Cevap: Boşanırken iftiralar atılıyor ses kaydı delil olur mu?
Yeni dava, yeni avukatlık ücreti demektir. Avukatınıza ayrıntılı niye sormuyorsunuz? bu avukatlık ücreti mi yoksa eşyalar için devlete verilecek harç mı diye? yoksa hepsi içinde bir rakam mı? niye sormuyorsunuz ki?
Ayrıca avukat her dava için avukatlık ücreti tabiki alır. Boşanma davası için ayrı, icra davası için ayrı, velayetin değiştirilmesi için ayrı avukatlık ücreti alır. Ve buna benzer her türlü dava için ayrı alır.
Karınıza 28.000 TL'lik altınları almasını vermesini biliyorsunuz. Ama avukatınızın görevini yapması için ücret vermeye gelince kılı kırk yarıyorsunuz. Ben bu mantığı anlamıyorum kusura bakmayın. Avukatsız ben işlerimi yaparım diyorsanız gidin yapın. Size niye engel olalım.
Evlenmek para ile de, boşanmak bedava mı? Herkes işini yapıyor. Siz de avukat olsanız sizde hakkınızı istersiniz. Sonuçta sizin için koşturacak, takip edecek. 4320 sayılı Aileyi koruma yasası zaten jet hızı ile çıkar. Hatta aynı gün bile çıkar. Hayret sizinkisi 3 günde çıkmış. Bence çok geç çıkmış.
Avukat değiştirmek istiyorsanız başka bir avukatla görüşün isterseniz.
Evet haklısınız. Ben bugün avukatımın yanına tekrar gittim. Ordan adliyeye geçip yazı işleri müdürüyle görüştüm. Görüşmemde işimi kendim de yapabileceğim gibi avukatımla da işlerimi yürütürsem aynı işlemlerde aynı hızda gidileceği bilgisini aldım. Aynı bilgiyi avukatımdan da aldım.
Ben bu soruları neden soruyorum zaten bu işin ehli olmadığımdan soruyorum. Siz de takdir edersiniz ki hayatta her şey olabiliyor. Tabi ki bana fikir verecek insanların görüşlerini merak ederim.
Avukatımla yola devam edeceğiz. Ben kendilerinden memnunum. Bana bugün gittiğimde her türlü kolaylığı da sağlayacaklarını söylediler. Çok memnun oldum. İnşallah bu davayı kazanacağım. İşte asıl o zaman vekalet ücreti dışında bir de ayrıca kendilerine hediyelerini takdim edeceğim. Yeter ki şu davayı kolayca bir aşalım.
O zaman için param vardı altın filan dinlemeden yaptım. Ancak şu anda param kalmadı. Ben işleri biraz daha hızlı yürütmenin derdindeyim.
Davanızı hızlı yürütmek derdindesiniz ancak bu konuda sizi bilgilendirmek isterim. Profilinizde İstanbul yazdığınız için bu ikazı yapmak istedim.
İstanbul gibi büyük bir şehirdeki davalar sizin istediğiniz gibi çabuk bitmiyor. Duruşmalar arası kimi zaman 3-4 ay kimi zaman 5-6 ay sonrasına atılabiliyor. Niye böyle oluyor derseniz, İstanbul malum çoooooooook kalabalık bir şehir. Haliyle bu kadar insan kalabalıklığında evlenenler çok olduğu kadar, boşananlarda çok olmakta. Haliyle hakimlerin dava yükü çok fazla. Böyle olunca hakimler davaların yoğunluğundan dolayı duruşmaları yukarıda belirttiğim gibi kimi zaman uzun zaman sonrasına atabilmekte. Buna şimdiden hazırlıklı olun. Şaşırmayın.
Eğer daha ufak bir şehir de ya da ilçede yaşıyor olsaydınız, duruşmalar arası bu kadar uzun aralıklarda olmazdı. İnsan yoğunluğu ne kadar fazla ise, doğru orantı olarak hakimlerin dava yoğunluğu o kadar fazla oluyor.
Davanız başladıktan sonra da avukat değiştirmeseniz iyi olur. Bir laf vardır. Dereyi geçerken at değiştirilmez diye. Avukatınıza güvenin. Herşeyi paylaşın.
Faydalı ve rahatlatıcı bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Avukatımla aynen yola devam ediyoruz. Allah hem onlardan hem de sizlerden razı olsun. Tekrar teşekkürler. Yeni gelişmeleri bildireceğim.
Biraz çıkışlarım oldu amaa sizi üzmek kırmak değildi amacım. Bunu bilmenizi isterim. Sadece avukatların mesleklerini icra ettiklerini kabul etmeniz gerektiği için öyle dedim. Yoksa ben avukat filan değilim. Ben anlattıklarınızdan avukatınızın davanızla çok alakadar olduğu izlenimi almıştım açıkçası.
evet aynen öyle. Gece 22.30'da bile görüştüğümüz oluyor açıkçası. Gerçekten çok alakadarlar.
