Cevap: Emekli maaşıma bloke konulması
Alıntı:
AYKUT34 rumuzlu üyeden alıntı
bankanın emekli sandığından bir yazı istedim ve geldi, yazı blokeli hesabımın emekli maaşımın yattığı hesap olduğunu içermekte. Sayın Tolg paylaşım için sağolun, icra mahkemesinde açtığınız dava ne kadar sürdü? sakıncası yoksa biraz detay rica edebilir miyim?
Saygılarımla
Dava açılış tarihinden 29 gün sonra ilk duruşma, akabinde 14 gün sonra 2. duruşma yapıldı ve sorun çözüldü. Bulunduğunuz yere bağlı olarak bu durum uzayabilir. Karar hangi gerekçe ile alındı derseniz!... Bunu bende bilmiyorum. Zira, karar bana tebliğ edilmedi, ben de gidip kalemdem kararı almadım. İcra Müdürlüğü'ne yollanan karar doğrultusunda aynı müdürlüğün bana verdiği yazı ile banka şubesine giderek blokeyi kaldırttım.
Sayın avukat bey size iyigünler dilerim inşallah.sayın avykat bey blokeyi kaldırmak için nereye başvuracağız.kabul etmezse ne yapacağız nereye dava açacağız sadece 5510 daki 93.madde geçerlimi yargıtaın vermiş olduğu bir içtahat ta vermek zorunamıyız elinizde böyle bir yargıtay kararı varsa paylaşırmısınız teşşekürler.
Alıntı:
Av.Erduğrul Özbay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Emekli maaşınız haczedilemez. Bu nedenle hacze benzerlik taşıyan işlemlerden olduğu için blloke de edilemez. Kanunen yasak olan işlemlere izin veren sözleşmeler de geçerli değildir. Dolayısıyla size imzalatılan taahhütname, temlik formu gibi belgelerin hükmü bulunmamaktadır. İhtiyaç duyarsanız belirttiğim kanaatlerin dayanağını oluşturan kanun maddelerini ve örnek kararları da iletebilirim. Saygılarımla,
sayın avukat bey bende ssk emeklisiyim ve aynı durumdayım belge bilgi tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen. çok teşekür ederim şimdiden