Cevap: Konut kredisi dosya masrafını gerekçeli kararla geri alabilir miyim ?

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

Sn.albeyaz;
bahsedilen bu bilgi formu size verildi mi işlemler sırasında?

Alıntı:

albeyaz rumuzlu üyeden alıntı

şu anda elimde ne bilgi formu var ne sözleşme var nede ödeme planı

Kelime oyunu yapmadan,
''işlemler sırasında'' bilgi formu verildi , yasada belirtildiği şekilde imzalamanız istendi Mİ?
Sözleşmenizin bir kopyasını bankanızdan usulune uygun olarak talep ederseniz vermemezlik etmeyeceklerdir sanırım.
Okumadan her sayfasını imzaladığınız sözleşmenizin bir köşesinde sözleşmenin bir kopyasının size de verileceği -aldığınız şeklinde bir ibare vardır eminim.Verilmediğini iddia ettiğinizde,banka da verdiğini iddia edecektir muhtemelen, ama talepte bulunduğunuzda ( muhtemelen bir ücret talebiyle birlikte) isteğinizi karşılayacaktır.
Bankadan talep edip(YAZILI), verilmiyorsa  dava yoluna başvurmanız sanki daha mantıklı gibi.

Alıntı:

Kelime oyunu yapmadan,
''işlemler sırasında'' bilgi formu verildi , yasada belirtildiği şekilde imzalamanız istendi Mİ?
Sözleşmenizin bir kopyasını bankanızdan usulune uygun olarak talep ederseniz vermemezlik etmeyeceklerdir sanırım.
Okumadan her sayfasını imzaladığınız sözleşmenizin bir köşesinde sözleşmenin bir kopyasının size de verileceği -aldığınız şeklinde bir ibare vardır eminim.Verilmediğini iddia ettiğinizde,banka da verdiğini iddia edecektir muhtemelen, ama talepte bulunduğunuzda ( muhtemelen bir ücret talebiyle birlikte) isteğinizi karşılayacaktır.
Bankadan talep edip(YAZILI), verilmiyorsa  dava yoluna başvurmanız sanki daha mantıklı gibi.

