Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
Alıntı:
Asepsus rumuzlu üyeden alıntı
molyer ve feyyar isimli üstadlara çok teşekür ederim. Çok güzel bilgi veriyorlar. Sayelerinde bu çıkılmaz gördüğüm engellerin içinden çıkabileceğimi düşünüyorum. En azından umut vermeleri ve karamsarlıktan kurtulmamı sağladıkları için tekrar tekrar teşekür ederim. hukiki.net e de ayrıca bu kadar güzel destek olan üyeleri olduğu için teşekkür ederim. Benimde bir faydam olsun diye her girdiğimde reklamları tıklıyorum. Gerçi ufak bir fayda ama olsun elimden ancak bu gelebiliyor.
Ne demek sayın Asepsus,ne bilgi verebildik ki sanki.
Unutmayın önemli olan insan hayatı ve sağlığıdır.Parasızlıkda, borçda gelir geçer.Umudunuzu yitirmeyin,pozizif olun derim ben.İnsanın sağlıklı olduğu sürece aşamayacağı sorun yoktur.Tecrübeyle sabittir.:ok
Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
Alıntı:
Asepsus rumuzlu üyeden alıntı
Evet döneme ve vergi türüne göre sınıflandırma yaptığımızda 12 adet olduğunu görebiliyorum. Zaten Vergi inceleme raporunda da 12 adet vergi inceleme raporu diye belirtilmiş. Müfettişte sanırım toplamda böyle birşey yapmış.
Ama bunlar toplamda 58 adet yapıyor. Bende ise toplam 64 adet ihbarname var. Yani raporlardan 6 tane fazla ihbar name. Tek tek inceleyip kategorize etmeyi düşünüyorum.
Ama anladığım kadarıyla gene de en az 12 adet dava açmam gerekecek. Bu da bana en az 1000 tl gibi bir dava masrafına yol açacak. Gerçekten çok büyük bir para... Bu para ödenmeden dava açılamıyor mu? Bunun hiç bir yolu yok mu?
birincisi harç parası ödemeden dava açma şansın yok. o nedenle bu kısmı unut.
dava sayısına gelince: örneğin 2008 yılı gelir vergisi, 2008 yılı gelir geçici vergi ve bunların özel usulsüzlük cezaları tek dava, yani burada 3 tane inceleme raporu olmasının bir önemi yok. yine 2008 yılı 12 dönem kdv ihbarnamesi geldiyse bu da cezalari ile (vergi ziyaı cezası) beraber tek dava. yani 12 dava olmaz senin açacağın, belirttiklerine göre 8 dava açacaksın. sana 64 ihbarname geldiyse hepsini yaz. dediğim gibi bir tane dava açki 30 gün zaman kazan sonrasına bakılır. çünkü inceleme raporlarının kontrolu gerekmekte, o raporlara göre davanın nasıl sonuçlanacağını belirtenilirim ancak. ama sen bütün ihbarnameleri yazarak dava aç zaman kazanmak için