Cevap: Kullanılmış Ziynet eşyasından hak talebi ve mihir senedi
Zamanaşımına sokulabileceğini sanmıyorum,
üzerinde bir ödeme tarihi yoktur muhtemelen o senedin ve bir tarihe değil, olaya yani boşanma durumuna dayandırılmıştır bir şekilde gelecek garantisi olarak.
Yani 11 yıl önce düzenlendiği değil, boşanmanın gerçekleşmiş olduğu tarih dikkate alınacaktır diye düşünüyorum.
Abdullah bey'in eklediği kararda da aynı yönde düşünce belirtilmiş zaten.
Altınlar konusunda dediğim gibi,
evlilik süreci içinde kadının rızasıyla ortak kullanıma harcanmış olan, örneğin işsizlik süresinde masrafların karşılanması vb. durumda yapabileceği pek bir şey olmasa da,
altınların satılması ile alınan arabada hak sahibi olacaktır doğal olarak.
Bunun dışında , arabanın alınması için harcanan diğer kısımda da , kadın çalışmasa dahi eşi olarak sizin çalışarak kazandığınız evinizin ortak geliri olması sebebiyle de hak sahibi olacaktır o arabada.
Kooperatif hissesi konusu da, en kötü ihtimalle;
evliliğiniz süresince ödenen kısım için hak sahibidir diye düşünüyorum.
Bir avukatınız vardır sanırım, o ne diyor?
Avukatım evlilik süresince ödenen aidatlardan hak talep edebilir diyor. Başka bir avukat ise katkıda bulunmadığı için hak talep edemez diyor.
Yani arabada benden çok hak sahibidir diyorsunuz öylemi? Hem altınlardan dolayı hemde ortak mal olması dolayısıyla.
Birde eğer mehir senedi için boşanmaya bağlı zaman aşımı söz konusu ise zaman aşımı medeni kanuna göre 1 yılmıdır? Ayrıca yukardaki dava örneğinde senedin düzenleniş tarihi ile karar tarihi arasında 5 yıldan daha kısa bir süre var. Ayrıca normal senetlerde zaman aşımının 5 yıl olduğunu duymuş idim.
Erdoğan bey yardımcı olurmusunuz?