Sayın Erdoğan KIRCALI;
Kelime oyunu cevaplıyorum bankadan kredi alırken ne müzakere yapmamın gerektiğini biliyordum ne de sözleşmenin bana verileceğini şimdi düşünüyordumda eğer masrafları kabul etmeseydim ne olurdu ? muhtemelen banka krediyi vermezdi mesela siz bankacı olarak cevap verin bir müşteriniz banka masraflarının yasal olmadığını söylese kredisini onaylarmısınız.
aradan 4 ay geçti (siz durmadan 6 ay diyorsunuz) haberlerde yargıtay kararını gördüm dosya ücretinin geri alınacağına dair bunun üzerine hakkımı aramaya çalışıyorum ne hikmetse banka sahibi sizmişsiniz gibi savunmaya geçtiniz buna anlam veremiyorum
bakın ben bankaya girdim kefilim ile birlikte önüme çıktısı alınmış matbu evrakları koydular imzala dediler (kelime oyunu yapmadan söylüyorum burda benim hatam var okumam lazımdı ama bankacı arkadaşta hiç okuyun ya da bakın burada dosya masraflarını kabul ediyorsunuz gibi bir uyarıda bulunmadı bu etik bir davranışmıdır ?)  bakın dilekçe örneği verdim hiçbirine ne hikmetse cevap vermediniz bakın ne diyor iyi okuyun 
2-)Banka ile işbu krediye ilişkin olarak sözleşme imzalamış bulunmaktayım. Ancak bu sözleşmenin bir örneği tarafıma verilmediği gibi önceden hazırlanmış matbu sözleşme olması dolayısıyla sözleşmenin içeriğine müdahale hakkım verilmemiş ve benimle de müzakere edilmemiştir. (4077/6. Madde )
eğer okuduğumu anlıyorsam bu maddeden dolayı bir haklılığım var bunu ben değil hukuk söylüyor böyle bir haklılığım varken siz anlamsız bir şekilde bankanın hiçbir suçu yok siz imzalamışsınız siz kabul etmişsiniz diyerek bütün suçun bende olduğu izlenimi yaratıyorsunuz
4-)Krediye bağlı sözleşmelerde dosya masrafı ve benzeri isimler altında yapılacak kesintilerde taraf olan tüketiciye önceden bilgilendirme yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. Yine bu bağlamda tüketici dosya masrafı işlemine bağlı olarak rıza ve onayını sözleşme içinde kaim bulunan madde karşısına kendi yazısıyla tarih ve imza koyması halinde bu sözleşmenin bağlayıcılık hükmü ile geçerliliği olacaktır. Aksi bir durum satıcının/kredi verenin ispat yükü yasal hüküm gereğidir (4077/6. Madde ). Eğer tüketici kendi rızası ile dosya masrafı ücretini ödemeyi kabul etmiş olsaydı bu duruma itiraz etme hakkı bulunmayacaktı. 
bakın burda ne diyor bilgi formunu önceden vermeleri gerekiyormuş siz ne diyorsunuz işlemler sırasında bilgi formu verildi mi ? yani işlemler sırasında bilgi formu verilmesi birşey ifade etmiyor kaldı ki işlemler sırasında matbu evraktan imzalatıp durdu sayın bankacı (yine diyorum benim burda hatam var okumam lazımdı ) 
siz bir bankacı olarak bankayı koruma içgüdüsüyle sorularıma cevap veriyorsunuz ben buraya hukuki sorularıma cevap almak için geldim lütfen verdiğim dilekçe örneğindeki maddelere ve yargıtay kararına göre hukuki olarak cevabınız varsa verin
birde son olarak lütfen kelime oyunu yapmadan cevaplayın sizden kredi isteyen bir müşteri kardeşim bu dosya masrafı çok yüksek deyip ben bunu vermem ya da sadece yarısını veririm diyerek müzakere etmeye kalksa siz tamam müzakere edelim mi dersiniz yoksa bu adam nasılsa bu krediyi alacak ihtiyacı var deyip o zaman krediyi veremeyiz mi diyorsunuz (umarım cevabınız banane kardeşim bu dosya masrafını ödeyemeyeceksen çekme krediyi olmuyorur)
Kaldı ki sözleşmeler taraflar arasında akdedilirken, sözleşme hürriyeti ilkesine bağlı olarak taraflar arasında dengesizliğe yol açacak veya taraf aleyhine olacak bir maddenin hukuken bağlayıcılığı yoktur (4077/6. Madde )
şahsi fikrim bankalar nasılsa krediyi alacaklar ihtiyaçları var bu dosya masraflarını kabul etmek zorunladar nasılsa deyip zorbalıkla alıyorlar bu parayı siz daha iyi bilirsiniz dosya masrafsız kredilerdede faiz oranını arttırarak üçkağıtçılık yapıyorlar kusura bakmayın ama durum böyle iken

