Cevap: Bütün kadınlar boşanmada böyle mi oluyor?
Alıntı:
reaye rumuzlu üyeden alıntı
Türkiyede kadın olmak ne güzel şeymiş..Kadın cinayetlerinin resmi verileri, yani yedi yıldaki yüzde bin 400’lük artış oranı, 2002’de 66 olan kadın cinayeti sayısı, 2009’un ilk yedi ayında 953 oldu. “Peki bunca cinayetin failleri yakalanmış, cezalandırılmış mıydı?” “2002’den Temmuz 2009’a kadar; şiddet ve cinayetler nedeniyle toplam 12 bin 678 dava açıldı. Bu davalarda 15 bin 564 kişi yargılanırken, bunlardan 5 bin 736’sı mahkûm oldu. Bu davalarda bin 859 kişi için beraat, 794 kişi için de denetimli serbestlik kararı verildi.” Türkiyetade yaşayan kadınların yüzde 42'si şiddet görüyor.. Haberlerde duyabildiğimiz kadarıyla ortağız buacılara, kaldırım kenarında bıçakla linç edileni mi ararsın, yaşadığı ev silah taranıp, annesi kendisi yok edileni mi ararsın.. Demek Türkiyede kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor..Çok ilginç
tamam işte. sen de onların kontenjanından yararlan. mesela benim eşim öyle yapıyor. dosya dolu gözüksün diye şiddet uyguladı diye onu da eklemiş diğer iftiraların yanında.
neyseki dayak yiyorsunuz. neyse evlenerek yaptık bir hata. imam nikahı kıyıp nikahsız da yaşanabilir esasında. sonuç olarak erkekler de hakkını bu şekilde arayabilir. hukukun kadınlara (şiddet ve haksızlığa uğrayan kadınlara) vermiş olduğu haklardan dürüst olmayan ve gün görmemiş bayanlar da yararlanıyor.
Kadınlar kendi bindikleri dalı kesiyorlar. İddiasına girerim ya Türkiye'de 3-4 haksız velayet kullanımından doğan intiharlar olacak (yakın geçmişte olmuştu.) ve kadınlara verilen haklar sınırlanacak.
bakmayın pozitif ayrımcılığın olacağını düşünenlere. erkekler de bu olayın bir çözümünü bulur.
------------------------------------------------------------------
Başbakan Erdoğan, Mısır'a gidip "Laik bir devlet kurun" dediğinde Müslüman Kardeşler Örgütü Lideri bile Türkiye'nin medeni kanununa bir serzenişte bulunmuştu. Tayyip Erdoğan bu çıkışa karşılık herhangi bir karşılık vermedi. Bu demek oluyor ki, Başbakan'ın Türkiye'de olup bitenlerle ilgili bilgi sahibi olduğu kesin.
Zaten gerekirse imza kampanyası başlatarak, yaptığı suçlamaları kanıtlayamayarak onur ve gurur kırıcı iftirada bulunan kadınlara karşı tazminat hakkını elde edeceğiz.
Eşim şu ana kadar evliliğin hiç bir sorumluluğunu üzerine almadığı gibi, iftira dolu bir dilekçe ile dava açarak nafaka talebinde bulundu. Nafakanın bir ucunda hapis cezası olduğunu düşünürsek erkek egemen toplumun içine kötü duruma düşürülmeye çalışıldığı bir ortam yaratılmaya çalışılıyor. Feministler kadınların kuyusunu kazıyor.
Velakin ben de tarafıma haksız açılan boşanma davası tamamlandıktan sonra, boşanma davası haricinde bir dava açacağım eşim ceza almayacak durumda olacağı takdirde ailesindeki kişilerin haksız olarak manevi kişiliğimi zedelediği ve kamu personeline hakaret ve haksız iftira attığı için gerekli yasal işlemleri başlatacağım.
Sonuç olarak neden cezaevine girmesin ki?
Girsin.
