Cevap: Proje numarası ile daire numarasının birbirini tutmaması
Merhaba,
Benzer bir sorunu ben de yasiyorum, fakat benim sorunum biraz daha teferruatli. Yol gosterebilirseniz cok memnun olurum. Saygilarimla
Sahibi oldugum dairenin bulundugu apartmanda tum dairelerde tapu ile proje arasinda numara farkliligi var. Sorun muhtemelen muteahhitin tapulari hatali dagitmasindan kaynaklaniyor. Eger sorun sadece numarataj hatasi olsaydi lisanli harita muhendisilerinden birine basvurarak durumu cozdurebilecektim. Fakat benim durumumda bir problem daha var. Karisan evlerin metrekareleri birbirinden farkli. Yani harita muhendisinin yapacagi duzeltme proje uzerinde olacagindan, benim elimdeki tapu hala yan dairenin metrekaresini gosteriyor olacak. Bu benim icin sorun degil ama apartmanin diger sakinleri sadece numara duzeltmesine yanasmiyor. Kimse yan dairenin tapusuna sahip olmaya devam etmek istemiyor. Elimizdeki tapular kat mulkiyetli tapu degil. Sadece bolum gosteriyor. (90/8000 gibi)
Evimi satmaya calistigim ve banka kredi vermedigi icin bu sorunu hizlica cozmek istiyorum. En hizli ve uygun maliyetli cozum yolu konusunda yonlendirmelerinizi rica ederim.
Tesekkurler
Muhtemelen kat irtifakı tapunuz var, Kat irtifakı terkin edilip yeniden tesis edilmesi gerekiyor.
Ben evimi satmaya kalktım ve eksper trampa dedi. Projede karşı daire benim olarak gösteriyo. Ben LİHKAP a başvurdum geldi ve inceledi. Belediyede düzelttirdim en son tapuda karşı tarafla bağımsız bölüm değişikliği için imza atması gerekiyor. Fakat imzaya gelmiyor. Ben 8 senedir aynı yerde oturuyorum bunun düzeltilmesi için ne yapmam gerekir. Mahkemeye versem kazanabilirmiyim
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.