Cevap: Aksi Sabit ne ifade etmektedir...
Bazan burada birisine cevaben bir şey söylediğimde hakaretlere maruz kaldığım çok oldu. Şimdi yine benzer bir tepkiden çekiniyorum ancak yine yazacağım:
İşyerinize maliyeciler ve sigortadan iki ayrı tarihte geldiler ya, bunlar hangi tarihte geldi? 15/04/2006-11/08/2008-11/10/2008-15/06/2009 tarihlerinin neresine geliyor gelmeleri daha doğrusu.
Bahsettiğiniz tutanakta davacının imzası var diyorsunuz, Bu tutanakta davacı hangi sıfatla imza attı?
Bir de davacının şahitleri diyorsunuz; Davacının şahitleri kimlerdir? Sizde hiç çalıştılar mı ya da şu anda çalışıyorlar mı?
Dava ne zaman açıldı?
güzel kardeşim sana niye hakaret edeyim. işime gelmesede doğru doğrudur. ama burada en doğruyu ararken sizde yardım ediyorsunuz. sizede teşekkür etmek gerek.
Tutanakların her ikiside 11/08/2008 ile 11/10/2008 tarihleri arasında işyerimde aniden yapılan denetimlerde tutulmuştur. Bu tutanakta davacı işyerimde çalışan personel olarak kayıt altına alındı ve imza attı. Bilirsiniz bu gibi denetimlerde memurlar işverene değil işçiye sorarlar işe hangi tarihte başladınız günde kaç saat çalışırsınız vs. diye. Davacının şahitleri hiç yanımda çalışmadı ve tanımam hatta hayatta ilk defa adliyede gördüm diyebilirim. Dava 2009 yılında açıldı.
Hakimin nasıl karar vereceğini bilemeyiz tabii ama; sizin anlattıklarınız çok tutarlı. Ben hakim olsaydım -işin hukuki boyutu bir yana- sizi inandırıcı bulurdum. Gerçi "iki yalancı şahitle adam ipe gider" diye laf da vardır, ancak hakimler de insan sarrafıdır, adamın suratına bakınca -en azından çoğu durumda- ne mal olduğunu anlarlar.
Umarım avukatınız vardır.
avukatım yok maalesef. İş hukukunda işiçi lehine yorum ilkesi diye bir ilke var. O yüzden işveren avukatlığı biraz zor ve kazanırız gözüyle bakmıyorlar. O yüzden hiç bir avukatla anlaşamadım. Ancak şayet kaybedersem( ki ortaya hiçbir delil koyamayan davacıya bu davayı kaybetmek ağırıma gider) yargıtaya itiraz esnasında usulüne uygun itirazda bulunabilmek için iyi bir hukuk bürosundan destek alacağım. Aklıma gelmişken dava sürecinde dosyamı eski SSK başkanı Ali TEZEL'e sormuştum. Hiçbir şart altında bu davayı kaybetmemem gerektiğini söyledi.