Cevap: Eksi Sözlükk'te hakkımdaki hakaret sayfası
Alıntı:
pcp1rates rumuzlu üyeden alıntı
yazılanların hukuken sakıncalı olması halinde davayı kazanabilirsiniz.
fatih altaylının açtığı davada silinmesi istenen 476 entryden sadece 97 tanesi silindi.
yazi yazılanlar "işte bu adam çok gıcık bi insandır" gibi bi yazı sizi rahatsız edebilir ama hukuken sakıncalı değildir.
şöyle bi şansınız var, yazarlardan rica ederseniz belki silebilirler. tabi ne amaçla yazdıklarını bilemiyorum belki yaptıgınız bi iş sonucunda haksızlığa uğradılar ve nefretlerini bu şekilde ortaya çıkardılar ki bu durumda silmeyeceklerdir. ya da sizi yanlış tanıyıp yazmış olabilirler.
not: ben de ekşisözlük yazarıyım.
Oneriniz icin tesekkurler ancak eksisozlukteki yazarlara ulasmam imkansiz
Yani ozelden mesaj almiyorlar. Ben zaten orada yazar degilim yazar olsam bile ozelden mesaj atabilirmiyim bilmiyorum
Orada yazar olmak icin baya ugrasmam gerekecegini biliyorum.
Keske birisi bana bir yol gosterse. Cunku ne zaman bir is basvuru yapsam insan kaynaklari google dan aratiyor ve bana sorular basliyor. Bunlar dogrumu kim bu insanlar? Hakkaten siz boyle birimisiniz? Sirketimizde bu tur insanlar istemeyiz.
Iki saat laf anlat insanlara. Bir de garip garip suratiniza bakiyorlar sanki hakaretleri yazan degilde siz ruh hastasiymisiniz gibi.
Anlatilmaz bir eziyet. Keske birisi yol gosterebilse.
Yazılarınızdan Tanınmış biri olduğunuzu çıkarıyorum ve sizin hakkınızda yazılanların ne olduğunu bilmiyoruz. suçmu o yüzden yapılanın ne olduğu konusunda net bilgi vermek zor.
Hayir taninmis biri degilim.
Ama birilerini eksizolukte hakkimda sayfa actiracak kadar sinirlendirdigim belli. Eksisozluk websitesinden haberim bile yoktu. 2 sene once bir arkadasimin uyarisiyla siteden ve orada hakkimdaki sayfadan haberim oldu.
Bir yol gosterebilecek birisi yokmu?
Su ana kadar edindigim bilgilere gore yurtdisindan bu is halledilemiyormus. TR ye donmem gerek ve sonar dava acmam gerek. bir kac sene once yaziyi yazan kisiyi nasil bulacaklar anlamis degilim yada websitesinin adminimi dava ediliyor onuda anlamadim. Ama sonucta davayi kaybetme ihtimalim bile varmis ki buna inanamiyorum. Mahkeme nasil hakkimdaki hakaretlere goz yumabilir anlayamiyorum. Evet kufur yok ama sagilayici sozler var.
Yani isim zor. off offf
Alıntı:
Misterno rumuzlu üyeden alıntı
Hayir taninmis biri degilim.
Ama birilerini eksizolukte hakkimda sayfa actiracak kadar sinirlendirdigim belli. Eksisozluk websitesinden haberim bile yoktu. 2 sene once bir arkadasimin uyarisiyla siteden ve orada hakkimdaki sayfadan haberim oldu.
Bir yol gosterebilecek birisi yokmu?
Su ana kadar edindigim bilgilere gore yurtdisindan bu is halledilemiyormus. TR ye donmem gerek ve sonar dava acmam gerek. bir kac sene once yaziyi yazan kisiyi nasil bulacaklar anlamis degilim yada websitesinin adminimi dava ediliyor onuda anlamadim. Ama sonucta davayi kaybetme ihtimalim bile varmis ki buna inanamiyorum. Mahkeme nasil hakkimdaki hakaretlere goz yumabilir anlayamiyorum. Evet kufur yok ama sagilayici sozler var.
Yani isim zor. off offf
Bahsi geçen sitede yazarım yazar statüsünde olduğunuz takdirde diğer üyelerle msjlaşabiliyorsunuz isterseniz hakkınızda yazılan yorumların yazarlarıyla iletişime geçebilir ve entrylerıni silmelerini ya da editlemelerini rica edebilirim, veya anasayfada iletişim butonuna tıkladığınızda moderasyona magduruyetinizi anlatabileceğiniz bir form çıkmaktadır bu tarz konularda ivedilikle cevap veriliyor oradanda şansınızı deneyebilirsiniz
Devletin sonradan eksikliklerini gidermeye çalıştığı, Hukuk sistemimizin geride kaldığı bu ortam düzenli sağlıklı bir yapıya kavuşturulmadığı sürece her zaman ciddi sorunların hatta toplumu saran olumsuzlukların, huzursuzlukların,kavgaların kaynağı olma duruma sahip bir yapıdır, İnternet
Alıntı:
Misterno rumuzlu üyeden alıntı
Evet kufur yok ama sagilayici sozler var.
