Cevap: Karım dava açtı, hak talep edebilir mi?
İlgili mahkemenin kalemine gidip dosya no sunu vererek dava dilekçesinin bir kopyasını alabilirsiniz. Bu arada yukarıda diğer arkadaşların yazdıklarını da dikkate almanızı öneririm.
Alıntı:
damn rumuzlu üyeden alıntı
İlgili mahkemenin kalemine gidip dosya no sunu vererek dava dilekçesinin bir kopyasını alabilirsiniz. Bu arada yukarıda diğer arkadaşların yazdıklarını da dikkate almanızı öneririm.
Teşekkürler, peki İstanbul 3. Aile Mahkemesi nerede acaba?
Alıntı:
barent rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler, peki İstanbul 3. Aile Mahkemesi nerede acaba?
Size tebligat geldiğinde hem iddiaları öğreneceksiniz hemde mahkemenin adresini.. Acele etmeyin..
Sayın barent;
Sizi de, malum dava içeriğini de bilmediğim bilemeyeceğim gibi elbet herkezin kendince haklı olduğu yada enazından öyle sandığı şeyler vardır.Ancak sizin yanlışınız şu ki; yazdıklarınıza bakarak iddia ettiğiniz yada edeceğiniz savunma, suçlamaları dava esnasında hakime dinletme şansınız hiç yok(adınızı soyadınızı söyler bide ıkk dersiniz biter emin olun)ola ki dinledi emin olun bir er-kek ve hukuk dışında bir vatandaş olarak bana bile gereksiz, anlamsız hatta boş geliyor(kızmayın).
Benim fikrim ya gidin eşinizin gönlünü alın yada acil bir avukat tutup minumumm zahiyat almaya çalışın.Diğer üyelerin de söylediği gibi zaten mağlup başlayacağınız savaşta görünen o ki aciz durumunuzun da farkında değilsiniz.Ve adres sormak, evrak nasıl gider gelir, alırmıyım alamazmıyım? gibi bence gereksiz sorularla zaman kaybetmektense bunları bolca forum okuyarak, kendiniz cevaplayın ve buradan daha kritik konular hakkında bilgi almaya çalışın.Bana kızdığınızı da biliyorum ama gerçek ortada.
Size sonkez tavsiyemse para biriktirmeye ve içinize sindirmeye başlayın.Dilerim o davaya girmeden sorunlarınızı çözer ailenizi kurtarabilirsiniz.Bol şanslar.
Alıntı:
mirmir rumuzlu üyeden alıntı
Sayın barent;
Sizi de, malum dava içeriğini de bilmediğim bilemeyeceğim gibi elbet herkezin kendince haklı olduğu yada enazından öyle sandığı şeyler vardır.Ancak sizin yanlışınız şu ki; yazdıklarınıza bakarak iddia ettiğiniz yada edeceğiniz savunma, suçlamaları dava esnasında hakime dinletme şansınız hiç yok(adınızı soyadınızı söyler bide ıkk dersiniz biter emin olun)ola ki dinledi emin olun bir er-kek ve hukuk dışında bir vatandaş olarak bana bile gereksiz, anlamsız hatta boş geliyor(kızmayın).
Benim fikrim ya gidin eşinizin gönlünü alın yada acil bir avukat tutup minumumm zahiyat almaya çalışın.Diğer üyelerin de söylediği gibi zaten mağlup başlayacağınız savaşta görünen o ki aciz durumunuzun da farkında değilsiniz.Ve adres sormak, evrak nasıl gider gelir, alırmıyım alamazmıyım? gibi bence gereksiz sorularla zaman kaybetmektense bunları bolca forum okuyarak, kendiniz cevaplayın ve buradan daha kritik konular hakkında bilgi almaya çalışın.Bana kızdığınızı da biliyorum ama gerçek ortada.
Size sonkez tavsiyemse para biriktirmeye ve içinize sindirmeye başlayın.Dilerim o davaya girmeden sorunlarınızı çözer ailenizi kurtarabilirsiniz.Bol şanslar.
Son tavsiyen göz ardı edilmemesi gereken bir tavsiye.Bu sitede bayağı konu okudum sonuç kaçınılmaz gibi,arada numune davalar çıksada görsek,inşallah sizin dava böyle olur.:)
Alıntı:
mirmir rumuzlu üyeden alıntı
Sayın barent;
Yahu gören de beni suçlu sanır. Karım hem evi terk ediyor, hem de boşanma davası açıyor. E ben ne yapayım ki? Hırsız soyduğu evden kaçarken balkondan kayıp aşağı düştüğü için ev sahibinden şikayetçi olabilir mi? Nasıl bir muhakemedir ki bu?
Karıma bugüne dek değil el kaldırmak ''aptal,salak'' vs. tarzı cümleler bile kurmadım.Kendince evliliğin en başından beri sorun olarak gördüğü birikintiler sebebiyle kaçtı gitti, dava açtı.. Dava açmak ne demek? ''Seni artık istemiyorum'' demek. Böyle birine karşı hala maymunluk yapıp kapısında ''ne olur davadan vazgeç seni seviyorum ,dön evine böhhüüüüü'' demek ne demek? Karaktersizlik değil mi?
