek isterim ki, bu forumdaki iletilerden hiçbirinde sizi intihara teşvik eden ve bu fikri destekleyen tek bir ibare yok. Aksine yazılan her şey sizi hayata bağlamaya yöneliktir, yöntemler farklı olabilir ancak amaç hep aynıdır.
Yazılanları farklı boyutlara çekmeye çalışan zihniyetlere ben de yorum yapmayacağım, onlar anlamak istedikleri gibi anlamaktadırlar çünkü...
Saygılar.
-
güzel arkadaşım 7 karttan dolayı intihar gibi şeyleri düşünme ben de 125 dosya vardı üstelikde bunun çoğu kefalet yüzünden
intihar değil, ama sana bir sır vereyim. gerçi sorunu çok açık bilmiyorum ama, benim yaptığım yollardan kendine uygun olanı sana bir fikir verebilir diye düşünüyorum.
1- öncelikle sende bulunacak g. menkul ve menkulun bulunmaması
2- borçtan önceki iki yıl içinde elinde var ise bir g.menkulu çıkarmaman
3- mal beyanında bulunman eğer malın yoksa ve ödeyemeyeceksen ödeyemeceğim diye de açıkça belirtmen
4- ğer malın mülkün yoksa şu andaki adresini değiştir birde düşük semtlerden birinde bir yer daha kirala oraya da resmi ikamet et ve tüm dosyalara bildir. bu arada o semte arada sırada haftalık olarak uğra muhtara baktır gelen giden var mı diye
5- özel sektörde çalışıyorsan işvereninle anlaş maaşını düşük göster bırak 1/4 sıraya girsinler.
6- bu arada adresini her yere aynı vereceksin iş yerinde dahil olmak üzere uyanıklar iş yerinden adres sorgularlar.
7- sende bir şeyi bulamayacaklarını anlarlarsa ki bunu vatandaşlar 2 sene uğraştıktan sonra birer birer gücün oldukça defaten ya da iki taksitte anaparı ödemeyi talep et bak kuzu kuzu gelirler
mücadele et mücadelende göreceksin sen haklı çıkacaksın
yaşam inan bana çok güzel, türlü yolları denedipte seni kaz gibi yolan bankalara sen canını mı vereceksin, akıl her zorluğu yener dostum ben yendim göreceksin sen de yeneceksin
yalnızca oku icra iflas kanunu, tüketici kanunu ve medeni kanunu dikkatle oku
korkma, onları korkut
ağlama onları ağlat
eve gelecekler bırak gelsinler diyeceğin şu sana faiz vereceğime evimin eskilerini veririrm alın götürün de gitsin
her şeyi iyi yolunu düşün
o eşyalaın alınması saklanması satılması bir de üstelik ailen var ise ailenin medeni hukuktan haklarının düşürülmesi sonunda ellerinde kalacak bir şey olmadığını bilmiyorlarmı sadece senin sinirlerini boızmak için geleceğiz gideceğiz diyorlar
unutma haklar alacaklının kağıt üzerinde ama borçlu ödemek isterse öder istediklerinş yapsınlar sen istersen dosya kapanır ama bu arada yasal yollarda boşluğa düşmemen gerek
kendine iyi bak
-
Sayın Av.Dilek Kuzulu Yüksel Söylediklerinizi cok iyi anlayabiliyorum.
Ve son mesajdan sonra dahada iyi alıyorum.
Ama ben intihar edicem demedim sadece bir secenegi olabilecek bir seyi göz önüne getirdim.diğer secenekler gibi.
Zaten bu secenekte cok önemli olmasa bu kadar yorum yapmazdı kimse.
anlıyorumki insanların için yasam tabiki önemli ve her seyin önüne geciyor, geciyorki vazgecirmek ve bu seceneği değerlendirmemi düşünmemi sağlamak için bu mesaja yanıt yazan tüm avukat arkadaslar ve diğer arkadaşlar vazgecirmeye yönelik bazı yorumlarda bulundu.
Ben hiç bir yorumda ark bi niyet aramadım aramamda.ben var olsam veya yok olsam kimsenin bi cıkarı olmayacak yani mesaj yazanların o yüzden bir ark niyet aramak bence imkansız.