Sayın barent ve sayın dostum37 hislerinize aynen katılıyorum, kısa bir süre önce tarafıma açılan boşanma davası sonuçlandı , deliller ve şahitlere göre tüm kusur karşı tarafta olmasına rağmen hakim boşanma isteğini kabul etti.Daha kusurlu tarafın davası red olur diye biliyordum demek ki yanlış biliyormuşum, doğrusu hakim ne isterse o olurmuş, bu sayede anladım ki dava dilekçene olmadığı halde dayak, şiddet, baskı, küfür akla gelebilecek tüm suçlamaları yazman yeterli imiş zira ispatlaman gerekmiyor,Çünki sen kadınsın ve erkek güçlü olduğu için muhakkak bunları yada bir kısmını yapmıştır, Çocuğunun velayetini almak için hiç bir şey yapmana gerek yok istemen yeterli çünki sen annesin, çocuk senin hakkın çünki çocuk anne sevgisiyle büyür, baba sadece otorite demektir o da ayda 2 defa görüştüğünde çocuğuna verilebilecek bir şeydir. Çalışıyor da olsan , evliliğinde biriktirdiğin gizli paranda olsa, durumun çok iyide olsa hep daha fazlası için evlendiğinde dünyanın en yakışıklısı, en iyi kalplisi, en dürüstü, en en eni olan kocanı sömürmek için biraz göz yaşı ve sadece istemen yeterli çünki sen kadınsın sana da çocuğuna da nafaka zaten dava başında haklıda olsan haksızda olsan bağlanacak. Erkek çalışıp evin geçimini sağlamakla mükellef ya ve evi terk ettiğinde kadın olarak yoksulluğa düşeceksin ya eşin seni finanse etmeli çünkü sen kadınsın ve yattığın yerden bir ömür boyu hazır para almak varken neden çalışıp ihtiyaclarını karşılayasın ki, çocuğunun sana ihtiyacı var ve yanında olmalısın, Evi terkeden sen olmana rağmen senin zora düşeceğin gerçeğiyle gerekli önlemler resen alınıyor ama erkeğin düşeceği zor durum için alınacak resen bir önlem yok, erkek nasılsa başının çaresine bakar tüm ihitiyaçlarını kendi karşılar kendine yeter, ama sen eşinin maddi desteği olmadan bunu yapamazsın çünki sen kadınsın.
Yazılı ve görsel medyada hep kadınlara uygulanan şiddet ve kadınların mağduriyeti işleniyor prim yapan haber neden işlenmesin ki.İnsan bu haberleri duyduğunda üzülüyor , tarafları bu aşamaya getiren yaşanmışlıklar hiçbir zaman anlatılmaz anlatılmıyor.Olayları izlediğimde insan bunu nasıl yapıyor nasıl bu hale geliyor bu denli kendini kaybedebiliyor, nasıl düşünemiyor diyorsun , ama şu kadarını söylüyorum insanı o noktaya getiriyorlar.Evlenme arifesinde bir ömür hayatını paylaşmak istediğin insan, boşanma aşamasında dünyanın en iğrenç , en aşağılık, en adi bilumum her türlü kötülüğü yapabilen iğrenç bir mahluk olduğu için sende kadın olarak sana tanınan tüm hakları istediğin gibi kötüye kullanabilirsin çünkü sen kadınsın.
Bu benim hikayem ve hala devam ediyor çünki hedeflediği rakamı hala koparamadı, para uğruna evliliğini bitiren , çocuklarını kabul etmeyen ve daha fazla kopara bilmek için türlü entrikalar içine giren bir insan. Para için insanlığını kaybetmesini her şeyi bir kenara bırakın anneliğini unutmasını üzülerek izliyorum.
Lütfen bu yazdıklarımdan kimse başka başka anlamlar çıkarmasın, zira amacım polemik yaratmak değil sadece hislerimi buraya yansıtmaktı.
Saygılarımla.
Alıntı:
scorpion35 rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen bu yazdıklarımdan kimse başka başka anlamlar çıkarmasın, zira amacım polemik yaratmak değil sadece hislerimi buraya yansıtmaktı.
Saygılarımla.
Çok da güzel yansıtmışsınız. Eminim bu ülkede boşanmanın eşiğinde olan bir çok erkeğin / babanın hislerine tercüman oldunuz. Allah kolaylık versin..