İyi valla kadın zerre masraf yapmadan evlensin,kocasından geçinsin, canı sıkılınca da bavulu toplayıp, takıları alıp kaçsın, üstüne boşanma davası açsın ve suçlu koca olsun...
Bazen bu başlık altındaki bazı yazıları eşimin avukatının yazdığını düşünüyorum.
Alıntı:
Yahu gören de beni suçlu sanır. Karım hem evi terk ediyor, hem de boşanma davası açıyor. E ben ne yapayım ki? Hırsız soyduğu evden kaçarken balkondan kayıp aşağı düştüğü için ev sahibinden şikayetçi olabilir mi? Nasıl bir muhakemedir ki bu?
Karıma bugüne dek değil el kaldırmak ''aptal,salak'' vs. tarzı cümleler bile kurmadım.Kendince evliliğin en başından beri sorun olarak gördüğü birikintiler sebebiyle kaçtı gitti, dava açtı.. Dava açmak ne demek? ''Seni artık istemiyorum'' demek. Böyle birine karşı hala maymunluk yapıp kapısında ''ne olur davadan vazgeç seni seviyorum ,dön evine böhhüüüüü'' demek ne demek? Karaktersizlik değil mi?
İyi valla kadın zerre masraf yapmadan evlensin,kocasından geçinsin, canı sıkılınca da bavulu toplayıp, takıları alıp kaçsın, üstüne boşanma davası açsın ve suçlu koca olsun...
Bazen bu başlık altındaki bazı yazıları eşimin avukatının yazdığını düşünüyorum.
Barent eşin dava açmış geçmiş olsun .Boşanma gerekçesi olarak sunduğu idiaları şahitler ile hakime ispatlaması lazım .Sizde kedni şahitlerinizi hazır edin.Hakim dava ddevam ederken tedbir nafakası bağlıyabilir karşı taraf talebde bulunursa.Ödemez iseniz eşiniz icra davası açar 3 ay hapis yatarsınız her açtığı icra davasında .Sakin olun olaylara akılcı davranın hele hele eşiniz ve ailesi sizi her yönden tahrik edecekler sakın kapılmayın
Alıntı:
Sayın Barent;
Öncelıkle sunu bilin ki aynı taraftayız.Enazından adam gibi eş olduğumuzu iddia etmemize rağmen mağdur, şuçlu, biçare duruma düşürülmekten şikayetçiyiz.Ama üzülerek söylüyorum maalesef böylesi bir durumda yapılabilecek çok fazla birşey yok.En doğru yol hukuki bir destekle yola devam etmek.Neden?çünkü zaten 3-0 mağlup başlanmış bir maçtan tarihe yazılacak hüsranla çıkmamak.Aynen sayın dürüstçe'nin söylediği gibi hukuksal zorunluluklar var (davacının sorumluluğu)ve tabi sizinde yapmanız gerekenler(delil,sahıt vs) tecrubeme gore de ılk celsede tedbır nafakası verılecektır ki benım hıkrım pekte ıtıraz etmeyın ılk anda tepkı cekmeyın ayrıca sayın durustcenın ıkazına uyarak nafakanızı zamanında yatırın.Ve tek iyi teselli sakin olun hakimlerde insan ve ınsan sarrafı olmuslar bı sekılde adalet yerını bulur dusuncesı ıle umudunuzu yitirmeyin.
Amaaaa bana bunu eden kadına boyun eğmek, şeref vs gibi düşüncelerinizde haklı olsanızda madem bu bir savaş (ister karşınızdakine galip gelmek ister aileyi kurtarmak)neden maneviyata takılıyorsunuz ki?Emin olun donkişot mantığı ile areket ederseniz manevi mağlubiyetin yanında belki yıllarca sürecek maddi malubiyet sizde ne erkeklik ne şeref ne gurur nede güven bırakmaz.Akıllı olun (keske zamanı gerı alıp sızın durumunuzda olsaydım)sizi istemeyen bir insan var tamam ama bi şekilde bu davadan feragat size 3yıl kazandırır buda anlaşmalı boşanma, karşıdakine hata yapmak için zaman şansı, sözkonusu olmayan maddi külfet.Kayıp ne? gurur, şeref vs vs.
Bu arada çocuk var mı? Dava çekişmeli mi?
Dava sonunda gelişmelerden haberdar ederseniz hepimize faydalı olur diye düşünüyorum.Bol şanslar.
Alıntı:
%100 katılıyorum size ama bu söyledikleriniz mahkemede hakim gözünde koca bir sıfırdır. Boşanma konusunda iyi ve tecrübeli bir avukatın yardımını almazsanız terkedilmenin dışında bir hüsran daha yaşayacağınız(mahkemede) oldukça açık görünüyor. :(