İmzaladığınızı okuma alışkanlığınız olmadığı gibi, yazılanı da okumadan yanıtlayabilme yeteneğiniz gerçekten ürkütücü!!!
Nerede bankanın hiç bir suçu yok vb ifade kullanmışım, nerede krediyi alalı 6ay olmuş demişim, nerede bankacı olduğumu beyan etmişim, hangi sözümle bankayı savunmaya kalkmışım bulamadım.
Sorduğum sadece, işlemler sırasında size bu bilgi formu verildi ve imzaladınız mı? idi...
İşlemlerden kastım; bankaya okunmaya değer görmediğiniz o kağıt parçacıklarını ( hem de her sayfasını imzaladığınız) gün yaptığınız işlemler değildi, bankaya kredi için başvuruda bulunduğunuz andan , kredi tutarının hesabınıza yattığı ana kadar olan süreç idi .
Yani yarım saat 1 saatlik son işlemlerin yapıldığı süreç değil. Başvurudan sonuçlanmaya kadar olan süreç....
Şartlanıp bakmaktan kurtulabilirseniz, o at gözlüğünü çıkartıp olayınıza tepeden bakmayı başarabilirseniz, aynı soruları siz de sorabilirsiniz kendinize eminim.
Tamam benim hatam okumam gerekti, ama bankacı da bana okumamı söylemedi sözleriniz ise şaka gibi.
Pardon, bankacının o kağıtları size ne diye uzattığını sanıyordunuz,
amaç haklarınızı koruyarak krediyi almak mı, yoksa bir an önce ihtiyacınız olan paraya kavuşma isteği-heyecanı mı okumadan imzalamanıza sebep?
Parayı bankadan alıp çıktıktan sonra kapınınn önünde soyulsaydınız, tamam benim hatam bankacı bana aman kapının önünde dikkatli ol, soyguna uğrayabilirsin demedi mi diyecektiniz?
Okumadığınızı açıkça ifade ettiğiniz için , diyorum ki size öyle bir bilgi formu verilip verilmediğinden nasıl emin olabilirsiniz? Olamazsınız.
Kuvvetle muhtemel o bilgi formu size verildi ve imzaladınız onu da , bakmadan okumadan.. 
Bana sözleşmenin kopyası verilmedi diyorsunuz, ödeme planı verilmedi diyorsunuz 4 aydır kredi taksitlerinizi ne zaman ödeyeceğiniz size vahiy yoluyla mı bildiriliyor , anlayamadım.