Aşağılayıcı sözlerden kastınız ne bilemiyoruz. Eğer yazar yazdıklarının doğru olduğunu ispatlarsa, bunun hakaret sayılmayacağını söyleyebilirim. Örneğin hısrızlık suçundan hüküm giymiş biri için "hırsız" demesi tabii ki suç değildir. Yazıları olduğunca tarafsız değrelendirin; ispatlanamayacak şeyler var mı ve bunlar hakaret sayılıyor mu irdeleyin.
Önerim bu "aşağılayıcı sözler" den örnekler vererek bunun hakaret sayılıp sayılmayacağını tartışabiliriz.
Alıntı:
TaroMisaki rumuzlu üyeden alıntı
Bahsi geçen sitede yazarım yazar statüsünde olduğunuz takdirde diğer üyelerle msjlaşabiliyorsunuz isterseniz hakkınızda yazılan yorumların yazarlarıyla iletişime geçebilir ve entrylerıni silmelerini ya da editlemelerini rica edebilirim, veya anasayfada iletişim butonuna tıkladığınızda moderasyona magduruyetinizi anlatabileceğiniz bir form çıkmaktadır bu tarz konularda ivedilikle cevap veriliyor oradanda şansınızı deneyebilirsiniz
BU formu heralde 4-5 defa doldurup yolladim
Email ime cevap gelmis bu konuda bir sey yapamayiz diye
Ee simdi ne yapmaliyim? Tek carem savciliga gitmek sanirim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Aşağılayıcı sözlerden kastınız ne bilemiyoruz. Eğer yazar yazdıklarının doğru olduğunu ispatlarsa, bunun hakaret sayılmayacağını söyleyebilirim. Örneğin hısrızlık suçundan hüküm giymiş biri için "hırsız" demesi tabii ki suç değildir. Yazıları olduğunca tarafsız değrelendirin; ispatlanamayacak şeyler var mı ve bunlar hakaret sayılıyor mu irdeleyin.
Önerim bu "aşağılayıcı sözler" den örnekler vererek bunun hakaret sayılıp sayılmayacağını tartışabiliriz.
Hakkimdaki hakaretleri detayli yazmak yerine soyle diyebilirim
Ise basvurdugum zaman insan kaynaklarindaki gorevli bana
"sizin hakkinizda internette yazilar okuduk"
Evet ama onlarin kim oldugunu bilmiyorum
Anliyorum ama hakkinizda yazilanlar olumlu degil. Sirketimize eleman alirken gecmislerini arastirmakta bu isi bir parcasidir
Anliyorumhanimefendi ama internette her yazilan dogru degildir, bilmem farkindamisiniz? kImbilir belkide benden kisisel cekincesi acisiolan birisi yazdi bende tanimiyorum bu kisileri
Size geri donecegiz xxx bey
-----------------
Tabi sonra kimse aramiyor
------------------------
Eksi sozlukte yazan yazilar kisisel hakaret yani sokak kavgasinda soylenecek seyler anlayin iste. Ama koskoca sirketler onemsiyor.
Ne yapmam lazim bir akil verseniz?
Ekşisözlükte bahsedilen kişinin siz olduğu nasıl belli? İsim soyisim aynı olsa bile, o bir başka "mister no" olabilir. Belki de sizle bir ilgisi yok.
Eğer gerçekten sizseniz, bu açıkça belli ise, o zaman savcılığa bir dilekçe vermekten ibaret yapmanız gereken.
Tabii ki, tekrar ediyorum, o yazanların yalan olması gerek. Gerçek ise bundan gocunmamın bir gereği de yok.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ekşisözlükte bahsedilen kişinin siz olduğu nasıl belli? İsim soyisim aynı olsa bile, o bir başka "mister no" olabilir. Belki de sizle bir ilgisi yok.
Eğer gerçekten sizseniz, bu açıkça belli ise, o zaman savcılığa bir dilekçe vermekten ibaret yapmanız gereken.
Tabii ki, tekrar ediyorum, o yazanların yalan olması gerek. Gerçek ise bundan gocunmamın bir gereği de yok.
Hakaretler icinde yurtdisinda yasadigim icin oradaki sehirin ismide verilmis
Yani kesinlikle benim
Yeni bir sey ogrendim
Illa dava acmama gerek yokmus sikayette edebilirmisin savciliga
Savcilik masraf almiyor. Beni ifade vermek icin cagiriyor veya sorulara email ile cevap yazabiliyorum
Bu arada sikayet edilen yazinin yazarinin IP numarasi araniyor. Eger fake ise sikayet ilerlemiyor. Yapacak bir sey yok
Ama IP numarasinin bir sahibi varsa onu savciliga cagiriyorlar.
Sikayet dilekcesi ve savcilikta ifade vermek IP numarasinin aranmasi hakkinda tecrubesi olanlar varmi?