Savcının ciddiye alıp almaması savcıya kalmış birşeydir. TCK106 nın ilk fıkrasından dava açabilir gibi görünüyor isterse yanlışsam hukukçu arkdaşlar düzeltsinler. Tabi karşı taraf nasıl kanıtlar onu bilmiyorum.
Printable View
Savcının ciddiye alıp almaması savcıya kalmış birşeydir. TCK106 nın ilk fıkrasından dava açabilir gibi görünüyor isterse yanlışsam hukukçu arkdaşlar düzeltsinler. Tabi karşı taraf nasıl kanıtlar onu bilmiyorum.
Peki böyle bir davada nasıl savunma yapmalıyım sizce tehdit yok aslında dırek yapmadımmı dıyeyım yoksa ağır tahrık vvar gıbı bır savunmadamı çıkarıma uygun olur.
Gerçeği söyleyiniz yeterli...
Bize anlattıklarınız gerçekse tabii..
Gercek degil gibimi duruyor söylediklerim
Slm
Kişinin bilgisi olmadan ses kaydı yapılmaz resmi dairelerde ses yada görüntü kaydı yapıldığına dair görülebilecek noktalarda açıklama vardır
Bu arada bilginiz dışında yapılan kayıt mahkemede alehte delil teşkil etmez heralde siz bu konuyu bu kadar taktıysanı bir avukata danışın ben sadece düşüncelerimi aktarabilirim konuya hakim bir avukat sizi tatmin edecektir.
[B]Merhaba benim bir sorunum var bu sorun sadece benim sorunum değil bütün Türkiye'nin sorunudur.Ben forex'in Türkiyede yasa dışı olduğunu bilmiyerek 31.08.2011 tarihinde T.C Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun yaptığı resmi forex açıklamasından önceki tarihlerde yerli bir forex firması internette yaptığı reklamlarla diğer bütün insanları kandırdığı gibi benide kandırdı.Bu reklamlara aldanıp internet sitelerinde demo hesap(oyun gibi düşünebilir hiç bir gerçekliği olmayan bir hesap) açtım.Bu hesap bir oyunda olsa çok güzel kazançlar elde ettim.Bu firma demo hesap açarak benden aldıkları iletişim bilgilerini kullanarak beni sürekli aradı gerçek hesaba geçmem için benden para yatırmamı istedi.Profesyonel destek vereceklarini vaad ederek beni kandırıp benden para aldılar.Parayı bu firmanın Deniz Bank Hesabı'na havale yaptım elimde banka decontları var açıklama kısmınada"......A.Ş..FİRMASINDAKİ FOREX HESABIMA YATIRILMASI" İÇİN DİYE yazdım.Gerçek hesaba geçtikten sonra aşama aşama şunları yaşadım :1-)Profesyonel destek olarak vaad altında bir takım mailler göndererek beni şirketlerinin kurduğu forex işlem sayfasına yönlendirdiler.Oradaki açıklamaları okuduktan sonra ilk yatırımımı ordaki yazanlar doğrultusunda yaptım.Sayfanın altında şu şkilde yasal uyarı"Burada anlatılanlar sebebi ie yaptığınız yatırımlardan ........ A.Ş firması sorumlu değildir yazıyordu.Hem Profesyonel destek adı altında bu sayfaya yönlendiriliyorum, hemde bunlar tavsiyedir zararınızdan biz sorumlu değiliz diyorlar.Bu nasıl iş anlamadım.Burada yazanlar doğrultusunda yaptığım yatırımların hiç birinden kazanç sağlamadım hep zarar ettim. 2-)Bana online işlem yapmam için verdikleri meta trader 4 programı sürekli dondu,verdiğim emirler zamanında iletilmedi bu sebeple bir çok pozisyonumu ......A.Ş forex firmasını telefonla arayarak zararla kapattırdım.Bu defalarca tekrar etti( aradığım telefon numaraları belli telefonumda kayıtlı GSM firmasından bu görüşmelerimin kaydı alınabilirmi bu mümkünmü? )3-)Forex piyasası uluslar arası büyük bir piyasadır bu piyasada herkes online olarak işlemlerde bulunur işlem yoğunluğu çoktur.Burada bir şey dikkatimi çekti benim bu işlem yoğunlugundan bahsederek kapatamadığım pozisyonlarımı ...... forex işlem masası anında kapatabiliyordu eğer bütün insanlar aynı piyasaya bağlı olarak işlem yapıyorsa ben pozisyonlarımı kapatamıyorsam ..... forex firmasınında işlemlerini kapatamaması lazımdı fakat onlar rahatlıkla kapatabiliyordu.Araştırmalarım sonucu nerdeyse bütün aracı kurumların FXCM işlem masası kullandığını öğrendim bu sistemde emirler bekletilip piyasaya aracı kurum tarafından toptan verilir bu esnada program donmaları bağlantı kopmalarının en büyük sebebi budur diye öğrendim.Artık anlamıştımki internet sayfalarında yazdıkları yazılarla insanları belli bir yöne doğru kanalize ediyorlar ona göre yatırım yaptırıyorlar FXCM adı altındaki bu işlem masası ilede pozisyonlara müdahale ediyorlardı.İyice anlamıştımki artık benim yaptığım işlemler sadece benim ve ..... A.Ş arasında gerçekleşiyordu.Ben dolandırıldığımı anladım ama iş işten geçmişti.Ülkemizde bu gibi forex işleri'nin yasa dışı, yasa ile tanımlanmayan işler olduğunu sonradan öğrendim Bu konuda sessiz kalmadım Bir internet sitesi aracılığı ile bu firmayı ,yaptığı forex işlerinin yasa dışı olduğunu,dolandırıldığımı,bunların sahtekar bir internet firması olduğunu yazdım.Cumhuriyet Savcılığında dolandırıldığıma dair suç duyurusunda bulundum.İstanbul Cumhuriyet Baş Savcılığında ifade verdim bu firma hakkında yasal takibat başlattım.Dolandırıldıktan sonra firmanın mail adresine "Benim paramı geri verin bana haksız işlemlerde bulunarak paramı kaybettirdiniz, beni dolandırdınız eğer paramı geri vermezseniz sizi T.C Savcılığına bildireceğim artı hükümette'de tanıdığım hükümet yetkilileri var sizin bu yaptığınız yasa dışı işi onlara'da bildireceğim yazarak gönderdim.
