-
Takip ettiğim kadarıyla sabıkanın neden kaynaklandığı açıklanmasada silinen sabıka kaydının TSK da subay veya astsubay olarak görev yapamayacak suçlardan olduğu anlaşılıyor.
Kanun ordudan tart veya ihraç cezası ile öncelikli olarak subay astsubay olmaya engel suçları belirtmiştir. bu sabıkanın da böyle olduğunu düşünüyorum. Ancak detaylı bilgi verilmediğinden tam yanıt verilememekte
-
herkese merhaba durumuna gercekten uzuldum ve bende aynı duruma dusmus ve yedek subay adayı ıken askerlıgıne 15 ay ay er olarak yapmıs bırıyım bende cok arastırdım ve cok avukatla gorusmustum ama askerıye de kurallar cok katı BIZ UGUR MUMCUNUN KITABINA ISIM OLMUS SAKINCALI PIYADELERIZ..... ve devlet ne kadar unv. bıtırsekte bızı uslanmaz ve af olmaz goruyor devletın ayıbı
-
@yld19sm
gönderdiğin yazı sanırım bu durum iptaline ilişkin bir dava açılması ile ilgili... neden sanırım diyorum dersen pek bişey anlamadım iki üç cümle anca...[:I] peki bu mahkemenin herhangi bir sonucu oldu mu? olumlu tabiki. ve böyle bir mahkemenin ilerde sorun yaratma riski varmı... herşeyi ince eleyip sık dokumak lazım sonra hayatının tümünü üzülerek geçirir...:(
-
idare hukuku bölümünde askeri yüksek idare mahkemesi ile ilgili bilgi var.yedek subay statüsünden çıkarılması işlemi idarece tesis edilmiş.bu işlemin iptali için dava açılması gerekiyor.davanın açılmasının herhangi bir yan etkisi(olumsuz bir sonuç) olmaz.davayı kazanırsa işlem iptal olur ve normal olarak askerliğini yapar.mahkeme kararının sonucu işemin iptalidir.yani davacı davasında haklı bulunmuştur.