Cevap: Lacoste Ürün İade Sorunu
yok mu arkadaşlar kesin birşey söyleyebilecek?
Hala mı yok cevap gerçekten önemli bir mesele benim için. Yardımlarınızı bekliyorum.
Toparlayarak tekrar yazalım.
Bir kere ürünün ayıplı mal olması için, sizin süresi içinde satıcıya bildirmeniz gerekliydi ama bu süreyi geçirmişsiniz. Dolayısı ile normal "arızalı ürün" sınıfına giriyor.
Satıcının, bunu TAMİR EDEREK size vermek yükümlülüğü var. Yani açılmış yeri yapışkanla yapıştırıp size verse hak iddia etme şansınız yok.
Buna rağmen değişimi kabul ettilerse, bu sizin lehinize bir durum. Bence firmanın merkezini arayın ve bunun firma politikası mı yoksa satıcının uydurduğu bir şey mi olduğunu sorun. Ana firma da "evet, vereceksiniz" derse bence ödeyin farkı. Çünkü adamlar kanuni hakkınızı üstünde bir şey vermişler size.
Benim naçizane kanaatim budur.
Benim de söylemek istediğim bu ürün de ilk aldığımda gözle görülen bir ayıp yoktu. Ayıp ortaya çıktıktan sonra bir ay içinde götürdüm bende. Ama kanunda yazanda sanki malın baştan beri ayıplı olması gerekiyor gibi kafamın karıştığı nokta burası.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Toparlayarak tekrar yazalım.
Bir kere ürünün ayıplı mal olması için, sizin süresi içinde satıcıya bildirmeniz gerekliydi ama bu süreyi geçirmişsiniz. Dolayısı ile normal "arızalı ürün" sınıfına giriyor.
Satıcının, bunu TAMİR EDEREK size vermek yükümlülüğü var. Yani açılmış yeri yapışkanla yapıştırıp size verse hak iddia etme şansınız yok.
Buna rağmen değişimi kabul ettilerse, bu sizin lehinize bir durum. Bence firmanın merkezini arayın ve bunun firma politikası mı yoksa satıcının uydurduğu bir şey mi olduğunu sorun. Ana firma da "evet, vereceksiniz" derse bence ödeyin farkı. Çünkü adamlar kanuni hakkınızı üstünde bir şey vermişler size.
Benim naçizane kanaatim budur.
Gizli ayıp diye bir şey var bir de. Belki bu sizin aradığınız şeydir. Tüketici kanununda gizli ayıpla ilgili kısımlara bir bakın.