hiç bir çocuk da babasını istemez, annesini ister ifadenizi gereksiz ve saçma buldum.
Printable View
Hiç bir çocuk babasını istemez ifadesinin nereye dayandığını merak ettim doğrusu böylesi ayrımcılık yapan zihniyet acaba bu düşüncelerini yetişkinlere bu şekilde aktarıyorsa çocuklara nasıl empoze eder düşünmek bile istemiyorum.
@scorpion35, @dostum37
"Hiç bir çocuk babasını istemez" ifadesi bir cümlem içindeki bir bölüm ve cümlenin sadece beş kelimesini ayırarak cümleyi saptırmayın. İsterseniz yazımı tekrar okuyun. Olur mu? Bu yaptığınız, "kuranda 'namaz kılmayın' yazıyor" diyen adamın tavrı ile tam olarak örtüşüyor farkındaysanız.
Eğer "çocukların büyük çoğunluğu annesiyle birlikte olmak istemez, babasıyla birlikte olmak isterler" gibi bir teziniz varsa, tartışalım.
@senoleker mantık çerçevesinde olacaksa ve bir şey kazandıracaksa elbetteki tartışalım, herkesin kendine göre doğruları vardır elbette , bunu özgürce ifade edebilmelide ancak ifadelerinizin bütünününede bakılsa sadece bu ifadenizede bakılsa yani kısaca neresinden bakarsanız bakın yanlış bir yaklaşım bence.
İstisna olsun yada olmasın bu ifadelerinizle babaları evlilik kurumunun para kasası olarak nitelendirmişsiniz resmen . Evlilikte babaya sadece para kaynağı olarak mı ihtiyaç duyuluyor.Çocuğa sadece ve en çok anne sevgisi , şefkatimi gerekli ha pardon birde baba parası vardı değilmi. Bu yaklaşımı anlamakta zorlanıyorum.
” Çocuk anasının yanında olmalıdır” ne demek babasının yanında olursa ne oluyor ya da ne olmuyor.
”istisnai durumlar haricinde hiçbir çocuk babasını istemez, annesini ister” cümlenin tama mı buydu değil mi? evet tamamına bakalım neyi saptırmışız, sizin böyle bir varsayımda buluna bilmeniz ve böylesi iddalı genelleme yapabilmeniz için bizim bilmediğimiz başka şeylere sahip olmanız gerekir diye düşünüyorum. Bana göre de tüm çocuklar anne ve babasını yanında bir arada ister istisnai durumlar dışında ayrım yapmaz.
İfade özgürlüğüne tamam ama toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren böylesi hassas bir konuda bu kadar kesin ve iddalı ifadeleri doğru bulmuyorum.Ne biz böyle bir ayrımı yapmalıyız nede çocuklarımızı buna zorlamalıyız.
Saygılarımla.
Cocuklar babasinin ve annesinin birarada oldugu bir yuva isterler.Dogal olan budur.
Yanliz maalesef son yillarda hukuk sistemleri anneleri cocuk konusunda o kadar destekliyorlar ki, bunun sonucunda gelinen noktaya bakalim.Her iki evlilikten birisi bosanma ile sonuclaniyor.Kadinlerin cocuklarin velayeti kendilerine verilecegini bilerek cogu zaman ortak hayata son verip bosanma davalarini baslattiklerina tanik oldum.
Heryerde kadin-erkek esitligi deniyor ama ben bu zamanimizdaki hukuk sisteminde bosanmada ve velayet konularinda erkeklerin bir aile kurduguna pisman edildigine inaniyorum.
Sahsi görüsüm velayet ortada olmali anne ve baba bir testten gecirilmeli evlilik kurumun bitmesi kimin sucu ise ve bu kanitlanirsa velayet diger ebeveyne verilmeli.