Sayın Av.Mehmet Emin Öztürk ;
'' bu cümledeki nedense kelimesi yanlış mı yazılmış,
yoksa bu forumda insanlar böylemi yazışıyor?!!!!'' cümkesini anlayamadım. Neresine alındınız neresi yanlış bildirirseniz müteakip iletilerimde düzeltmeye çalışırım.
Printable View
Sayın Av.Mehmet Emin Öztürk ;
'' bu cümledeki nedense kelimesi yanlış mı yazılmış,
yoksa bu forumda insanlar böylemi yazışıyor?!!!!'' cümkesini anlayamadım. Neresine alındınız neresi yanlış bildirirseniz müteakip iletilerimde düzeltmeye çalışırım.
sen tek kişi çıktığın ve kendin 6 günü geçirmeden teslim olduğun için direk disiplin cezası alırsın yani mahkemeye veremezler disiplin cezasıda 1ile 30 gün arası olur eğer terhis olduysan para cezasına çevrilir. para cezasına çevrilmeyen firar maddesşii sana uymuyor eğer 3 kişi firar etmişse sözleşmeli firara girer buda 5 ay ceza alınır paraya çevrilmez.
Disiplin mahkemesine verilebilir 6 gün geç gelen.Amir rütbesine göre 1 günden 21 güne kadar,disiplin mahkemesi ise 1 günden 60 güne kadar ceza verebilir,kesinlikle para cezasına çevrilmez.Sözleşmeli firarın cezası süresine ve 42 gün içinde kendiğinden dönmeye ve yakalanmaya göre değişir.Yanlış bilgiler vermeyelim lütfen.
slm ben sözlüm içi,n bir şey sormak istiyorum 4 sene önce askerligi bitmiş ama bir cok olay yaşamış askerlikle ilgili, ustabirliginde 14 günlük bi firar durumu var,neyse mahkemeleri sürdü bu seneye kadar ve dün teslim oldu,, acaba nekadar yatar 1sene 8ay demişler sanırım,,,,,cvp yazarsanız cok memnun olurum merakla belkiyorum cvbınızı.. teşekkueederim.
29 Tarİnde ÇikiŞ Saatİ YazilmiŞmidir?yazilmamiŞsa 0gÜn Saa2400dan İzİnlİ Sayilirsin 5.07.07 Saat24 Den Sonra 6 GÜn Doluyor Dolayisiyla Kisa SÜrelİ Fİrara Gİrer Askerİ Mah. Kapsaminda DeĞİldİr.bu Nedenİyle GÖrevsİzlİk Verİlmelİ... Burada Fİrarda Kalinan SÜrenİn Hesaplanmasi Önemlİ.ayrintili İnceleme Yapilmali Fİrar SuÇu Bİr Seneden BaŞliyor.
sn.Caner, firar'ın (7) günün altında gercekleştiginden "ASKERİ MAHKEME GÖREVSİZLİK KARARI ALIR DOSYAYI İADE EDER, ZAMAN AŞIMIMINA UGRAR CEZA ALMAZSIN"