Valla siz bulmuşsunuz da bunuyorsunuz. Ben şimdiye kadar hiçbir üyenin ağzından böyle avukatı için gece bile arayıp konuşabiliyorum diyen bir müvekkil duymadım, okumadım.
Aksine avukatlarının iş yoğunluğu sebebi ile kendi davasına yeterinde bakmadıklarından çok şikayet edenler okudum.
siz bence böyle bir avukata denk gelmekle çok şanslısınız. Umarım o şansınız davada da devam eder. Demek ki avukatınız davayı kazanmayı kafasına koymuş. Sizin haklılığınıza inanmış.
Evet avukatım davayı en az hasarla ve kusursuz görülerek atlatacağımıza ve bana inanıyor. Ben de kendisine tam ve kesin olarak inanıyorum. Kendisi pırlanta gibi gencecik idealist bir kişilik. Allah onu muvaffak etsin.
13.07.2011 saat 14.00'da nihayet mal tespiti için randevu alındı. Mal tespiti için hakim, zabıt memuru, polis vesaire hazır bulundular. Fakat karım ve ailesi yerlerinde yoktu. Biz onları arayıncaya kapılarını çalıp yanıt bekleyinceye kadar yaklaşık 25 dk dan fazla zaman geçti. Hakim Bey bu duruma biraz kızdı. Nihayet telefonla arandılar ve annesi şu an avukatın yanında olduklarını, biraz sonra geleceklerini söylediler. Hakim Bey de en fazla 10 dk larının olduğunu bu süre içinde gelmezlerse hazır bulunan çilingir ustasının kilidi kıracağını söyledi. 10 dk sonra geldiler. Sonradan gelenler annesi, babası, karım ve avukatları.
Hakim Bey kendilerine neden geç kaldıklarını, tebligatı yapılmasına rağmen neden belirtilen saatte yerlerinde bulunmadıklarını sordu. Yine kendilerine boşanma davasını kendisinin göreceğini, bu geç kalma hadisesini ise unutmayacağını kızarak söyledi. Kayınvaldem ise, kendilerine tebligat yapılmadığını haberlerinin olmadığını söyledi. Polis memur da elindeki tebligat örneğini çıkararak tebligatın yapılmış olduğunu söyledi.
Kayın valdem kapıyı açtı(dikkat bizim evimizi karım değil kayın valdem açıyor!), eve girdik, bütün eşyaları ben almış olmama rağmen bazı eşyaları kendilerinin aldığını söylediler. Oysaki bahsettikleri eşyaları da ben almıştım. Bu eşyaları peşin para ile alacaktım. Kayın valdem ise bu eşyaların kredi kartına taksitte fiyat farkının olmadığını bu sebeple kendi kredi kartını taksit şeklinde kullanmamızı, nakdini de kendisine ödememizi istedi. Ben de onun kredi kartını kullanıp nakdi kendilerine verdim. Böylece kendi dediğine göre kredi kartına puan da işlenmiş oldu. Şİmdi de bu şekilde alınan lcd televizyonu ve çamaşır makinesini kendilerinin aldıklarını beyan ettiler. Yaşam ünitesi ve yatak takımı mobilyasını da kayın pederim kendisi yaptı ve yine ben kendisine maliyeti kadarını kendi isteği üzerine nakit olarak verdim.
Hakim Bey'in gerçekten boşanma davasında bu geç kalma durumunun kendileri için dezavantaj olduğu yolundaki açıklamaları hangi yöndedir? Onu merak etmekteyim.
Eşyaların hepsinin benim tarafımdan alındığını nasıl ispat edebilirim? Bunun için de ses kayıtları yeterli olur mu?
Davanıza bakan hakim iddialar ve ispatları haricinden, mahkeme içindeki duruşları, tavırlarını da inceler. Sonuçta hakim kimin haklı, kimin kusurlu olduğuna karar vermek zorunda. Ayrıca bu mal tespitinin tebliğ ile yapıldığını hakim zaten bilmekte. Kayınvalidenin bu konuda yalan söylediğini de ve yalan söylemeye müsait olduklarını da muhakkak anlamıştır. İlk intiba önemlidir bilirsiniz. Bu izlenim onlar adına kötü oldu.
Size bir konuda daha ikazda bulunmak isterim. Duruşmada sakin olun. Hakim söz vermeden de konuşmayın, müdahale etmeyin. Onların şahitliğini dinlerken türlü iftiralara maruz kalabilirsiniz. Sakın şahidin sözüne girip müdahale etmeyin. Aksi takdirde sizde ikaz edilirsiniz. Hakim şahitlerin yalan söyleyip söylemediğini kendisi de soru sorarak anlamaya çalışacaktır. Sizin avukatınızda soru soracak. O sebeple müdahale edipte ne ikaz alın, ne de hakimin olayı anlamasına engel olun.
Ses kaydında açık net ifadeler var ise tabiki. Avukatınız gerekeni yapar.