Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Olayı şu söyle olmalı bu böyle olmalı diye edebiyatlaştırmanın ne alemi var.Herade devletin her türlü memuru (doktoru, polisi, öğretmeni) vatandaş için var.Ancak herşeyinde bir oluru var.Biri sizi aradı diye polislere ev mi bastırmayı planlıyosunuz yada sinyal bulucu aletlerle adamların yerini tespit edip havadan indirmemi yapsınlar.Polsin harekete geçmesi için bazı şartlar vardır.Kapımın önünden biri geçti şüphelendim diyene polis gitse bi gün o kapının önünden geçen siz olursunuz ve emin olun ozamanda çıkıp ortada hiç bir şey yok gözaltına alındım bu nasıl iş diye burda feryat edersiniz.Olaylara iki taraflı bakalım.Önceden kapımızı kilitlemeden yattığımız, komşunun zile basmada davetsiz eve girdiği günleri düşünüyorumda iyice birbirinden soyutlaşmış bir topluma doğru gittiğimizi görüyorum.Ortada hiç bir suç emaresi yada kanısı olmadan dünyanın hiç bir yerinde hiç bir kolluk kuvvet harekete geçmez.Öyle insanlar var ki biri bana uzun uzun baktı rahatsız oldum gidin yakalayın diye polisi arıyor.Bu olur bir olay dersek kendimizi kandırırız.Polis bu durumda harekete geçmiyor diye vatandaşı başından savmış olmuyor elbette.Biraz gerçekçilik lütfen.İyi forumlar.