Cevap: İnternette sahte e-posta ile hakaret
Merhaba;
Gerçekleri söyleyin gerisini türk adaleti halledecektir.
Birde pişman olduğunuzu sürekli dile getirin ve o kişilerden özür dileyin gönlünü almaya çalışın.Yani pişman olduğunuzu ve bir daha yapmıyacağınıza vicdanen hakimi inandırabilirseniz beraat edebilirsiniz yada az bir ceza alabilirsiniz.
Dediğim gibi doğruları söyleyin , yaşananları aynen aktarın çok ağır küfürler edilmediyse (aile değerlerine , onur kırıcı , dinine devletine vs) fazla telaş etmenize gerek yok diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun.
cok agır küfür yok, dine devlete serefe namusa küfür etmedim. sadece basit küfürler vardı. yani günlük hayatta samimi bir arkadasınızın soyleyeb,leceg, tarza diyebilirim. karsı taraf uzlasmıyor. mahkemeye vercem dediler. bakalım ne olcak. dava acmaları icin nasıl bir prosedur oluyor? bir de savcılıktan kagıt (ifade) bana ne kadar zamanda gelir ortalama olarak?
Merhaba;
Sizi korkutmak istiyor olabilirler , benimde başıma böyle olaylar geldi internette ticaret yaptığım için en küçük olayda savcılığa verdim mahkemeye verdim diyenler çok olur.Kafanızı takmayın.Mahkemeye verecek olsalar söylemezler bile bir atasözü vardır havlayacak köpek dişini göstermez.Böyle diyorlarsa bir şey olmaz büyük ihtimal.
Hocam cok sagolun zahmet oldu. Ama su da var ki ben eminim beni savcılıga sikayet ettiklerine. acaba savcıdan ifade için kagıt ne kadar zamanda gelir sizce? Cok tşk.ler
Acaba kimsenin fikri yok mudur, savcıdan ne zaman ifade daveti gelir bana? Ne kadar zaman alır bu davetin hazırlanması? Fazla zamanım yok, ondan merak ediyorum.
Eğer savcılık iddianameyi düzenler ve açılırsa toplam süre 30-50 günü bulabilir. Hakaret Türk Ceza Kanununda suç olarak düzenlenmiştir ve hapis cezası ile cezalandırılması öngörülür (TCK Md 125 ). Ancak sizin durumunuzdaki biri için cezaevine gitme ihtimali oldukça düşük. Hükmün açıklanması geriye bırakılabilir yahut adli para cezasına çevrilebilir. Ne de olsa Ceza Hukuku çift tarafı da sapsız bir kılıca benzer neresinden tutarsanız tutun ister birey ister devlet mutlaka eliniz kesilir.
Veysel Bey cevabınız için teşekkürler. Savcılığın iddianameyi düzenlememe ya da reddetme ihtimali var mıdır acaba? Savcılık neye dayanarak iddiayı reddedebilir acaba? Sağolun.
Hiç kimsenin fikri yok mu acaba bu soru ile ilgili? Savcılığın iddianameyi düzenlememe ya da reddetme ihtimali var mıdır acaba?
Gerekli kanıtları sundular ise reddetme ihtimali yok.