Cevap: Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur?
Arkadaşlar ilginize teşekkürler.Peki eşim bir işe girerse nafakasının kalkması mı gerekiyor? Bir de deim ya, mahkemenin kalemine gidip dava dilekçesini ve dilekçeye karşı anında alınmış mahkeme kararını da aldı ama kararda imza müdür vs. hiçbir şey yok. sadece katip 12345 ve hakim 12345 şeklinde sıfat sicil var. Ne iştir bu?
Cevap: Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur?
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz evi terkettikten sonra 3 ay boyunca eşinizi aradınızmı ? Sordunuzmu ? Nerededir ? Kiminledir ? Ne yer ? Ne içer ? Kiminle yaşar ? Neden sizden gitmiştir ? evi neden terketmiştir ? Sebepleri neledir ? Evi terketmeke neyi hedeflemektedir ? Sizden ne istemektedir ?
Az çok tanımışsınızdır ne yapacağını tahmin etmiş olmalıydınız yada siz ne yapmak istediğini merak edip sormalı soruşturmaıydınız. Bunları yaptınızmı ? Yaptıysanız perşembenin gelişini çarşambadan görmüşsünüzdür. Yok sormadıysanız, yapmadıysanız; demekki eşinizin evi terk edişi sizin işinize gelmiş, "adam sende " demişsiniz.
Takip etseydiniz, eşinizle ve durumu ile ilgilenmiş olsa idiniz, zamanında yasal girişimlerde bulunmuş olsa idiniz bu gün gıyabınızda bu karar alınmamış olabilirdi.
Kaleme gidip eşinizin dilekçesini de almış olmalısınız? Eşinizin boşanmaya dair iddiaları neler onlarıda yazarmısınız ? Ayrıca bir üyemizin de dediği gibi şu anki ödediğiniz tedbir nafakası, ödediğiniz miktardan daha fazlasının yoksulluk nafakası olarak ödenmesi ihtimalide var.
Diğer yandan; sizin aldığınız maaş mesai vs bilgiler eşiniz veya avukatı tarafından mahkemeye sunulmuş olabilir. Kural şu; evli olsa idiniz eşinize bakacaktınız. Mahkeme süresince de evli olacağınıza göre eşinize bakacaksınız.
Siz en kısa zamanda bir avukata görüşün ve maddi durumunuzu izah edip, mahkemeye karşı beyanda bulunarak nafaka miktarının yeniden belirlenmesini isteyin. Avukatınız dava dosyanızı inceler. size tebligat geldimi gelmedimi, sizin yerinize başkasımı teslim aldı tebligatı, yoksa eşiniz üçkağıt yapıp tebligatı size ulaşmadna kendisi yada bir yakınınamı aldırdı.
Dava dilekçesinde ne gibi iddialar var, tanıkları kimler, vb. bilgileri öğrenin. Sonrada itiraz edersiniz. Olmadı hakimi reddedersiniz, daha olmadı hakimi Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna, Adalat Bakanlığına, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine, (biraz daha abartalım) dahada olmadı Basına TV lere şikayet edersiniz.
Ya da en kısa yoldan eşinize ulaşır onunla anlaşarak boşanmayı denersiniz. Zararın bir yerindne dönersiniz. Zarardan kar edersiniz.
Geçmiş osun..
Tabii ki. Evi terk ettikten sonraki ilk 1 ay içinde yüzlerce kez aradım, onlarca mesaj çektim ama hiç karşılık vermedi, telefonlara çıkmadı.Annesine gittiğini söylüyor ama annesinin belli bir evi yok, sürekli ya tanıdığı pansiyonda ya da arkadaşının evinde kaldığını söylüyor annesiyle.
Çok garip bir durum var. eşim; evi tekrettikten 2 ay 29 gün sonra dava açmış. Dilekçede 20 mayısta evi terkettiğini yazmış avukatı ve dava 19 ağustosta açılmış.Sanki planlı gibi.
