Cevap: nafaka indirimi davası
onlar da biliyor durumu kardeş ama kanunlarımız varya kadın eziliyorya illa çoçuğa anne bakar baba bakmaz ama iş paraya gelince baba sı değilmi ödeyecek anne bayan mağdur ne mağduru kardeşim kan emici bir asalak başkada bişey değil ALLAHIM ŞUNA TEZ ZAMANDA BİR KERİZ GÖNDER KURBAN OLAYIM BENDE ÇOÇUĞUMA KAVUŞAYIM AMİNNNNNNNNNNNN
Alıntı:
tylersa rumuzlu üyeden alıntı
onlar da biliyor durumu kardeş ama kanunlarımız varya kadın eziliyorya illa çoçuğa anne bakar baba bakmaz ama iş paraya gelince baba sı değilmi ödeyecek anne bayan mağdur ne mağduru kardeşim kan emici bir asalak başkada bişey değil ALLAHIM ŞUNA TEZ ZAMANDA BİR KERİZ GÖNDER KURBAN OLAYIM BENDE ÇOÇUĞUMA KAVUŞAYIM AMİNNNNNNNNNNNN
Amiinn kardeşim, Aminn.
arkadaşlar fazla uzatmaya gerek yok, her bayan aynı değildir, her erkekte aynı değildir. Bir laf atıyorsanız ortaya bunu önce nerelere gittiğini düşünmek gerekir. İlk önce kendimizle sorgulamak gerekir diye düşünüyorum. Neyse herkese selamlar.
Eski eşim nafaka artırım davası açtı. Nafaka artırımı davasında, nafaka indirimi talep edebilir miyim? Zira boşandığımız dönemde çalışmıyordu ve şu anda fena sayılmayacak bir maaşla çalışıyor. Bu durumu sebep göstererek, yoksulluk nafakasının kesilmesini, eski eşimin açtığı nafaka artırım davasında talep edebilir miyim? Yoksa ayrı bir dava mı açmam gerekiyor?
Bir başka konu da hakim büyük ihtimalle, sgk kayıtlarına bakarak eski eşimin gelirini tespit edecek. Ancak ben biliyorum ki, eşimin banka hesabına yatan para ile sgk kaydında gösterilen arasında fark var. Maaş hesabının kontrol edilmesini talep edebilir miyim?
Kısacası
1- Nafaka artırım davasında, nafaka indirimi talep edebilir miyim?
2- Eski eşimin gelirinin tespiti için hem sgk kayıtlarının hem de banka hesaplarının incelenmesini talep edebilir miyim?
3- Mahkeme süresini kısaltma adına, davacının SGK kayıtlarını kurumdan kişisel olarak talep edebilir miyim?
Gerçekten çok acil. İlgili hukukçular yanıtlarlarsa çok sevinirim.
Yukarıda sorduğum soruya cevap verecek bir hukukçu olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
munzevi rumuzlu üyeden alıntı
Eski eşim nafaka artırım davası açtı. Nafaka artırımı davasında, nafaka indirimi talep edebilir miyim? Zira boşandığımız dönemde çalışmıyordu ve şu anda fena sayılmayacak bir maaşla çalışıyor. Bu durumu sebep göstererek, yoksulluk nafakasının kesilmesini, eski eşimin açtığı nafaka artırım davasında talep edebilir miyim? Yoksa ayrı bir dava mı açmam gerekiyor?
Bir başka konu da hakim büyük ihtimalle, sgk kayıtlarına bakarak eski eşimin gelirini tespit edecek. Ancak ben biliyorum ki, eşimin banka hesabına yatan para ile sgk kaydında gösterilen arasında fark var. Maaş hesabının kontrol edilmesini talep edebilir miyim?
Kısacası
1- Nafaka artırım davasında, nafaka indirimi talep edebilir miyim?
2- Eski eşimin gelirinin tespiti için hem sgk kayıtlarının hem de banka hesaplarının incelenmesini talep edebilir miyim?
3- Mahkeme süresini kısaltma adına, davacının SGK kayıtlarını kurumdan kişisel olarak talep edebilir miyim?
Gerçekten çok acil. İlgili hukukçular yanıtlarlarsa çok sevinirim.
Ben hukukcu değilim fakat bu konuda bildiklerimi/tecrübelerimi yazayım.
Aynı anda hem artırma hem azaltma talebi tam nasıl oluyor bilmiyorum, fakat şu şekil yargıtay kararlarını gördüm: A nın nafakayı 100 den 200 çıkarma, B nin 100 den 80 indirme talebi ....... Sanıyorum hem artırma hem eksiltme talebi aynı anda görülebiliyor fakat bunun için prosedür nasıl bilmiyorum.
