Cevap: İnternet Üzerinden Dolandırıldım Yardım Lütfen
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Sayın SLR görüşmeyi kayıt altına aldığını yazmış. Merak ettiğim konu, insanın kendi sesini içeren kayıtlar da delil sayılmaz mı?
Açıkladım ama anlamadınız sanırım.Diyalogda ikinci bir kişi olmak zorunda yoksa monolog oluyor.Kendi sesinizi içeren kısımlar zaten suç değil suç olan ikinci kişinin sesini haber verip rıza almadan kayıt edip yayınlamanız yahut bu kaydı götürüp savcılığa vermeniz bile suç.Bu durumda kamu avukatı hem olayı aydınlatacak bu delili gözardı edecek hemde özel hayatın gizliliğini ihlalden kişi hakkında dava açılmasını talep edecektir.Ve bu talebide kabul görüp dava açılacaktır.
İki kişi arasındaki görüşmenin mahkeme kararı olmadan yahut iki tarafında rızası olmadan,rıza gösterdiklerini yazılı bir belge ile yahut görüşme başında onay verdiklerini belirtmeden,görüşen iki kişi yahut üçüncü bir kişinin teknik imkanlar ile bu görüşmeyi kayıt altına alması,bu kaydı üçüncü bir kişiye dinletmesi,üçüncü kişinin bu kaydı dinlemesi suçtur.Bu suçun adı ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL'dir.
Bu yalnızca evlilik müessesesinde ihlal olmaktan çıkıp aile birliği içersinde bulunan kişilerin ailedeki olumsuzlukları yargı mercine bildirmek amacıyla teknik imkanlar ile kayıt altına almaları suç değildir ve delil olarak kullanılabilir.
Örn;çocuğunu döven babayı kamera ile kayıt eden anne,çocuğunu döven anneyi tespit etmek amacıyla kamera sistemi kuran baba,eşlerden birisinin diğer eş tarafından aldatılıp aldatılmadığını tespit amacıyla evlerine kurmuş olduğu teknik düzenek gibi durumlarda bu durum özel hayatın gizliliğini ihlal sayılmaz.Çünkü aile bireylerinin kendi evlerinde birbirlerinden hariç özel hayatı olamaz.Fakat bu anne,baba yada çocuk aile bireyi bile olsa bu tespiti yapmak amacıyla ikinci bir şahsın evine düzenek kurar ise örneğin karısını aldatan kocanın sevgilisinin evine aldatılan kadın gidipte teknik düzenek kurup bu evi dinletemez,kamera kaydı yaptıramaz.
kişi hakkında savcılığa dilekçemi verdim şimdi ayrıca ilamsız icra takibi başlatmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekli ?
Alıntı:
SLR rumuzlu üyeden alıntı
kişi hakkında savcılığa dilekçemi verdim şimdi ayrıca ilamsız icra takibi başlatmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekli ?
Bulunduğunuz yerdeki icra müdürlüğüne gidip bilgi alabilirsiniz.
Sayın Av.Hakan Toklu,
"Benim sizin onun şunun bunun düşüncesi önemli değil."
Toplum vicdanı bakımından. bu toplumun bir bireyi olarak düşüncemin önemli olduğunu düşünüyorum.
Yanıtınızda"Önemli olan hukukdışı elde edilen delillerin yargılamadaki tek delil olsa bile hatta olayı aydınlatacak tek delil olsa bile gözardı edileceğinin yasal olarak belirtilmiş olması." ifadesinde, hukuk dışı elde edilen tek delil de olsa,gözardı edilmesi yasal olarak belirginse, neden gözardı edilmiyor da bu hayalet senaryolar geçerli oluyor.
"Belirttiğiniz davalar siyasi davadır,asrın davasımı hukukun yüz karası mı olacaklarını tarih zamanı geldiğinde bizede gelecek nesillerede gösterecektir." yorumunuza, Türk Hukuk sisteminde siyasi davalar diye farklı bir dava çeşidi var mı sorusunu sormak isterim.
Bugünkü koşullarda tarihin gelecek nesillere ne yazacağından da kuvvetli şüphe duymaktayım.Tarih te çarpıtılıyor.