T.C. YARGITAY
13.Hukuk Dairesi
Esas: 2010/11726
Karar: 2011/1870
Karar Tarihi: 10.02.2011
Dava ve Karar: Taraflar arasındaki hakem kurulu kararına itiraz davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü:
Sonuç: Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde görülmemesine göre yerinde olmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 10.02.2011 gününde oybirliği ile karar verildi.
YEREL MAHKEME İLAMI
T.C.
ISPARTA
1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(TÜKETİCİ MAHKEMESİ SIFATIYLA)
ESAS NO: 2010/48
KARAR NO: 2010/118
DAVA: Tüketicinin Hakem Kurulu Kararına İtirazı
DAVA TARİHİ: 23/02/2010
KARAR TARİHİ: 10/06/2010
Mahkememizde görülmekte bulunan Tüketiciyi Koruma Kanunundan Kaynaklanan davasının yapılan açık yargılamasının sonunda,
TALEP: Davacı vekili mahkememize verdiği dava dilekçesi ile davalının müvekkili Isparta Ziraat Bankası Şube Müdürlüğünden 22/04/2008 tarihinde 60 ay vadeli olarak %1,30 faiz oranı üzerinden kullanmış olduğu 57.000,00 TL limitli konut kredisi sözleşmesi imzaladıklarım bu kredinin davalı tarafından 25/11/2009 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası Eğirdir Şubesine refinansman edilerek kapatıldığını davalı kredi kullanımı esnasında alınan komisyon ekpertiz ücreti, hayat sigortası, DASK ve konut sigorta bedelleri ile kapama esnasında alınan %2 erken kapama cezasının iade edilmesi için Isparta Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına dilekçe verdiğini hakem heyeti başkanlığının 26/01/2010 tarih 22 sayılı karan ile davalının %2 erken ödeme tutarı olan 870,00 TL bedelin iadesi talebinin reddine, tüketiciden komisyon ve masraf adı altında alınan 1.710,00 TL bedelin ise davalıya iadesine karar verildiğini bu kararın haksız olduğunu, bu nedenlerle Isparta Tüketici Hakem Heyeti Kararının kaldırılmasına karar verilmesini talep ve dava etmiş delillerini bildirmiştir.
B CEVAP: Davalı verdiği cevap dilekçesini tekrar ile açılan davanın yerinde olmadığını davanın reddine karar verilmesini istemiştir.
C- KANITLAR: Bu dosyada kanıt olarak tarafların karşılıklı beyanları, Konut Kredi sözleşmesi, yapılandırma kararı mevcuttur.
D- DELİLLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE GEREKÇE; Dava davacı vekili tarafından davalı hakkında açılmış olan hakem heyeti kararına itiraz davasından ibaret bulunmaktadır. Davacı davasını kanıtlayamamıştır.
Tüm dosya kapsamı göz önüne alındığında getirtilip incelenen Ziraat Bankası Isparta Şubesine ait sabit faizli konut finansmanı kredi sözleşmesinde davacı ile davalı bankanın 22/04/2008 tarihinde sözleşme imzalayıp davacıya 60 ay vadeli aylık %1,30 faiz oranlı 57.000,00 TL limitli konut kredi kullandırıldığı konularında taraflar arasında herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değildir. Tüm dosya kapsamı göz önüne alındığında getirtilip incelenen Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin 26/01/2010 tarihli 2009/154912-22 sayılı dosyasında davalı tarafından davacı hakkında alınan konut kredisinden kaynaklanan 1.710,00 TL masrafın iadesi için şikayette bulunduğu Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığının 26.01.2010 tarihli ve 22 sayılı kararında ise davalının ödediği 1.710,00 TL bedelin kendisine iadesine 870,00 TL bedel iadesi talebinin ise reddine karar verildiği görülmüştür.
Dosya içerisinde bulunan taraflar arasında imzalanan konut kredisi sözleşmesinin 2. maddesinde müşterinin ödeyeceği toplam borç tutarı belirtilmiş olup dosya masrafı adı altında tüketiciden herhangi bir masraf alınacağına dair hüküm bulunmamaktadır. Davacı banka taraflar arasında imzalanan tüketici kredisi sözleşmesinden dosya masrafı adı altında herhangi bir masraf alınması yolunda hüküm bulunmadığı halde tüketiciden 1.710,00 TL dosya masrafı talep ettiği ve bu paranın tüketiciden tahsil edildiği uyuşmazlık konusu değildir. Taraflar arasındaki sözleşmede bu paranın alınmasına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmadığına göre Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin tüketicinin talebini kabul ederek dosya masrafı adı altında alınan paranın tüketiciye iade etmesinde herhangi bir isabetsizlik bulunmamaktadır. Bu durumda tüketicinin hakem heyeti kararını icra takibine koyarak takip yapmasında da hukuka aykırı bir yönün bulunmadığından davanın reddine karar vermek gerekmiştir.
Hüküm: Yukarıda açıklanıldığı üzere;
1- Davanın REDDİNE,
2- Harç alınmasına yer olmadığına,
3- Yapılan masrafın davacı üzerinde bırakılmasına,
Dair, davacı vekili ile davalının yüzüne karşı kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup anlatıldı.10.06.2010

Alıntı:

