Cevap: Trafikte alkol raporu olmaksızın alkollü işlem yapmak ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Öztürk,
benden daha iyi bildiğinize şüphem yok bu konuyu :)
Karayolları Trafik yönetmeliğinin madde 97/c bendi ;
'' ...
Alkollü içki almış sürücülerin ve kanlarındaki alkol miktarının tespiti esasları;
5) Kandaki alkol miktarının teknik cihazlarla ve kan alınarak laboratuvarda tespit imkânlarının bulunmadığı hallerde, alkollü olarak araç kullandığından şüphe edilen sürücüler en yakın resmi sağlık kuruluşuna sevk edilerek, kurum hekimi tarafından alkol muayenesinden geçirilirler.... ''
ilginiz için teşekkür ederim. evet kurum hekimi tarafından alkol muayenesinden geçiririlir yazmış lakin ne şekilde ? bence bu kısmı da çok önemli. ayrıca gittiğim hastane tam teşekküllü bir devlet hastanesi gerçi ben vermek istemedim o ayrı bir konu ama. sonuç itibariyle yaşamış olduğum durumda anormal birşeylerin olduğu inancındayım. bu şekilde olmamalı. bugün iş çıkışı bir avukat arkadaşımın yanına da uğrıcam, ona da danışıcam. ve tabi sizin engin bilgi ve önerilerinize de ihtiyaç duymaktayım.
Konu hakkında engin bilgili olan ben değilim :)
Düşüncem; hem trafik polisinin yapmak istediği alkolmetre ile olan kontroldan kaçınmış olmanız, hem de aynı yönde hareketle hastanedeki kan tahlili ile tesbittten de kaçınmış olmanız, üzerine doktorun düzenlemiş olduğu raporda orta derece alkollü olduğunuzun belirtilmiş olması kendi kendinize iş açtığınız şeklindedir.
Doktorun alkol muayenesi ne şekilde olur sorunuza yorum yapma şansım yok ne yazık ki:)
Anormallik konusunda size katılıyorum;
anlatımınızdan yola çıkarak , en başta sn.Öztürk ün de dediği gibi tüm alkol miktarınızın tesbiti yollarından kaçınarak ehliyetinizi aldırma konusundaki azminiz bana da anormal geldi okuduğumda.
Davanızda başarılar dilerim.
Öyle yada böyle polisin elinde ne alokmetre raporu nede kan testi sonucu bulunmuyor.
Ehliyetinizi geri alma ihtimaliniz epey yüksek demek yanlış olmaz.Bu konuda çok miktarda karar mevcut kaldıki alkolmetreyi üfleseniz dahi sonuç içeren raporu imzadan kaçınmanız bile ehliyetinizi geri almanıza yeterli bir sebep mahkeme nezdinde.
Fakat sizin durumunuz yeni bir içtihat oluştururmu bilemeyiz.Bunu öğrenmenin tek yoklu idare mahkemesine bu sebeplerden ötürü yürütmeyi durdurma davası açmanız.
Fakat mahkemeye neden kan testinden kaçındığınızı izah etmeniz gerekli olacaktır.Bu sebepten bir avukattan destek almanız dilekçenizi ona göre hazrılamanız ve bunu 15 gün içerisinde yapmanız gerekmekte.Sonucu almak için ortalama bir 6 aylık süre bekleyeceğinizi düşünürsek bir süre daha kesin olarak sonuçsuz kalacak bir konu