kesinlikle savcılığa bildirmelisiniz, ve hayatınızın tehtid altında olduğunu belirtmelisiniz. Kanıtları savcılığa verin. Dava sonuçlana kadar size özel koruma tahsil edilir.
Printable View
kesinlikle savcılığa bildirmelisiniz, ve hayatınızın tehtid altında olduğunu belirtmelisiniz. Kanıtları savcılığa verin. Dava sonuçlana kadar size özel koruma tahsil edilir.
Avukatınıza derhal başvurun. Avukattan hukuki danışma talep edebilecek maddi gücünüz yok ise bulunduğunuz şehirdeki Baro'ya gidin, tarafınıza avukat görevlendirilmesi yapılmasını talep edin.
Şahısla tüm bağlantılarınızı derhal koparıp, durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirin. Kendiniz ve kardeşleriniz için koruma talep edin.
Emrah bey yukarıda yazan pekçok gereksiz, saçma yorumlar sonucunda kısa ve öz olarak en güzel ve uygun yorumu yapmışsınız. Dediğiniz gibi hiç çekinmeden ve zaman kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulunmak lazım eldeki delillerle birlikte. Ancak toplumumuzda o kadar çok bu durumda insanlar var ki korkudan gidemiyorlar savcılığa. Sanki savcılığa şikayet ettiklerinde, tehditi yapan zorbanın gelip onlardan hesap soracağını sanıyorlar ve daha büyük bir can korkusuna düşüyorlar. Bu tehditlere maruz kalan kişilerin bilmesi gerekir ki; tehdit eden insan müsveddeleri onların bu tehditler karşısında korkuya kapılacağını ve bu korkularından dolayı hiçbir şey yapmayacaklarını, korkularının daha da büyüyeceğini, sonuçta istenileni yapacaklarını sanıyorlar. Bu sebeple de rahat davranıyorlar, biliyorlar ki şahıs korkup şikayet etmeyecek. Ama öyle olmamalı, çünkü devlet bu durumdakilere koruma da sağlıyabiliyor bazı durumlarda. Ben diyorum ki; böyle tehditlerle insanları zorlayan, istemedikleri halde bazı şeyleri zorla yaptırmaya çalışan, kendilerini diktatör gibi görüp dünyanın sahibi sanarak kanun tanımaz şekilde zorbalık yapan insanlara kim olursa olsun paye vermeyin! Bayansa, adım çıkar rezil olurum diye düşünmesin, çünkü diğer türlü birgün gelecek katkat fazlasıyla sıkıntı çekecek. Bu tür tehdit yoluyla birşeyler yaptırmaya çalışan insanlara boyun eğip de onların kendilerini birşey sanmasına müsaade etmeyin, çünkü böyle insanların egoları büyüdükçe büyür ve sonunda tehditleri ve bu zorba davranışları genelleşir. Korkmayın, adaletin mekanizmasının arkanızda olduğu bilin ve şikayetçi olun. Ancak, eğer yine de korkuyorsanız mutlaka bir avukattan yardım alın . Bu sizi psikolojik olarak rahatlatacaktır.
Sayın SamiRefik, bu tip durumlarda maalesef kişi kendini yalnız hissediyor ve çevresine durumu aktardığında dışlanacağını, aynı cinsel şiddeti en yakınlarından da göreceğini düşünüp korkuyor. Burada bir kızkardeşimiz, kızımız yardım çığlığı atmış ve ne yazık ki görmemişiz. Yazıyı yazan üyenin tekrar bu sayfaya bakıp bakmadığını, cevap vermediği için anlayamıyoruz Umarım her gün gazetelerde gördüğümüz bu tip olayları yaşamayız.