İmzaladığınızı okuma alışkanlığınız olmadığı gibi, yazılanı da okumadan yanıtlayabilme yeteneğiniz gerçekten ürkütücü!!!
Nerede bankanın hiç bir suçu yok vb ifade kullanmışım, nerede krediyi alalı 6ay olmuş demişim, nerede bankacı olduğumu beyan etmişim, hangi sözümle bankayı savunmaya kalkmışım bulamadım.
Sorduğum sadece, işlemler sırasında size bu bilgi formu verildi ve imzaladınız mı? idi...
İşlemlerden kastım; bankaya okunmaya değer görmediğiniz o kağıt parçacıklarını ( hem de her sayfasını imzaladığınız) gün yaptığınız işlemler değildi, bankaya kredi için başvuruda bulunduğunuz andan , kredi tutarının hesabınıza yattığı ana kadar olan süreç idi .
Yani yarım saat 1 saatlik son işlemlerin yapıldığı süreç değil. Başvurudan sonuçlanmaya kadar olan süreç....
Şartlanıp bakmaktan kurtulabilirseniz, o at gözlüğünü çıkartıp olayınıza tepeden bakmayı başarabilirseniz, aynı soruları siz de sorabilirsiniz kendinize eminim.
Tamam benim hatam okumam gerekti, ama bankacı da bana okumamı söylemedi sözleriniz ise şaka gibi.
Pardon, bankacının o kağıtları size ne diye uzattığını sanıyordunuz,
amaç haklarınızı koruyarak krediyi almak mı, yoksa bir an önce ihtiyacınız olan paraya kavuşma isteği-heyecanı mı okumadan imzalamanıza sebep?
Parayı bankadan alıp çıktıktan sonra kapınınn önünde soyulsaydınız, tamam benim hatam bankacı bana aman kapının önünde dikkatli ol, soyguna uğrayabilirsin demedi mi diyecektiniz?
Okumadığınızı açıkça ifade ettiğiniz için , diyorum ki size öyle bir bilgi formu verilip verilmediğinden nasıl emin olabilirsiniz? Olamazsınız.
Kuvvetle muhtemel o bilgi formu size verildi ve imzaladınız onu da , bakmadan okumadan.. 
Bana sözleşmenin kopyası verilmedi diyorsunuz, ödeme planı verilmedi diyorsunuz 4 aydır kredi taksitlerinizi ne zaman ödeyeceğiniz size vahiy yoluyla mı bildiriliyor , anlayamadım.

öncelikle sizden özür diliyorum sayfada ilk yazan arkadaş ile sizi karıştırdım bu yüzden gerçekten özürümü kabul etmenizi istiyorum acil bir işim vardı tam çıkarken yazdım sanırım hatam bundan kaynaklanıyor bu yüzden söylediklerinize cevap veremeyeceğim çünkü ben onları diğer arkadaşın sözleri kabul edip yazmıştım
bu konuda ilk mesajımı okursanız oradada belirtmiştim   ödeme planını imzalatmayı  unuttukları için bankadan arayıp gelip imzalamamı istediler hatta başka bir ilde olduğum için oradaki şubeye gönderelim dediler bende gittim şube çalışanı 6 sayfa boş kağıt getirerek siz burayı imzalayın bizde şubenize gönderelim buraya çıktı alsınlar dedi haliyle bende imzalamadım elimde ne ödeme planı var ne de sözleşme , ödemelerimde otomatik olarak hesabımdan kesiliyor öncedende mesaj yoluyla şu gün şu kadar ödemeniz var diyerek bildiriliyor
bankacının önüme koyduklarını imzalamamın hata olduğunu kabul ediyorum zaten ben dosya masrafınıda kabul ettim fakat sonradan öğrendiğim bu masrafın yasal olmadığı yönündeydi bu yüzden yasal haklarımın takibi için fikir alışverişinde bulubuyorum
tüketici mahkemesinin dosya masrafının banka tarafından iade edilmesi yönündeki kararını banka yargıtay'a götürmüş ve yargıtay davayı reddetmiş yani bankayı haksız bulmuş zaten bir üsteki mesajınızdada bu kararı paylaşmıssınız
bu nedenlerde dolayı bende bu dosya masrafını alıp alamayacağımı danışıyorum
tekrar sizi diğer arkadaşla karıştırarak yaptığım yanlış yorumlarda dolayı özür diliyorum çünkü sizin yazdıklarınıza o yorumları yapmam mümkün değil
son olarak elimde sözleşmenin bir örneği yok ödeme planınıda imzalamamışım kelime oyunu yapmadan :)

yanlışlıkl cevabım iki kere gitmiş düzeltiyorum...