Şimdi tabiki söylediğiniz her kelimenizde haklısın bu inkar edilemez.
Lakin böyle bir konumda ne yüzle görüşmeye giceğim.Gidememki.
Mal beyanında bulunmadım bulunsamda zaten hic bir seyim yok.bir işim bile yok suanda.
ama tüm bunları gidip anlatmak anlattıktan sonra aşşalanmak korkum.Değersiz bi sekilde insanların davranması ileri geri itip kakılıp değişik usluplarda davranılması korkum.
bilemiyorum ne yapıcam hiç bilemiyorum inanınki.
cok uzatıyorum buradada galiba.
yorumunuz için cok teşekkür ederim saygılar.
-
sayın AKOZ verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
sıraladıklarınız aklımı karıstırdı biraz daha gercekten.
ama anlamadımda değil yani
kart borclarım malum yazdıgım gibi ama onlar sadece limitler.
bu kosullarla ödemek imkansız.
şimdi:
1.)herhangi bir gayri menkul yada herhangi bi para edecek bir seyim bulunmamakta.
2.) bir işim yok(sagda solda bilgisayar tamiri yapmak dısında)
3.)mal varlıgı beyanındada bulunmadım.
Alıntı: AKOZ
"unutma haklar alacaklının kağıt üzerinde ama borçlu ödemek isterse öder istediklerinş yapsınlar sen istersen dosya kapanır ama bu arada yasal yollarda boşluğa düşmemen gerek"
Bu nedemek anlayamadım.
Yorum ve yardımlarınız için cok teşekkür ederim.
Saygılar.
-
şöyle arkadaşım,
icra iflas kanunun bu konulardaki maddeleri belli onu oku o konuda kendini sağlama al
ihtarnameler geldiğinde ihtarnamelereine itiraz et, icradan tebligatlar geldiğinde git mal beyanında bulun
sen kendini bu gibi konularda sağlam tut.
gerisi gelir
malın olmasa bile bvereceğin bir dilekçe gelirim yok veya var giderlerim bu kadar ayda ancak bu kadar ayırabilirim ya da ayıramam borcumu ödeyebilirim ya da ödeyemem bunları içeren dilekçeni yaz ve dosyasına koy
bunlar önemli
her dosyanın bir nüshasını elinde bulundur. daireye verdiğin her beyanı çift nüsha düzenle bir nüshasını daireye onaylat
alacaklının hamlesine göre o günkü şartşlarınla doğru hamle at
ne olacak sende bir şey bulamazsa 2 yıl sonra aciz vesikası alacak
aciz vesikasından sonra gelirinde bir değişme (+) yönde 5 yıl yapma
beş yıl sonra zaman aşımına girecek
alacaklı hiç bir şey yapmasa bile alacak dosyası 10 yılda zaman aşımına uğrayacak 10 yıl üstünde bir şey bulundurma
yeter
merak etme onlar gerçeği anladıkları zaman sana türlü vaatlerle gelmeye başlarlar o zaman pazarlığa girersin
bak 3 yıldır anlaşamadığımız vatandaş hiç faiz almadan 18 ay takside bile razı oldu sadece kullandığım para için
borçlunun ödemediği hiç bir şeyi alacaklı alamaz dediğim buydu
üstünde mal bulundurma, şu anda çalışmıyorum diyorsun çalıştyığın zaman asgari veya eğitrimle uygun en alt düzeyden maaşla analaş işvereninle onu bildir dosyana giştsin 1/4 sıraya girsinler tıpış tıpış
herhalde uyguladıkları faiz oranlarından tek dosyan için 40 yıl geçer eee bu arada emekli olursun emekli maaşlarına haciz yok zaten maaşınıda gider postahaneden alırsın olur biter bir bardak soğuk suya talim ederler
-
anlıyorum.verdiğin bilgiler için cok teşekkür ederim.
Peki bu sefer soru sorucam.
Benim borclarım yüzünden Aynı evde kalmıyoruz ama yada kalsam bile
babamın evine haciz gider mi?
yani onların 3-5 parca esyasını almaya kalkarlarımı?
Onların hiç bir seyden haberi yok ve suclarıda yok. huzursuz olmalarını istemiyorum.
bunu merak ediyorum.
Saygılar