Hiç de öyle olmuyor. Ben evimi terk ettiğimde morluklar içindeydi her yerim. Hastaneye gidip darp raporu aldım. Sulh cezada davası açıldı. Hakim şiddeti uygulayanın bizzat eşim olduğunun bir kanıtı olmadığını söyleyedi ve hiç bir ceza yada koruma uygulamadı. Adam ailemin evine geldi, kapımızın önünde elinde kesici bir aletle üzerime koşmaya başladı. Hakim kocanızın üzerine yürümesi size darp edeceği anlamına gelmez dedi beraat etti ki o olayda kardeşimi kolundan yaraladı. Beni korumaya çalışırken, kapımızın önünde kardeşimin yaralandığı kar kaldı yanımıza..
Aaa bana darp edildi diyice size atılan iftirayla aleyhinize işlem yapan hakim olabileceğini hiç sanmıyorum..O kadar kolay değil o işler. Dramatize etmesi ise çok kolay..Hem nasıl söylem..Neyseki dayak yiyorsunuz İnsanların onuruna guruna kişiliğine acılarına nasıl bu kadar basit ve duygusuz bir yorum yaparsınız.
Alıntı:
tamam işte. sen de onların kontenjanından yararlan.
]
Emin olun akıl hocalığına ihtiyacım olacak son kişi bile olamazsınız.
Sayın reaye sizin adınıza üzüldüm, bırakın bir insana, kadına , hayvana bile şiddet uygulanmamalı.Ancak her iki tarafta olayların bu aşamaya kadar geleceğini önceden hesaplayıp sorunların çözümü için biraz daha uzlaşmacı olsa sanırım bu şiddet manzaraları daha az yaşanır diye düşünüyorum.Sizin hayatınız ve yaşanmışlıklarınızı bilemediğimiz için yorum yapmak doğru olmaz sadece tarafların bir birini neden kışkırttığını olaylar patlak verinceye kadar geçen zamanda nasıl geçindiklerini insanlar bir anda unutuyor karşısındakini yıllardır beraber olduğu hayat arkadaşı eşi olarak değil hasmı olarak görüyor, sanırım bu öfkenin nedeni üzerinde biraz düşünmek gerekir.Herkes şapkasını önüne koyup bir öz eleştiri yapmalı, sadece karşı tarafı suçlamak hiç bir zaman çözüm olmuyor
Saygılarımla.
sayın reaye, bu en son yazdıklarınızı daha önceki mesajınızda yazsaydınız, bu şekilde yorumlar gelmezdi.
ilk yazdığınız mesajla bu mesajınızı bir karşılaştırın. bizim konumuz farklı. biz şiddet taraftarı kişi değiliz. biz sadece şiddet gören kadınların mağduriyetinden kendine pay çıkartmaya çalışılmasına tepkiliyiz.
tutarsız mesajlar yazmayın. siz eğer eşinizden şiddet gördüyseniz ve zamanında gereken yaptırım kararını çıkartmadıysanız o sizin sorununuz. burada barentin açtığı konuda da sizin yazdıklarınızla ilgili bir şey yer almıyor.
gözünüzde morluklar oluştuğundan bahsetmişsiniz. bir doktora görünseniz iyi olur.
evet çok güzel anlatmışsınız aynı kaderi paylaşmışız bende mayıs ayı ıtıbarıyle boşandım hakım affedersınız ama elbıselerımı bıle alıp karşı tarafa verecektı.mahkemeyı ben açtım eski eşim 15000 maddi 15000 manevi 15000 altın parası ıstedı dövmedım,sövmedim,aldatmadım hakım 14000 lıraya mahkum etti canımı zor kurtardım.bılseydım hiç başvurmaz bekler zaman aşımından belkı kanunen bıterdı zor çok bu işler.
evet çok güzel anlatmışsınız aynı kaderi paylaşmışız bende mayıs ayı ıtıbarıyle boşandım hakım affedersınız ama elbıselerımı bıle alıp karşı tarafa verecektı.mahkemeyı ben açtım eski eşim 15000 maddi 15000 manevi 15000 altın parası ıstedı dövmedım,sövmedim,aldatmadım hakım 14000 lıraya mahkum etti canımı zor kurtardım.bılseydım hiç başvurmaz bekler zaman aşımından belkı kanunen bıterdı zor çok bu işler.
Bir insan bu kadar değişebiliyorsa abi biz bi daha kimle evleneceğiz o halde? Resmiyetsiz yaşamak isteyeni bulmak mümkün değil ülkede... Devlet büyükleri 3 çocuk istemeden önce medeni kanunun şu altyapısını düzeltsinler önce..