Nasıl ilgisi yok.......
O maddenin veriliş amacı ,HAGB'de hükmün paraya çerilemez iddiasıydı.
Printable View
Nasıl ilgisi yok.......
O maddenin veriliş amacı ,HAGB'de hükmün paraya çerilemez iddiasıydı.
Bunlarla da ilgisi yoktur demi.....
(11) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. Ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir.
Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar
Madde 50 - (1) Kısa süreli hapis cezası, suçlunun kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre;
a) Adlî para cezasına,
Şimdi verdiğiniz kanun maddesi oldu. Ancak durum uygulamada nasıl.? Maddede koşulların varlığı halinde diyor. Bu koşullar nelerdir.?
Ayrıca uygulamada hagb sına karar verilmiş hapis cezasının adli para cezasına çevrildiğine hiç tanık oldunuzmu.? Veya bu yönde duyumunuz varmı.?
benim kafam bişeye takıldı şimdi yazılanları okuduktan sonra ?şimdi bu kişi temyiz etse bile davayı hüküm 2009 yılında verilmiş ve 2011 de hakim işlediği başka suçtan dolayı açıklanmasına karar vermiş sizce bu davada temyiz etse temyiz benim lehimemi olur aleyhimemi yargıtay bozabilir mi kararı ?bildiğiniz üzere en 2 3 yıl sürüyor temyiz işlemi bu süre içinde 5 yıllık denetim süresi geçiyor bu kişi hapis yatar mı yatmaz mu bilgilerinize inanarak ve güvenerek size sormak istiyorum
sayın alexander1972 kişi hakkında basit yaralama ve mala zarar vermeden dava açılmıştı fakat sadece mala zarar verme suçundan 1850 tl cezaya çarptırıldı ve daha önce hüküm giydiği için hakim bu hükümlerin açıklanmasına karar vermiş.karşı taraf zengin olduğu için korkuyorum ki temyiz etseler bile karar iptal olur diye sizce bu kişiler itiraz etse bile yargıtay kararı bozar mı ve ne gibi bi karar çıkabilir görüşlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşırmısınız lütfen bu yazılanlardan sonra aklım karıştı bu kişinin temyiz etmesi bi işe yarar mı hapse girermi? teşekkürler...
Dediğim gibi hagb sına karar verilmiş erteli hapis cezaları açıklacak. Karşı tarafın tabiki temyiz hakkı var. Bunun zenginlikle alakası yok. Yargıtay temyiz sonucu ne karar verir bunu kimse bilemez. Bozma verse bile bozma sebebine göre dava tekrar görülür ve gerekirse yeni hüküm kurulur.. Bunlar sanığa sadece süre kazandırır kanatindeyim.