Cevap: Cayma hakkı hakkında
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
o dediğiniz kağıtta imzanız var mı yani satıcı malı size sevk ettiğini ispatlayabilecek bir şeyi bar mı?
ilk sorumu sorma sebebim eğer malı bu yollarla almadıysanız cayma hakkınız yoktur. sizin yaptığınız satıcı edimini yerine getirmediği (size verdiği söze uymadığı için) için sözleşmeyi fes etmek.
benim aklıma takılan şimdi satıcı ben malın teslimini 1 ay, bir buçuk ay içinde yapacaktım öyle kararlaştırmıştık derse. (çünkü yazılı değil sözlü bir sözleşmeniz var) o bunu ispat edebilir mi? yada siz aksini ispat edebilir misiniz?
ayrıca bankaya itirazdan birşey çıkmayacaktır sonuçta bu insanlar kartınızı çalarak meblağ çekmediler yada kafanıza silah dayayıp çekmediler.
evet imzam vardı üzerinde, ancak iptal sonrası üzerini çizip iptal diye yazdırdım belgeye. Yalnız biraz salaklığıma geldi işlemin iptal edildiğini gösterir bir belge almadım adamdan
Mevcut durumda ne satıcı geç teslimatı ispatlayabilir ne de ben 3 gün içinde teslim etmesi gerektiğini ispatlayabilirim herşey sözlü oldu.
senoleker arkadaşa çok teşekkürler bu satışa itiraz dilekçesini öğrendiğim çok iyi oldu, Bir hafta bekleyeceğim sonra para yatmaz ise gidip iptale dair bir belge isteyeceğim satıcıdan ve bankaya dilekçe vereceğim gibi görünüyor