Cevap: Ziynetlerin İadesi
İyi akşamlar,konu başlıği ile çok ilgisiz olduğunu biliyorum,lütfen kusura bakmayın fakat yine de yardımcı olmanızı rica ediyorum. Benim merak ettiğim ve hiçbir yerde cevabını bulamadığım bir şey var. Haftaya 2012 de açtığım boşanma davamın son celsesi. Tedbir nafakam var,eski eşim emekli oldukça yüklü olan ikramiyesini ve diğer şeyleri dava açtığım sürecin en başında kaçırdı.Ortada adına bankalarda vs hiçbir şey çıkmıyor. Şimdi sorum, hakim boşanma kararını verdikten hemen sonramı icra ile aldığım tedbir nafakam bitip,yoksulluk nafakası başlıyor. Karşı taraf temyize giderse,tedbir nafakam devam edermi? Yada gitmese bile tedbir hemen kesilmiş olurmu? İkinci sorum,beş bin civarı bir emekli maaşı var. tazminatımı icra yolu ile taksitlendirebilrmiyim? İlgisiz bir başlığa açtığım için tekrar özür dilerim.
Tedbir nafakası karar kesinleşinceye kadar sürecektir.
Alıntı:
Av.Ergün Vardar rumuzlu üyeden alıntı
Tedbir nafakası karar kesinleşinceye kadar sürecektir.
Çok teşekkür ederim Ergün Bey. Bir sorum daha olacaktı kusura bakmazsanız. Tazminatımı ( herşeyi kaçırdığı içn ortada bir şey yok ve vermeye niyeti de yok karşı tarafın) emekli maaşından hacizle taksitlendirerek alabilirmiyim?
Alacak, maddi ve manevi tazminata ilişkin olduğunda, borçlunun emekli maaşının haczi mümkün değildir