Cevap: Üniversite Senatosu'nun Kararları değişmez mi?
Dilekçe ve müracaat evraklarınızı noter vasıtasıyla gönderebilirsiniz. Bu şekilde ret cevabı alırsanız sizin için en iyisi olur diye düşünüyorum. Bu olmazsa, müracaat evraklarınızı sunduğunuzu, evraklarınızın kabul edilmediğini, bunun hukuka aykırı olduğunu ve bu nedenle müracaat evraklarınızın kabulünü talep eden bir dilekçe yazarak ret cevabı alın ve bu idari işlemle beraber düzenleyici bir işlem olan Üniversite Yönetim Kurulu kararının ilgili maddesinin YDli olarak iptali için Danıştay'a dava dilekçenizi veriniz derim. Düzenleyici bir işlem olan Üniversite Yönetim Kurulu kararının ilgili maddesi iptal olmadan sizin mahkemedeki davanızdan lehinize sonuç almanız mümkün değildir fikrindeyim maalesef.
Sn.Çobanoğlu; bugün yüksek lisans başvurumu yaptım.Ea ve Sözel puan türümün ikisinide götürdüm.SÖZEL puanımı kabul etmediler.Düşük olan EA puanımı kabul ettiler.Dilekçemde Sözel puan türümün değerlendirilmesini istedim fakat değerlendirmeyecekler sanırım.Yazdığım dilekçenin 1 fotokopisi var bende.Dilekçemi dava dosyama koyabilir miyim?
Dilekçenizi ilgili Mahkemeye yazacağınız ek bir dilekçe ile dava dosyanıza sunabilirsiniz. Ancak sizin mevcut davanızdan lehinize sonuç almanız nerdeyse imkansız diye düşünüyorum maalesef.