Cevap: Ateizm.org sitesini temsil edecek avukat
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İyi de ateizm.org sitesi TR'den yasaklı falan değil. Bunu nerden çıkardınız ki?
Belki bakan kişinin interneti kesiktir / adresi yanlış yazmıştır ya da o sırada sunucunuz kapalıdır.
senoleker,
Siz Mars'ta falan mı yaşıyorsunuz beyefendi?
Bu domain adının kapatılması ile ilgili basında çok şey çıktı şimdiye kadar. Hem yerli basında hem yabancı basında. Şöyle bir google'da ateizm.org diye araştırın bakın karşınıza neler çıkacak.
Bilgisayarınızda Türk Telekom'un DNS server'larını kullanmaması için çeşitli ayarlar yapıldıysa, ya da anonymizer falan kullanıyorsanız, veya yasaklı sitelere erişim için kullanılabilecek çeşitli diğer yollardan birini farkında olarak veya olmayarak kullanıyorsanız, siteye erişirsiniz.
Ama çoğu kişi bunların nasıl yapılacağını bile bilmez haliyle.
Alıntı:
megamen55 rumuzlu üyeden alıntı
Siz özellikle belli özellikleri olan birini arıyorsunuz üstelik bu kişi mevcut iktidarlada aynı fikirde olmayacak hatta tamamenters bir çizgide olacak,ha bu arada dinci ( ne demekse ) de olmayacak..üstad siz önce önyargılarınızdan kurtulun öyle gelin belki ozaman forum kurallarınıda görmeyi becerebilirsiniz,eğer fikirleriniz hep yukarıdaki gibi forumdaki zikirlerinizde benzeri ise kusura bakmayın iyikide kapatmışlar diyeceğim geliyor...bu arada inananın bu memlekette ilkeli dürüst çalışkan okadaaaaaarrrr avukatlar varki sayısına siz bile şaşarsınız hatta benim kapıma icra için gelen ( vazifesidir yapacak bişey yok ) avukat arkadaşla arada çaya falan gideriz o derece etiklerine de bağlıdırlar...
megamen55,
Buyrun iktidarı çok seven, "dinci" olan, vs ama bu siteyi savunacak bir avukatı siz bulun.
Saf mısınız, yoksa saf ayağına mı yatıyorsunuz.
"Dinci" tabirinin ne demek olduğunu bilmiyorsanız bir ipucu vereyim. Siz muhtemelen bu tabirin ifade ettiği insan tipine uyuyorsunuz.
Önyargının kimde olduğu yaptığınız yorumlardan belli.
Demek böyle yorumlar yapıyorsak iyi ki de kapatmışlar, öyle mi?
İşte memleketimizin tipik insanının demokrasi ve fikir özgürlüğü anlayışı bu kadar.
Bakın ABD'de bir tabir var: "Fikirlerine katılmıyorum, ama bu fikirleri özgürce ifade edebilmen için canımı bile veririm".
Bizim memleketin insanı bu anlayışa ulaşmadığı sürece bizden ne köy olur, ne kasaba.
Sayın Av. Şamil Demir,
İlle ücretsiz çalışacak diye birşey yok. Birinin gönüllü üstlenmesini tercih ederim tabi ama parasını da vermeye razıyız.
Alıntı:
ateizmorg rumuzlu üyeden alıntı
megamen55,
Buyrun iktidarı çok seven, "dinci" olan, vs ama bu siteyi savunacak bir avukatı siz bulun.
Saf mısınız, yoksa saf ayağına mı yatıyorsunuz.
"Dinci" tabirinin ne demek olduğunu bilmiyorsanız bir ipucu vereyim. Siz muhtemelen bu tabirin ifade ettiği insan tipine uyuyorsunuz.
Önyargının kimde olduğu yaptığınız yorumlardan belli.
Demek böyle yorumlar yapıyorsak iyi ki de kapatmışlar, öyle mi?
İşte memleketimizin tipik insanının demokrasi ve fikir özgürlüğü anlayışı bu kadar.