1-)Bu forex firması Resmi bir Firma adı altında ilk önce bana noterden tastikli bir tekzip yazısı gönderdiler bunu yayınlamamı istediler yayınlamadım.
2-)Belli bir zaman sonra mahkeme kanali ile tekzip kararını onaylatmışlar yayınlamamı isteyen bir mahkeme kararı geldi.Benim ile telefonla irtibata geçerek beni 600000TL gibi bir ceza ile korkuttular.Bunun üzerine bu yazıyı 1 gün süre ile yayınladım fakat sonra düşündümki her ne kadar resmi mahkeme kararıda olsa bu yazıya itiraz erme hakkım olduğu yazıyordu bu dolandırıcların ekmeğine yağ sürmek istemediğimden vicdanımı dinleyerek bu mahkeme kararını yayınlamaktan vaz geçtim.Muhtemelen bu sayfanın çıktılarını alıp mahkemeye delil olarak sunucaklardır.
Bu firmanın beni dolandırdığı yetmiyormuş gibi şimdi bana yaptığı bu yasa dışı forex işlerinden kazandığı maddi kazancı kaybettiği gerekçesi ve yasal olan ticari itibarını zedelediğim gerekçesi maddi hakları saklı kalmak kaydı ile, sanki yasal bir iş yapıyorlarmış gibi manevi tazminat davası açmış benden yine para sızdırmak istiyorlar.2-)Gönderdiğim mail ve internetteki yazdığım yazılar sebebi le tehdit,hakaret,şantaj ifadeleri içerdiği gerekçesi bana hakaret,şantaş,tehdit'ten dava açmak için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş Polisler kaarakola ifade vermek için çağırdılar gittim tabiki bütün bu iddaları reddettim çünkü ben ne hakaret,ne şantaj nede tehdit yapmadım yazıları doğruladım bunu hiç bir resmi firmanın yasal olan işlerine karşı yazmadığımı T.C.K'na göre internette gayri resmi,yasa dışı işlerde bulunan,dolandırıcı .... forex firması için yazdığımı söyleyip ifade verdim.Bir de bana uzlaşmak istermisin diye sordular karşı taraf uzlaşırsa uzlaşırım dedim imzaladım çıktım.
Beni dolandırdıkları yetmiyormuş gibi hukuki kanalalıda kullanarak ,hukuki linç girişinde bulunulmak isteniyor.Sormak istediği yasa dışı işlem yaptıklarını belirten bu internet çıktıları ve gönderdiğim bu mail tehdit,şantaj,hakaret konusunda delil olarak kabul edilip mahkum edilebilirmiyim?Benim beş kuruş param, vardı işten ayrıldığım zaman bütün paramı da bu forex dolandırıcılarına kaptırdım ne garipki bu firmanın yaptığı forex işlemleri yasa dışı olduğu bilindiği halde şimdi sanık olarak yargılanıyorum ağlayasım geliyor.Ben sade,dürüst hiç sabıkası olmayan sicilinde bir leke bile bulunmayan,işi olmadığı için ekonomik durumu hiçte iyi olmayani, bütün derdi akşamları evine 1 lokma ekmek götürmek sade şerefli bir Türk vatandaşıyım.Büyük aptallıkki böyle bilmediği işlere girerek dolandırıldım.Benim halim bütün forexcilere ibret olsun bu forex'ten uzak durun.T.C Devleti bu kumarı yasal hale getirmesin, forex işini Türkiye'de durdursun daha çok insanın canı yanacak.Bu piyasa denetlenmesi mümkün olmayan bir piyasa Şimdi avukat tutacak paramda yok. Yokmu beni savunacak bir kanun,yokmu beni ücretsiz ALLAH rızası için savunacak bir hukuk görevlisi .
Slm
Bulunduğunuz yerin barosuna başvurmayı deneyin
Karşı taraf bir hukuksuzluğun içinde mi bilmiyorum ancak öyle olsa dahi bu mahkemeler tarafından kanıtlanmadan bu şekilde karalanması hukuki değil.Siz başta kazanırken hukukla hareket ediyorlardı kaybedince hukuksuz oldular gibi bir anlatım olmuş zaten.Tutup hükümette tanıdıklarım var şeklindeki korkutma amaçlı ifadeniz de şantaj olarak değerlendirilmiş anladığım kadarı ile.Siz şikayette bulunmuşsunuz, onlar sizden şikayetçi olmuş, karşı tarafın yaptıklarının ayrıntısını bilmiyorum ama mahkemede sizin ceza alma ihtimaliniz var.Kolay gelsin.