Cevap: Başkasına ait kredi kartını rızası ve 3d secure ile kullanmak suç mudur ?
merhaba ;
ben vicdanen rahatım , bir kötü işlemim olmadı , sadece karşıdaki kişinin arkamdan iş çevirmesi kızdırdı beni ama hata yine bende güvendim , böyle bir şey olacağını düşünmedim mantıksız davrandım.Hata yine bende , bi korkum endişemde yok kanıtlarım fazlasıyla var , tabi bundada bi hayır var ; dersimi aldım , boş işlerle uğraşdıgımın farkına vardım , ve bu hatayıda bir daha asla yapmam zaten . Okulumun değerini bileceğim , çok çalışıp didindiğim ve kazandığım okulu boş bir heves uğruna kaybedecektim inşallah bu olayı atlatırız ve okulama sorunsuz devam ederim tek dileğim bu :)
Cevabınız için çok teşekkür ederim , hayırlı günler.
Cevap: Başkasına ait kredi kartını rızası ve 3d secure ile kullanmak suç mudur ?
Bu ilmikle ilgili değil ama yazmak buray denk gedi; benden küçüklere bir öğüdüm olsun:
Birisine kefil olmak demek, o kişinin o borcunu ödemeyi kabul etmek demektir. Eğer arkadaşınız ödemediğinde "gık" bile diyecekseniz, kefil olmayın. "Arkadaşım için feda olsun" diyorsanız olun. O ödemezse de gık demeden ödeyin. Benim bunu yapabileceğim birkaç arkadaşım vardır. Sizin de vardır.
Burada şuna da dikkat edin: Eğer o borcu ödeyecek gücünüz yoksa, zaten hiç bir şartta kefil olmayın. "Ben bu parayı ödeyemem" deyin. "Sen ödemeyeceksin ki" derlese, o zaman da "Sen bir akrabanın düğününe gittiğinde tüm akrabalarınla birlikte iken üstünüze göktaşı düşerse kim ödeyecek" diyerek espriyle karışık cevaplayın.
3d securei le tamamlanan işlemlerde kişinin cep telefonuna gelen mesajdaki şifrenin girilmesi gerekiyor.
bu durumda kişinin rızası ile gerçekleşmiş demektir sorun çıkmaz.
fakat cebir yolu ile kişinin kartını teleofnunu almış isen ve bu şekilde işlemi gerçeklştirmiş isen suç oluşur.