Bakın ABD'de bir tabir var: "Fikirlerine katılmıyorum, ama bu fikirleri özgürce ifade edebilmen için canımı bile veririm".
Bizim memleketin insanı bu anlayışa ulaşmadığı sürece bizden ne köy olur, ne kasaba.
Şu an sizin güzel hatrınız için şirket pc mden yani dns proxy vs kullanılmayan makinemden sitenize gayet rahatçaelimi kolumu sallaya sallaya girdim ne bir kısıt ne bir yasaksözkonusu bile değil
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4985
yukarıdaki ve benzeri linklerdede görüleceği üzre ateizm.org sitesi için taaaaaaaaaaaaaaa 2007 yılında bir yasaklama talep edilmiş fakat uygulama olmamıştır,2007 yılındaki sözde kalmış hadiseyi burada canlandırma çabası sadece ve sadece reklam amaçlı olabilir, bunun dışında ortaya koyduğunuz somut birşeyde yoktur..hatta kullandığınız nick i dahi buna örnek verebilirim
Yazdıklarıma verdiğiniz nazik yanıtlarınıza gelince,ben sizin danışma büronuz değilim amanasıl avukat edinilebileceğini isterseniz tarif edebilirim ki hani bizden ne köy olur ne kasaba ya , o köy kasaba olmayan ülkenin avukatları hakve hukuk mücadelesinde sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü gözetirler sizin ne inancınıza ne dilinize ne ırkınıza bakarlar siz yeterki ard niyetli olmayın rahat olun kendiniziTürk avukatlara emanet edin..o ayaklı falan bişelyler yazmışsınız yao cümleye cevap dahi vermem burası köykahvesideğil çünki,ha sizin amerikada tarz bu ise onu orda yapın burası Türkiye...
Sizin memleketin tipik insanları varya sizin o at ile izm arasında kalmış aklınızın alamayacağı kadar demokrat ve fikri hür insanlardır,ayrıca amerikan sloganları ile hareket etmezler yüce amerikanın anlayışı ilede örtüşmezler,meselaaslaIrağa vb..ülkelere demokrasi getirmezler,zaten böyle bir demokrasiyide kabul etmezler o açıdan sizamerikada kalın bu reklam kokan hareketleri orada yapın bizkendi aramızda inananıyla inanmayanıyla gayet iyiyiz bizi merak etmeyin arada size yazarız....
Alıntı:
Şu ana kadar 67 kişi okumuş bu iletiyi. Ama bir tane cevap veren yok. Verdiğim email adresinden bağlantı kuran da yok.
Yok mu bir tane düşünce özgürlüğüne değer veren, laik ve Atatürkçü avukat? Kalmadı mı öylesi artık memlekette?
Hepinizi mi sindirdi, korkuttu bu hükümet?
Yoksa bütün yargı sistemini dincileştirmeyi de mi başardılar? (HSYK'da yaptıkları gibi).
Düşünce özgürlüğüne elbette önem veriyoruz ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aslında bahse konu site umrunuzda değil gibi.E mail adresinize cevap verilmemesi,iletinize cevap verilmemesi (ki kimse vermek zorunda değil) yargı sistemimizin dincileşmiş olduğuna bir işaretse size söylenecek tek bir söz kalıyor.Makaram sarı bağlar,kız söyler gelin ağlar
Alıntı:
Şu an sizin güzel hatrınız için şirket pc mden yani dns proxy vs kullanılmayan makinemden sitenize gayet rahatçaelimi kolumu sallaya sallaya girdim ne bir kısıt ne bir yasaksözkonusu bile değil
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4985
yukarıdaki ve benzeri linklerdede görüleceği üzre ateizm.org sitesi için taaaaaaaaaaaaaaa 2007 yılında bir yasaklama talep edilmiş fakat uygulama olmamıştır,2007 yılındaki sözde kalmış hadiseyi burada canlandırma çabası sadece ve sadece reklam amaçlı olabilir, bunun dışında ortaya koyduğunuz somut birşeyde yoktur..