Sayin albeyaz, ne zamandir konuya mudahil olmadim Fakat merak edip bakayim dedim. Ancak Erdogan beyin dedigi gibi siz burda yazilanlari okumuyorsunuz sanirim. Ben banka benimmis gibi davranmiyorum. Daha oncede dedigim gibi bilgi ve tecrubelerime dayanarak objektif bakis acisiyla yorum yaziyorum. Ha Erdogan bey size hukuki olarak yardim etmis ve ornek yargitay kararini onunuze koymus. talep reddedilmis. Bunun disinda yine daha once yazdigim gibi, bankaya kredi talep yaparken butun faiz, komisyon ve maraflari sordunuz, kredi taksit tutarini ogrendiniz, butcenize baktiniz ve odeyebileceginizi dusunerek kabul ettiniz ve islemlere devam edildi. Banka yapilan talebi degerlendirdi ve kredi onaylandi. Evet size ve bu eve kredi verebiliriz dedi. Sizde ok dediniz. Banka size "Sozlesme Oncesi Bilgi From"unu hazirladi ve siz imzaladiniz ve bir sonraki gun kredi hesabiniza gecti. Her ne kadar siz hicbir seyi okumadiysaniz da bu islemler bu sekilde yapildi ve yapilmaktadir.  Yine daha once dedigim gibi kredi kullanmadan once bankayla pazarlik etseydiniz yine banka bu talebinizi degerlendirir olumlu yada olumsuz size bilgi verirlerdi. Cunku bankalar kredibilitesi yuksek musterileri kacirmak istemezler bir dosya masrafi yuzunden. Bu arada  6 ay olmus 4 ay olmus onemli degil, ben goz karari o sekilde dedim. Oraya takilmayin. Bu arada bir yerde bankalarin dosya masrafini dusurerek faiz oranini arttirdigini belirtip UCKAGITCILIK yaptiklarini soylemissiniz. Yine daha once dedigim bankalarda fiyatlama acisindan bircok secenek vardir. Hesabinizi kitabinizi yapar, hanigisi size uygunsa tercihinizi yaparsaniz. 
Hadi bunlari gectik, sozlesmelerle birlikte tapu mudurlugune gittinzi ipotel koymak icin. Tapu muduru bile bu sozlesmeleri  gordu ve buna gore iptek koydu ve ipotek belgelerine okudum, anladim yazip imzaladiniz. Siz tabi bunlari da okumamissinizdir.
Neyse umarim bu davayi kazanirsiniz ve dosya masrafini geri alirsiniz. Kolay gelsin.

Alıntı:

muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı

Sayin albeyaz, ne zamandir konuya mudahil olmadim Fakat merak edip bakayim dedim. Ancak Erdogan beyin dedigi gibi siz burda yazilanlari okumuyorsunuz sanirim. Ben banka benimmis gibi davranmiyorum. Daha oncede dedigim gibi bilgi ve tecrubelerime dayanarak objektif bakis acisiyla yorum yaziyorum. Ha Erdogan bey size hukuki olarak yardim etmis ve ornek yargitay kararini onunuze koymus. talep reddedilmis. Bunun disinda yine daha once yazdigim gibi, bankaya kredi talep yaparken butun faiz, komisyon ve maraflari sordunuz, kredi taksit tutarini ogrendiniz, butcenize baktiniz ve odeyebileceginizi dusunerek kabul ettiniz ve islemlere devam edildi. Banka yapilan talebi degerlendirdi ve kredi onaylandi. Evet size ve bu eve kredi verebiliriz dedi. Sizde ok dediniz. Banka size "Sozlesme Oncesi Bilgi From"unu hazirladi ve siz imzaladiniz ve bir sonraki gun kredi hesabiniza gecti. Her ne kadar siz hicbir seyi okumadiysaniz da bu islemler bu sekilde yapildi ve yapilmaktadir.  Yine daha once dedigim gibi kredi kullanmadan once bankayla pazarlik etseydiniz yine banka bu talebinizi degerlendirir olumlu yada olumsuz size bilgi verirlerdi. Cunku bankalar kredibilitesi yuksek musterileri kacirmak istemezler bir dosya masrafi yuzunden. Bu arada  6 ay olmus 4 ay olmus onemli degil, ben goz karari o sekilde dedim. Oraya takilmayin. Bu arada bir yerde bankalarin dosya masrafini dusurerek faiz oranini arttirdigini belirtip UCKAGITCILIK yaptiklarini soylemissiniz. Yine daha once dedigim bankalarda fiyatlama acisindan bircok secenek vardir. Hesabinizi kitabinizi yapar, hanigisi size uygunsa tercihinizi yaparsaniz. 
Hadi bunlari gectik, sozlesmelerle birlikte tapu mudurlugune gittinzi ipotel koymak icin. Tapu muduru bile bu sozlesmeleri  gordu ve buna gore iptek koydu ve ipotek belgelerine okudum, anladim yazip imzaladiniz. Siz tabi bunlari da okumamissinizdir.
Neyse umarim bu davayi kazanirsiniz ve dosya masrafini geri alirsiniz. Kolay gelsin.

