Cevap: Önemli ! Eski nufus kağıdı fotokopisi
Avukat arkadaşlar tabii ki var. Nasıl ki ben canımın istediği mesajlara cevap verip canımın istemediklerine vermiyorsam, doğal olarak avukat arkadaşların da canı bu soruya cevap vermek isterse, verir. Zira bu forum diğer birçok forum gibi gönüllülük esasına dayanmaktadır. Herhangibir kimsenin herhangibir soruya cevap verme gibi bir görevi yok.
Ama siz illa ki bir avukattan hukuki bir görüş almak isterseniz, bunun için bir avukata gidip ücretini ödeyerek danışabilir, hukuki mütaala alabilirsiniz.
Saygılarımla;
Birincisi burası bir hukuk danışma ve dayanışma platformu ikincisi ben sadece arkadaşları duyarlı olarak konuyu açıklığa kavuşturmaya davet ettim tabiki insanlar istedikleri sorulara cevap verir veya vermezler konu bu değil konuyu saptırmak için uğraşa girmeyelim lütfen konuyla ilgili birşey yazmak isteyen arkadaşlar lütfen yanıtlasınlar !
Alıntı:
genctr rumuzlu üyeden alıntı
geçmişte verilen bir nufus kağıdı fotokopisini soruyorum şuan fotokopiyi veren şahıs yaklaşık 4-5 aydır nufus kağıdını yenilemiş durumda konuyu net bir şeklde cevaplayacak avukat bir arkadş yok mu koskoca sitede millet kafasına göre yanıtlamasın lütfen bilen kesin bir dilde yanıtlasın her kafadan bir ses çıkmasın kesin bildiğiniz bişey varsa yanıtlayın !!!
Avukat arkadaş değilim ama avukatım. Diğer üyeler zaten gerekli yanıtı vermişler. Fotokopi ile bir şey olmaz. Ama bir sahteci o bilgileri kullanarak yepyeni bir nüfus cüzdanı imal ederse buna da yapabilecek şey yok. Bu tip sahte evrakların veya fotokopilerin kullanılarak sizi borç altına sokması için sorumluluk altına sokan evrakın (senet, taahhüd, sipariş vs.) altındaki imzanın size ait olması gerekir.
Arkadaş kelimesi lafın gelişi bir deyimdi neden bu kadar takıldınız anlamadım ? Sonuçta burası bir topluluk alanı hukuki.net üyelerinin bir aile olduğu doğrusundan bu kelimeyi kullandım neyse yanıt için tşk ederiz.