Terketme sebebine de evliliğin temelden sarsılması vs. demiş avukat.Sözde ben eşimi evden kovmuşum. Bu kesinlikle yalan. Sadece sınav haftası yaklaşmıştı ve tartıştığımız için ben kendisinin annesine gitmesini orada daha rahat ders çalışacağını aksi taktirde bizim evde ortamın daha da gerilebileceğini söyledim. Fakat neresiyle dinlemişse artık benim onu kovduğuma yorumlamış bunu. Avukat dilekçede 'fikri ve içtimai uyuşmazlık' demiş. Bizimle yaşadı sanki avukat.. Bu da garip.. İkimizin de ilk evliliği ve ilk ciddi ilişkisi.Elimde flört dönemimizden evi terk ettiği aya kadar her ay çektiğim ve eşimin yüzünün güldüğü fotoğraflar var. 2 yıl yani toplam 24 aya ait her aya mahsus toplamda 5000'e yakın fotoğraf var ve bu fotoğraflardan eşimin yüzünün güldüğünü gösteren 150 tanesini çıkarıp mahkemeye delil sunacağım.Şiddetli geçimsizlik gerçekten varsa her ay eşimin verdiği bu gülen pozlar nedir diye..
Ben size kısacasını söyleyeyim arkadaşlar.Bu davayı aslında annesi açtı.Biz evlendiğimizden beri en fazla 10-15 gün böyle tartışmayla geçti.Ve her seferinde eşim tartıştığımızı annesine söyledi ve annesi de kızını hemen yanına çağırırdı.Eşimi 4-5 defa bavulunu toplarken gördüm ve vazgeçirdim. Böyle eften püften sebepler yüzünden evi bırakıp bavulunu toplayıp annesine gitmesinin doğru olmadığını söyledim. Ben eşime değil dayak atmak, bugüne dek 'aptal,salak,beceriksiz' tarzı tek bir kelime bile söylemedim.Eşim hep annesi ile ben arasında kaldı.Annesi dengesizin teki. Aşırı yüksek egosu var.Bir keresinde annemelere telefon açtı, annem telefonda dünürünün sesini tanımayınca dünürü küstü ve annemler kendisinden özür dilemezse barışmayacağını söyledi. Yemin ederim böyle bir olay yaşadık arkadaşlar.Böyle bir kayınvalidem var ne yazık ki.. Eşim de durumu geldi anne ve babama anlattı, anne babam da kayınvalidemin evine gidip özür diledi. eğer bunu yapmasalardı eşimle aram açılacaktı buna eminim. çünkü eşim hep anne lafı dinliyor, doğru da olsa, yanlış da olsa.. Bu en son evi terk edişte de annesi kızını haberci olarak kullanarak benim anne ve babamı kendi annesinin ayağına çağırdı. ve bunu benim anneme söylerken kendisinin bizim eve geldiğini kayınvalideme söylememeleri için yemin ettirdi anne ve babama.. bu derece annesinden korkuyor siz düşünün gerisini. ben de anne ve babama kesinlikle kayınvalidemin ayağına gitmemesini söyledim. Bu kadının dengesiz ve egoist tavırlarına prim vermek istemedim. Ve olay buraya geldi. Ha eğer anne ve babamı yollasaydım belki aramız düzelecekti ama bu sefer de kayınvalideme koz vermiş olacaktık. Bu arada ailemin gururu da önemliydi. Bu arada kayınvalidemin diğer garip yanı da kız istemeye gidip kızı verdikten sonra 2 kez ailemi ayağına çağırmasıydı. eşim kendisini istediğimiz akşamın ertesi günü geldi ve annesinin dün gece bir şey söyleyeceğini fakat unuttuğunu söyledi. biz de tekrar gittik. meğer kızı karşılığında istediği altınların bazılarını unutmuş. ilk kız istemede bizden bilezik ve set istemişti tamam dedik. ertesi gün bizi tekrar çağırdığında altın zincir de istedi. oha dedim ya kadına bak, gözü paramızda.. evlendikten 1 ay sonra annesi bizi notere çağırdı, mal ayrılığı ve mirastan feragat sözleşmesi yaptırdı.. eğer karşı çıksaydım eşimle aram bozulacaktı, bu yüzden ses çıkarmadım.. ve eminim ki 800 tl lik nafakayı da kayınvalidem yazdırdı. kendisi şeytanın insan versiyonu anlayacağınız.. ben karımı tanırım hiçbir zaman parayı pulu dert etmemiştir. zaten bir maddi külfeti de olmamıştır bana. makyajı bile yoktur. ama dediğim gibi ilişkimiz süresince hep o dengesiz annesiyle ben arasında gidip geldi ve arada kalmıştır. ama hep annesini tercih etmiştir. olay bu.