Cevap: Velayet hakkı babaya verilme ihtimali nedir?
Sayın "çocuklariçin" benim çocuklarım sizin çocuklarınızdan biraz daha küçüktüler, davanın başından beri benimle beraberdiler, velayet konusu gündeme geldiğinde her uzman görüşmesinde biz babamızı istiyoruz demişler, annelerinin kendilerine olan davranışlarını , onlara uyguladığı fiziksel ve psikolojik şiddeti anlatmışlar.Birazda sanırım çocuk sorumluluğunu alabilecek, çocuklara iyi bir hayat ve gelecek sunabilecek taraf olarak gördükleri için çocuklar bana verildi.Aslına bakarsanız çocuklarınızın kendi kaderleri birazda kendi ellerinde.Ben çocuklarıma karşı hep açık, dürüst ve net oldum.Her zaman özgür bıraktım istedikleri zaman annelerine gidebileceklerini hep söyledim hatırlattım, ciddi olduğumu anlamaları için onları annelerine götürmeye kalktım istemediler ve her zamanda söylerim istediğinizde söylemeniz yeterli diye.Şu an ikiside çok doğru bir seçim yaptıklarının farkındalar, bazen konuşurken sorarım her hangi bir pişmanlığınız var mı diye cevap olarak " baba artık bizi istemiyormusun" diyorlar yeterince açık ve anlaşılır bir cevap.
Evlatlarınızı almak istiyorsanız yasalarıda , şartlarınızıda zorlarsınız, bana bu yaştaki çocukları senin alman mümkün değil mutlaka anneye verilir dediler, ben onları bırakmamak için elimden gelen her şeyi yaptım karşıma çıkan her durumu şartı sorguladım zorladım, onların da isteği ile çocuklarımı aldım.İzleyeceğiniz tek bir yol var evlatlarınızı bırakmamak için her koşulda ve şartta mücadele edin.Beğenmediğiniz bir rapor çıkarsa itiraz edin başka bir uzman isteyin, uzman varken hakim çocuk dinlemez diyorlar ama ben gerekseydi bir yolunu bulup onuda yapmaya çalışırdım.Lehinize bir karar çıkana kadar yada karşı taraf pes edene kadar ayakta kalırsanız belki karşı taraf daha fazla uğraşmak istemeyecektir, kendisini istemeyen çocuklar bunu annelerinin yüzüne söylerse karşı taraf durumu daha fazla kabul ediyor.İnşallah hakkınızda hayılısı olur.
Saygılarımla.
Not:Sitede son zamanlardaki teknik sorunlar yüzünden eklediğim cevaplar gözükmüyor birden fazla cevap vermiş olabilirim.
merhaba dostlar
ben yaklaşık 10 yıl önce boşandım o zaman kızımın yaşı küçük olamsı nedeni ile mahkeme kızımı anneye verdi şimdi kızımın yaşı 17 oldu ve anne yaklışık 3.5 yıl önce evlenerek izmire gitti ve bu zaman zarfından buyana ben çocukla görüşemiyorum 15 tatil ve yaz aylarında izmirden köye gelmelerine ragmen kızım benle görüşmüyor ve konuşmuyor büyük kardeşimle konuşuyor ve görüşüyor vwe büyük kardeşime benimle konuşmak vede görüşmek istemedigini söylemiş bende bu olayın üzerine gitmedim benden daha fazla uzaklaşmasın diye.
şimdi ben dava açsam kızımın velayetini alabilirmiyim..
İnanın yalnız değilsiniz. Bu yazdıklarınızla beni özetlediniz. Allah yardımcımız olsun.
Alıntı:
ziverbeyli rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim sn.Scorpion,
Ben doğma büyüme istanbullu olmama rağmen anadolu kökenli dindar olmamasına rağmen inançlı bir insanım ailemi ayakta tutmak için çaba sarfediyorum ancak verilen tavizler daha çok taviz doğurmaya başladı ve hamileliğin son döneminden itibaren eşimin doğası da bozulmaya başladı,saldırgan,suçlayıcı emirler veren bir moda büründü dahası şizofren gibi kafasında senaryo yazmaya başladı.Annesi de iliişki de taraf olmaya başlayınca daha çok diş bilemeye başladı bana karşı kaldı ki kırılmasın incinmesin diye annesine karşı saygıda kusur etmedim.
Çocuğa düşkünlüğümü bildikleri için beni tehdit etmeye kadar götürdüler, dedim ki ayrılmak istiyorsan geldiğin gibi git ben artık mücadele edemiyorum.Bırak çocuğu git hem çocuksuz kendine yeni bir düzeni rahat kurarsın dedim.
Eşim bu çıkışımdan sonra bir süre iyi gitti ancak ailesinin yanına gittiği veya onların geldiği zamanlarda yine sert çıkışlar yaparak provake ediyor beni.
Basit konularda dahi olayı abartıp hakaret noktasına getiriyor bu defa da ben karşılık veriyorum.Çocuğa bağırdığı için babamın nazikçe uyarmasına kalkıp bağırıp çağırarak karşılık vermesi bardağı taşıran son damla oldu.Şu an ailem ve eşim arasında kalmış durumdayım.
Kadınların evlendikten sonra değiştiklerini biliyordum ancak çocuktan sonra bu kadar değişeceğini bilsem bırakın çocuk yapmayı evlenmezdim dahi.
İçimi döktüm biraz kusura bakmayın
saygılarımla