lütfen erdoğan beyin paylaştığı dava kararını iyi okuyun buraya yazılanları okumayan sadece ben değilim galiba
o kararda bankanın talebi reddedilmiş
davacı bankayı tüketici mahkemesine dava etmiş ve haklı bulunmuş
bunun üzerine banka davayı yargıtaya götürmüş
yargıtayda bankanın davasını reddederek dosya masrafının geri ödenmesini onaylamış
birde şu maddeler var defalarca verdiğim ama yorum alamadığım
2-)Banka ile işbu krediye ilişkin olarak sözleşme imzalamış bulunmaktayım. Ancak bu sözleşmenin bir örneği tarafıma verilmediği gibi önceden hazırlanmış matbu sözleşme olması dolayısıyla sözleşmenin içeriğine müdahale hakkım verilmemiş ve benimle de müzakere edilmemiştir. (4077/6. Madde )
3-)Kaldı ki sözleşmeler taraflar arasında akdedilirken, sözleşme hürriyeti ilkesine bağlı olarak taraflar arasında dengesizliğe yol açacak veya taraf aleyhine olacak bir maddenin hukuken bağlayıcılığı yoktur (4077/6. Madde )

Alıntı:

albeyaz rumuzlu üyeden alıntı

Bu bahsettiğiniz madde, her iki taraf için de sözleşmeyi geçersiz kılma hakkını kazandırmaz mı?
Bana sözlemenin bir kopyası verilmedi, pazarlık şansı tanınmadı, sözleşme matbuu evraktı dediğinizde, bankanın
tamam arkadaş, dediğiniz şartlarda sözleşemenizi geçersiz kabul edelim , iptal edelim, ödeyin aldığınız kredi tutarını, ödediklerinizi faiziyle birlikte hesaptan düşelim deme hakkı da olmaz mı???

Alıntı:

Bu bahsettiğiniz madde, her iki taraf için de sözleşmeyi geçersiz kılma hakkını kazandırmaz mı?
Bana sözlemenin bir kopyası verilmedi, pazarlık şansı tanınmadı, sözleşme matbuu evraktı dediğinizde, bankanın
tamam arkadaş, dediğiniz şartlarda sözleşemenizi geçersiz kabul edelim , iptal edelim, ödeyin aldığınız kredi tutarını, ödediklerinizi faiziyle birlikte hesaptan düşelim deme hakkı da olmaz mı???

babane  banane kardeşim ben oynamıyorum diyebilirler mi ? :)  diye soruyorsunuz yani 
olabilir tabi zaten ilk başta sözleşmeyi okuyup yok kabul etmiyorum yargıtay kararı var deyip dosya masraflarını silin bana krediyi verin desemde o zaman krediyi vermiyoruz sana diyebilecekleri gibi 
ama bu benim ve sizin yorumm böyle bir hakları ortaya çıkar mı onun hukuk bilir ben bilseydim burada olmazdım