bende aynı konularla oldukça uğraştım. tuketiciler.org sitesinde bu konu için hazırlanmış hesap makinesi var. ihtar tarihini ve o tarihteki borcu girdiğin taktirde sana borç miktarını ve taksitleri hesaplıyor. bende hepsi doğru cıktı
Printable View
bende aynı konularla oldukça uğraştım. tuketiciler.org sitesinde bu konu için hazırlanmış hesap makinesi var. ihtar tarihini ve o tarihteki borcu girdiğin taktirde sana borç miktarını ve taksitleri hesaplıyor. bende hepsi doğru cıktı
Sayın arkadaşım senin sorununa cevap veremem ama benim sorunumu halletme öykümü yazarak aydınlatmaya çalışayım belki bir fikir oluşur kafanda ok. Benim denizbank tan aldığım kredi kartına ilgili banka tarafından 25 temmuz 2005 tarihinde çekilen noter tastikli ihtarnamede yazılan anaparası 888 ytl olan borcum yüzünden 11 icra dairesinden 03/Ekim/2005 Tarihli 1,132 ytl kesinleşmiş borcum bulunmaktadır. Şimdi aftan yararlanıp ödeme yapmaya avukat'a gittiğimde şu an için toplam herşey dahil 1,500 ytl isteniyor ( taksitlendirilmemiş peşin miktarı bu) bende http://tuketiciler.org sitesindeki http://www.tuketiciler.org/kredikarti/hesapla.asp linkini tık'layıp oradaki hesap makinesini kullandım çıkan miktarı 1,500 ytl'den düştüm bana fazla geldi kalan para, bu arada icra masraflarını düşündüm bu sefer anaparayı icradan kesinleşmiş toplam borcumdan düşüp kalan 224 ytl parayı icra masrafı olduğunu anladım ( kendi fikrimce) bu seferde anapara olarak icradan kesinleşmiş olan 1.132 olarak hesap makinesini kullandım yaklaşık aynı sonucu verdsi yani 1.250 kadar sonrada bu paraların toplamını bana bildirilen 1,500 ytl den düştüm böylece kalan parnında avukatlık parası olduğunu anladım ( Yine kendi fikrimce) benim merakım şişirilmiş bir ödeme olup olmadığını anlamaktı ve sadece avukatlık parası şişirilmiş geldi çünki 250 ytl kadar. Bu arada benim bildiğim icraya verilmiş hala takibi süren ( icra, takip ve avukatlık masrafları vede kesinleşmiş olan borçlar temmerrüt gibi düşülmüyor onlar kalıyor. Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur umarım Ve her insanın aslında bir özel YARDIMCI'SI vardır bunu unutmamanı özellikle umarım. Sevgilerimle