SGK kayıtlarını benim avukat iki defa talep etti. Hakim bir şey yapmadı. Ben gidip SGK dan elden aldım dosyaya koyduk. Karşı tarafın sosyal ve ekonomik durum araştırması denen ne idü belirsiz zımbırtıdaki maaşı 1300 TL idi (babası beyan etmiş). SGK sı 3200 TL çıktı. İşte sana halis munis Türk adaleti. Mahkemedemiyiz, orta oyunundamı anlamak zor....
Belki ilk duruşmada hoşgeldiniz babından yediğimiz tedbir nafakasını kaldırır falan dedik ama.... nafile..
Erkeğin aile mahkemesinde kendini savunmaya çalışması ters etki yaratıyor. Herşeyden önce hakimin asabını bozuyorsun. Zaten ilk duruşmada seni kategorize etmiş güzelce numarasını vermiş. Yani şimdi..... ilahi lafın üzerine lafmı olur. Bu ne cüret!!!!
Alıntı:
cemil1 rumuzlu üyeden alıntı
Ben hukukcu değilim fakat bu konuda bildiklerimi/tecrübelerimi yazayım.
Aynı anda hem artırma hem azaltma talebi tam nasıl oluyor bilmiyorum, fakat şu şekil yargıtay kararlarını gördüm: A nın nafakayı 100 den 200 çıkarma, B nin 100 den 80 indirme talebi ....... Sanıyorum hem artırma hem eksiltme talebi aynı anda görülebiliyor fakat bunun için prosedür nasıl bilmiyorum.
SGK kayıtlarını benim avukat iki defa talep etti. Hakim bir şey yapmadı. Ben gidip SGK dan elden aldım dosyaya koyduk. Karşı tarafın sosyal ve ekonomik durum araştırması denen ne idü belirsiz zımbırtıdaki maaşı 1300 TL idi (babası beyan etmiş). SGK sı 3200 TL çıktı. İşte sana halis munis Türk adaleti. Mahkemedemiyiz, orta oyunundamı anlamak zor....
Belki ilk duruşmada hoşgeldiniz babından yediğimiz tedbir nafakasını kaldırır falan dedik ama.... nafile..
Erkeğin aile mahkemesinde kendini savunmaya çalışması ters etki yaratıyor. Herşeyden önce hakimin asabını bozuyorsun. Zaten ilk duruşmada seni kategorize etmiş güzelce numarasını vermiş. Yani şimdi..... ilahi lafın üzerine lafmı olur. Bu ne cüret!!!!
Teşekkür ederim Cemil bey. Farkındayım zaten hakimlerin genel tavrından. Benim hakimim kadındı. Hakimeydi yani. Farklı bir strateji izleyerek kadınlar arasındaki husumetten yararlandım ve tartışmalarını sağladım :)) Öyle kazandım. Ama nafaka malum işte :) O da kadınlığın şanından :)
Alıntı:
tigerboxer rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğun tüm sorumluluklarını yükünü anneye bırakıp oturduğu yerden 3 5 kuruş yatırıpta anlık yaşanılan sıkıntılara olaylara ortak olmadan yardımcı olmadan kurduğu yeni başka bir hayatta rahatca huzurla yaşayan ve buna rağmen evladı için verilen 3 kuruş nafakanın da düşürülmesini talep eden 'baba' ları anlamıyorum kızıyorum ve kınıyorum.
Sayın tigerboxer yazdığın yazı bence hiç doğru değil bence , çocuğun babası anne olacak kişiye yalvara yalvar çocuğu bak demiyor. anne olacak kişi yok çocuk küçük diyerek mahkeme zoruyla babasından alıyor çocuğu. eyvallah ama evladı için diyorsun evlada gelen para sadece evlada mı harcıyor yoksa o parayla kendini de mi geçindiriyorlar. ayıp adam o parayı nasıl kazanıyor haberiniz yok sizde çalışın çocuğun 300 tl gideri varsa 150 sini adam versin 150 sini de siz verin bi zahmet. velayet babada kalsa idi senden bir kuruş talebi olacakmıydı. hiç sanmıyorum
bizde de aynı sorun ama burada yazılanlar kadar ufak meblalar değil keşke 300-500 olsa.3500 tl iştirak nafakası ödüyor nişanlım.ve kadın çocuğun ihtiyaçlarına harcamayıp kendi göğüslerini estetik yaptırmak için 30.000 tl para harcıyor.yetmiyor kıyafet alınacaksa babana söyle o daha iyi bilir diyor.birde bu parayı ödemeyi nişanlım kabul ettiğin 10.000 tl üzeri geliri vardı.iş hayatındaki bazı aksaklıklardan dolayı şu an 4200 tl maaş alıyor.bu nafakayı ne kadar düşürebiliriz merak ediyorum.birde boşanmadan 100.000 tl nakit para verdi.çocuk özel okula gidiyor.şu an özel okulda okutma gücü olmadığını,evlendiğini yazarak dava açsa ne kadar düşer acaba?Konu hakkında çok ciddi fikirlere ihtiyacım var.