Yazdıklarıma verdiğiniz nazik yanıtlarınıza gelince,ben sizin danışma büronuz değilim amanasıl avukat edinilebileceğini isterseniz tarif edebilirim ki hani bizden ne köy olur ne kasaba ya , o köy kasaba olmayan ülkenin avukatları hakve hukuk mücadelesinde sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü gözetirler sizin ne inancınıza ne dilinize ne ırkınıza bakarlar siz yeterki ard niyetli olmayın rahat olun kendiniziTürk avukatlara emanet edin..o ayaklı falan bişelyler yazmışsınız yao cümleye cevap dahi vermem burası köykahvesideğil çünki,ha sizin amerikada tarz bu ise onu orda yapın burası Türkiye...
Sizin memleketin tipik insanları varya sizin o at ile izm arasında kalmış aklınızın alamayacağı kadar demokrat ve fikri hür insanlardır,ayrıca amerikan sloganları ile hareket etmezler yüce amerikanın anlayışı ilede örtüşmezler,meselaaslaIrağa vb..ülkelere demokrasi getirmezler,zaten böyle bir demokrasiyide kabul etmezler o açıdan sizamerikada kalın bu reklam kokan hareketleri orada yapın bizkendi aramızda inananıyla inanmayanıyla gayet iyiyiz bizi merak etmeyin arada size yazarız....
megamen55,
Yahu bizim sitenin yasağı konusunu bizden iyi mi bileceksiniz kardeşim.
Turan Dursun forumundan verdiğiniz o 2007 yılına ait "ateizm.org'a sansür sökmedi" başlığı, ilk kapatılmamızdan sonra ateizm1.org domain'ini kullanarak açtığımız sitemiz içindi. Sonra ateizm1.org doman'ini de yasaklattılar. Ateizm.org'un yasak kararını emsal göstererek.
Şu anda ateizm1.org domain'i kullanımda değil zaten. Ateizm2.org domain'i var, http://www.ateizm2.org yazarsanız çalışmıyor, http://ateizm2.org yazarsanız çalışıyor.
Yani onu da yasaklamaya çalışmışlar ama doğru dürüst yapamamışlar.
Türkiye'den pek çok kişinin mahkeme yasağına rağmen ulaşabildiğini biliyoruz. Bir kısmı yukarıda bahsettiğim türde yöntemler kullanarak ulaşıyor, bir kısmı belki Türk Telekom'dan başka ISP kullandıkları için, eğer o ISP yurtdışındaki DNS'leri kullanıyorsa ulaşabiliyor. Yani mesela süperonline kullanıcıları ulaşabiliyor olabilir. Gerçi hangi ISP'yi kullananların ne zaman ulaşıp ne zaman ulaşamadığını bilmiyorum. Dediğim gibi, ben yurtdışında olmadığım için ayrıntıları bilmiyorum.
Ama iki ay önce, Türkiye'ye tatil için 2 haftalığına gittiğimde, ateizm.org adresinin hala yasaklı olduğunu kendi gözlerimle gördüm.
Siz ulaşıyorsunuz diye herkes ulaşabiliyor zannetmeyin.
Alıntı:
yukarıdaki ve benzeri linklerdede görüleceği üzre ateizm.org sitesi için taaaaaaaaaaaaaaa 2007 yılında bir yasaklama talep edilmiş fakat uygulama olmamıştır
Ne kadar da emin konuşuyorsunuz? Sanki sizin siteniz.
Arkadaşım biz bu konuda sürekli soru cevapladık kaç yıldır.
Girebiliyorum, yasak kalktı mı diye soranlar mı dersiniz, ne zaman kaldırtacaksınız bu yasağı diye soranlar mı dersiniz, vs.
Herkes kendi durumuna göre yorum yapıyor.
Elimizde o yasağa dair mahkeme emri var kardeşim. Bunun daha fazlası olur mu.
Kalkıp yasaklı olmayan siteyi açtırmak için avukat mı arayacağız burada?
Komik olmayın.