Ülkemizdeki en büyük güç devlet, devletin kolluk kuvvetleridir. Fakat devlet gereken tedbirleri zamanında almaz ise, adaleti sağlayamaz ise insanlar kendi adaletlerini kendileri sağlamaya çalışır.
merhaba, sizlerin de dile getirdiğiniz gibi, maalesef hala korkumdan boyun eğmeye devam ediyorum ve durum gitgide zorlaşıyor. Kişiyi şikayet edemediğim için kardeşlerimin de eğitim ve iş yaşamlarını etkilemek istemediğimden onun bu tehditlerini ve şantajlarını paylaşamadım. Bunun sonucunda da onu iyi bir insan sanıyorlar ve çünkü kötü hiç birşeyi aksettirmiyorum onlara, ama endişelerim artarak devam ediyor. Hala elimde tehdit msj ları ve mailleri mevcut 5-6 ay öncesinde en son gönderdi (ayrılmak istediğim için) bu kişinin polis bir arkadaşı var ve hangi şehre taşınırsam taşınayım tc no larımızdan kardeşlerime e bana ait tüm adres vs bilgilerine ulaşabildiğini söylüyor ki bunu yaptı.. iş adresleri telefon bilgileri elinde başkasının adına almış olduğum telefon numaramı dahi eskiden iletişim sektöründe çalışmış olduğu için oradaki sinyal merkezindeki arkadaşından tespit ettirdi ve hatta kimlerle görüşüp mesajlaştıgımı da cep telefonuna benim numaramı girerek buldu. Dahası kredi kartımın dökümanına ulaşabiliyor çünkü banka da yüklü hesabı olduğundan banka çalışanı sagolsun tüm isteklerini yapıyor ve harcamalarıma ait ekstreyi göstererek nerelerde olduğumu görebiliyor... Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin. Ben çok büyük bir hataya düştüm ve gitgide boğuluyorum. Kendi çaresizliğime kardeşlerimi eklemek istemiyorum. Evet korkuyorum. Psikolojik olarak ta çok ciddi zarar görmüş durumdayım. Artık sanırım dayanamayacağım. Avukat için maalesef çalışmıyor olduğumdan durumum yok, bilemiyorum bişey yapmak zorundayım. Ne olur son bir kez yol gösterin bana ...
Adam resmen çete kurmuş.
savcılar ilgilenecektir bu konu ile...
Şu yazılanlara hakikaten üzüldüm.Zor bir durum.Daha önceden yapmanız gerekenleri yazdılar.Hala hukuki yolu denemiyorsanız hata ediyorsunuz.
Bildiğiniz başka bir yol yoksa ya olanlara katlanacaksınız yada hukuki yola başvuracaksınız.Hukuk sitesinde yazmak istemem ama sizin bahsettiğiniz kişinin tehlikeli olduğunu yazmışsınız.Daha tehlikeli birisi illa zorlamaya gerek kalmadan bir uyarı ile geri adım attırabilecek birisi...
Adam öldürmüş birine karşı hak ve hukuk konuşulup yazılıyor çok komik.. Güzelim ye dayağını otur aşağı derim ben...
Savcıya şikayet ettin, avukata verdin, adamı alıp getirdiler savcının karşısına, 1 saat içinde serbest kalacak ve gerisi malum.. iyi niyetli olup güleryüzlü olmak, yediğiniz tokattan sonra yüzünüzdeki kızarıklığı ve 5 parmağın izini masummuş gibi göstermeyecek.. Savunulup korunacak çok insan var ama irade ve devlet ortada yok..
bir soru sorduk kimse ilgilenmiyor.ama burada ki konu +18 oluna bakıyorum da herkes ilgili.
konu sahibi arkadaşım yanlış anlamayın genel konuşuyorum.size geçmiş olsun.
140 Günde 17 cevap yazılmış.Sen 1 saatte cevap bekleyip hayıflanıyorsun,hemde bu saatte el insaf.Velayet konusunda bilgim olsa cevap yazardım.Diğer üyelerde cevap yazardı.Bu sitede herkes Hukukçu değil.Bizlerde bir sıkıntı vesilesi ile üye olup bazı tecrübeler edinip aklımızın erdiğince cevaplar yazıyoruz.İlla hukuksal cevaplarda olmuyor.Şuan üye 12 kişi içeride,sadece 1 Avukat var oda Engin bey,her Avukat her konuyu cevaplayacak diyede kural yok.
Yazmadan önce düşünmeniz daha iyi olur.Yukarıdaki konuda +18 neresinde gördünüz anlamadım.Neyse inşallah sorunuza cevap,sorununuza çare bulmanız dileği ile hayırlı geceler.