Teşekkürler.
Printable View
Teşekkürler.
Harç parası yatırılmasının mantığı nedir.?
Alacaklı olan biziz zaten.Aklıma sadece bu para dava kaybedilmesi halinde karşı vekalet ücreti olarak mı yatırılıyor.?
Dava zaten tenfiz davası Moskovada sonuçlanmış bir dava. Tenfiz davasının kaybedilmesi oluyor mu.? Borçlu olan şirket teminat yatırıyor mu.?
Sanki ilk okuduğumda peşin harç rakamını 6.375 okumuştum.Şimdi 9.375 okuyorum.Ben kendimi 6500 e göre ayarlamıştım.9 ters gördüm demek ki.
Son olarak harç Hakim kararı ile mi oluyor.? Yani Harç tutarı şu kadar veya harç yatırılmaya gerek yoktur gibi.
Tenfiz davalarında harcı maktu biliyorum ben o da 21,15 lira bu sene.
Üstat yukarıda ki ileti geldikten sonra ben 6.500 artı 1.000 ne olur ne olmaz diye kenarda para tutuyorum. Dava açılması yaklaştıkça irdelemem lazım. Mantıksız geldi teminat yatırma. İnşallah dediğiniz gibi olur.
Üstat birde size şu soruyu sormak isterim;
16 mayıs 2011 de mahkeme 10.400.000 ruble - 10 ağustos 2011 de temyizde mahkeme kararı onamış,kaybeden tarafa 2 ay süre verip temyiz hakkı kullanılmamış.
29 şubat 2012 de mahkeme 19.000.000 ruble ye karar verip kaybeden tarafa temyiz hakkı tanımış.
Kaybeden şirket 2 davaya katılmamış.Bu sıralar temyiz süresi dolmak üzere.Biz buradaki Avukata tenfiz davasını hemen başlatma Moskovada temyize gidip zaman kaybedilmesin deyip davayı beklettik.
Ağbim ile her gün görüşüyoruz.
2 Şirketin arasında olan sözleşmeye göre günlük 0.1 gecikme cezası maddesi var. İlk dava 1 sene olacak bu rakamlara buradaki mahkemede faiz uygulayacak mı.? Ağbime A vukatımızın dediği şirket belki anlaşma teklif eder sözünü söylediğimizde ne kadar alınacaksa o kadar alınır.Pazarlık söz konusu olmaz.Elimden gelse daha fazla zarar görsün isterim dedi.
Ben faizin her türlüsüne karşı olan birisiyim.Tabi alacak davası için Avukata ne az ne çok bir bedel ödeyeceğiz.Ağbim belki faizinden Avukatın parası çıkar diyor.
Ben bu yazdıklarımı Avukata soracam.Ön bilgi olarak bu alacaklara faiz işleyecek mi.? Oranlama nasıl olacak.?
Birinci dava 355.000 dolar
İkinci dava 647.000 dolar
Türkiye'deki davanız tenfiz davası olduğundan mahkeme sadece yabancı mahkeme kararını onaylar. Teferruat yabancı mahkeme kararında ne varsa o şekilde kalır. Yani yabancı mahkemede faize hükmedilmişse hükmedildiği oran ve tarihten itibaren faiz işleyecektir.
Teşekkürler. Elimdeki belgede mahkeme 0.1 gecikme uygulamış.
Avukat ile görüşmemde tenfiz davsını Samsun ticaret mahkemesinden açacağını söyledi.Yarın açar büyük ihtimal.Borçlu şirketi sıkıştırmak için adi takip te yapabiliriz dedi.
Cumartesi maliyeti ne olur diye sorduğumda pazartesi hesaplayıp veririm demişti.Bugün 2 milyon lira alacak davası başlatacağını harç olarak 26.000.000 tl yatırılması gerektiğini harc parasının dava sonunda yine bizim olduğunu söyledi.
Zaten alacaklı iken bizim yatıracağımız paranın mantığı ne.?
Birde tenfiz davası başladığı zaman % 15 teminat yada teminat mektubundan bahsetmişti.Ayrı konu başlığı altında konu açıp sormuştum.Alacaklı yatırır,borçlu itiraz ederse teminat verir cevabı gelmişti. Yani borçlu itiraz etmez ise bir kuruş yatırmadan mahkemeye gelecek.Biz alacaklıyız parayı kurtarmaya çalışıyoruz birde 300 bin liralık teminat verecekmişiz.Bu doğrumu.? Mantığı,açıklaması nedir.? Eğer teminat vermemiz istenirse vallahi bu kanunla sabit ise kesin akılları yerinde yokken veya uçuyorken böyle yapmışlardır düşüncesi bayağı hakim olacak.