Alıntı:
bartelmi diaz rumuzlu üyeden alıntı
Düşünce özgürlüğüne elbette önem veriyoruz ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aslında bahse konu site umrunuzda değil gibi.E mail adresinize cevap verilmemesi,iletinize cevap verilmemesi (ki kimse vermek zorunda değil) yargı sistemimizin dincileşmiş olduğuna bir işaretse size söylenecek tek bir söz kalıyor.Makaram sarı bağlar,kız söyler gelin ağlar
Bu sitenin yasaklı olmasını garipsemeyen ve bu konuda birşeyler yapmaya niyeti olmayan kişi ya tutucu toplumun beyin yıkamalarından etkilenip ateizmi öcü gibi, ateistleri de ahlaksız, aşağılık insanlar gibi gören bir kişidir, ya düşünce özgürlüğüne gerçekte değer vermeyen biridir, ya da suya sabuna dokunmak istemeyen, korkak ve mevcut baskıcı hükümet ve moda olmuş islamcı akım tarafından sindirilmiş biridir.
ttnet abonesiyim,verdiğiniz her iki domain adresine rahatça girdim whois sorgulamaları normal proxy kullanmıyorum dns değiştirmiyorum vs vs vs...bende gördüğümü söylüyorum...benim gördüğüm tamamen neyse ya amaca hizmet ediyorum... herneyse selametle hocam...
Alıntı:
Bu sitenin yasaklı olmasını garipsemeyen ve bu konuda birşeyler yapmaya niyeti olmayan kişi ya tutucu toplumun beyin yıkamalarından etkilenip ateizmi öcü gibi, ateistleri de ahlaksız, aşağılık insanlar gibi gören bir kişidir, ya düşünce özgürlüğüne gerçekte değer vermeyen biridir, ya da suya sabuna dokunmak istemeyen, korkak ve mevcut baskıcı hükümet ve moda olmuş islamcı akım tarafından sindirilmiş biridir.
Beyefendi yazmayayım diyorum ama zorluyorsunuz....bu yazdıklarınız nedir yahu...siz değilmisiniz sitemiz Adnan Oktar tarafından bu kişinin şahsına yönelik bazı yazılar tarafından tedbiren yasak kararı alındı diyen..siz forumuzdaki bir takım yazılardan dolayı x biriile davalık olun sonrada kalkın nasıl busitenin yasaklanmasına gözyumarsınız diye sizin dışınızdakileri korkak gerici vs vs ile suçlayın ..iyiminiz hocam..nasıl gidiyor reklam çalışmaları bakın bizde size ne güzelhizmet ediyoruz iyi değilmi böyle....sizin domainlerinizde en ufak bir kısıt söz konusu dahi değil artı forumunuzda yazdığınız yazılardan dolayı mahkeme kişisel haklara saldırı kararı verip tedbiren kapama kararı vermişse buda bizim derdimiz değil...herkezsizin gibi düşünmek zorunda hiç değil...hayırlı işler hocam....amerikada tutar ama bu ha...
Alıntı:
ttnet abonesiyim,verdiğiniz her iki domain adresine rahatça girdim whois sorgulamaları normal proxy kullanmıyorum dns değiştirmiyorum vs vs vs...bende gördüğümü söylüyorum...benim gördüğüm tamamen neyse ya amaca hizmet ediyorum... herneyse selametle hocam...
Madem böyle bir iddia getiriyorsunuz, daha önce defalarca yaptığımız gibi, Türkiye'de yaşayan ateistforum kullanıcılarına tekrar bir soracağım siteye erişip erişemediklerini.
Bu yasakların gidip geldiğini, bazı bölgelerde yasak varken, başka şehirde yaşayanların yasaksız girebildiğini falan da duyduk hep geçmişte.
Neden öyle olduğunu ben de bilmiyorum. Zaten o yüzden kafası karışık insanlardan çeşitli sorular geldi hep. Yasak kalkmış gözümüz aydın, girebiliyorum diyenler, ertesi gün tekrar yazıp, bugün giremiyorum ne oldu acaba diyenler falan oldu.
Tek bildiğim, yasak her durumda ve herkes için teknik açıdan doğru dürüst işlemese de, ortada bizim hakkında henüz hiçbirşey yapmamış olduğumuz bir mahkeme kararı var.