Elbette; önce elinizdeki mahkeme kararı ile (boşanmanın ve nafakanın belirlendiği) icra dairesine başvurun, haciz yolu ile alınmaması halinde tazyik hapsi var. Hapis yatsa da nafakayı ödemek zorundadır.
Printable View
Elbette; önce elinizdeki mahkeme kararı ile (boşanmanın ve nafakanın belirlendiği) icra dairesine başvurun, haciz yolu ile alınmaması halinde tazyik hapsi var. Hapis yatsa da nafakayı ödemek zorundadır.
teşekkür ederim abdullah bey .. kızım açacağı davanın babasının hoşuna gitmeyeceğini bildiğinden çekimser davranıyor babasına maddi yardım yapmıyor diye ne kadar kızsa da bu tarz bi işlevle babasını karşısına almak istemiyor.. ben ; 15 yaşındaki kardeşi için bayram sonu bu davayı açacağım kızıma da önerdim fakat ürkek davranıyor .. peki ayrıldığım kişi nin ekonomik durumunu mahkeme mi araştıracak ?? zaten mevcut malını mülkünü yakınlarının üzerine geçirdi :) sosyal güvencesi dahi yok ...
Elbetteki mahkeme ilgilinin oturduğu bölgedeki polis karakolundan bu araştırmanın yapılmasını isteyecektir. Kişi karakola davet edilecek ve bazı sorular sorulacaktır. Yapılan araştırma mahkemeye sunulacaktır.
Siz de bu arada eğer elinizde eski eşinizin mali durumuna dair bilgi ve belge var ise yada tanıklar sözkonuısu ise mahkemeye beyan edebilirsiniz. Her halükarda baba çocukları için nafaka ödemek zorunda kalacaktır.
Kızınıza babalığın sadece çocuğu dünyaya getirmekten ibaret olmadığını, bir gün evlenip de benzer durumu kendisininde yaşaması halinde nasıl davranacağını sorun. Babasının kendisine "neden benden nafaka istiyorsun" tarzı bir soru sorma hakkının olmadığını anlatın. Hoşuna gitse de gitmese de eğer o çocuk kendisine aitse elini taşın altına sokmak zorunda kalacaktır.
:) teşekkürler .. umarım mantıklı bir açıklamayla ikna edebilirim kızımı... çocuklarımda babaları hakkında kesin yargı oluşmuş durumda .. '' babam almaz ki, para vermez ki, ilgilenmez ki ..... '' :) verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi yıllardır. dolayısıyle çocukların maddi manevi her işlerini halleden ahtapot gibi bir anneleri varken baba etkisiz eleman olarak kalıyor ..:)
Başaracağınıza inanıyorum. Kolay gelsin efendim..