Cevap: Anlaşmalı boşanma sonucu açılacak davalar...
Merhabalar Sayın döküntü; tüm içten yanıtlarınız için sonsuz teşekkürler ediyorum ve samimi davrandığınız için ayrıca müteşekkirim. Düşüncelerinizin hemen hepsini benimsiyorum ama içimde yinede yalnız yaşamak korkusu bazen ağır basıyor. Yalnızlık allaha mahsus. Tekrar bir başka kadınla tanışmak ve onunla yaşamak düşünceside beni ayrıca çok korkutuyor. Ama tüm söylediklerinizde haklısınız. Artık hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Yalnız şunu belirtmek istiyorum. Boşanma davasınının ertesi günlerde evde sert bir tartışma oldu ve eşim evden ayrıldı. Kullandığı gsm hattıda kendine aitti. Dolayısıyla facebook hattıda kendisi ile gitti. Eşimin beni aldatarak zina yaptığını ispat edebilmem için eşim ve karşı tarafın gsm görüşme ses kayıtları ve gsm mesaj yazışma içerikleri ile facebook yazışma içeriklerinin mahkeme tarafından istenecek ayrıntılı dökümleri ile ispatlayabilmekten başka şansım yok. Saygılar sunarım...
Alıntı:
bgnanldm rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Sayın döküntü; tüm içten yanıtlarınız için sonsuz teşekkürler ediyorum ve samimi davrandığınız için ayrıca müteşekkirim. Düşüncelerinizin hemen hepsini benimsiyorum ama içimde yinede yalnız yaşamak korkusu bazen ağır basıyor. Yalnızlık allaha mahsus. Tekrar bir başka kadınla tanışmak ve onunla yaşamak düşünceside beni ayrıca çok korkutuyor. Ama tüm söylediklerinizde haklısınız. Artık hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Yalnız şunu belirtmek istiyorum. Boşanma davasınının ertesi günlerde evde sert bir tartışma oldu ve eşim evden ayrıldı. Kullandığı gsm hattıda kendine aitti. Dolayısıyla facebook hattıda kendisi ile gitti. Eşimin beni aldatarak zina yaptığını ispat edebilmem için eşim ve karşı tarafın gsm görüşme ses kayıtları ve gsm mesaj yazışma içerikleri ile facebook yazışma içeriklerinin mahkeme tarafından istenecek ayrıntılı dökümleri ile ispatlayabilmekten başka şansım yok. Saygılar sunarım...
Facebook görüşemelerini mahkemece isteneceğini sanmıyorum. Ama Feyzbuk'ta xxx ile ilişkisi var gibi bir durum varsa, yani sevgilisi ile ilgiliyse o durum çıkarınıza olur. Ayrıca evden gittiyse üzülmeyin. Nereye gitti? Sevgilisinin evine mi? Şayet öyleyse bundan eminseniz, polisi arayarak, eşim beni aldatıyor diye onlara zabıt tutturarak basitçe zina davasını ispat edebilirsiniz. Yani evden ayrılması sizin lehinize sadece nereye ayrıldığı önemli.
Yalnız yaşamak hususunda şüpheniz olmasın zira çocuklarınız daima yanınızda olacak ve sanırım hala yolun yarısındasınız bir izdivaç için çok da geç yaşta değilsiniz, bence ayrılın. Şu aşamada, eşinizin nereye ayrıldığını öğrenmeniz isabet olur. İyi bir tane de avukat tutmanız lazım, bir kaç tane de şahit ve güçlü delil şart.
Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere. O kadar haksızlığa maruz kalıp hala da bunları kabullenerek yaşamayı tercih etmeniz size yakışmaz, gerekirse gemileri yakıp önünüze bakmanız lazım. Zira sadece bir defa dünyaya geliyoruz, en iyi şekilde değerlendirmek lazım.
Merhabalar. Herşey için çok çok teşekkür ederim. İyiki sizin gibi dostlar var burada. Artık hakkımızda herşey hayırlısı neyse o olsun. Saygılar sunuyorum. Allaha emanet olun.
size sadece birşey söleyim mahkemede ne msjlar nede internet kayıtları hesaba alınmıyor benimde başımdan geçti kardeşim. Tek önemli şey şahitlerin beyanları oluyor
Alıntı:
fnish rumuzlu üyeden alıntı
size sadece birşey söleyim mahkemede ne msjlar nede internet kayıtları hesaba alınmıyor benimde başımdan geçti kardeşim. Tek önemli şey şahitlerin beyanları oluyor
Vallahi sizinki garip bir durum, 1.
Burada tek deliller mesajlaşma kayıtları olmayacak, 2.
Ayrıca, siz davanızı hangi sebepten açtınız, burada söz konusu olan aldatma.
Dediğiniz şey, avukatların marifetinden tutun, hakimin bakış açısına göre değişir, 4.
Ayrıca davayı yargıtaya göndermediyseniz, o zaman sizin hatanız, gönderip de karar kesinleşmişse sizin delilleriniz kuvvetli değildir, itibar etmemişlerdir.
Ses ve görüntü kayıtlarının delil teşkili ile GSM fatura dökümlerinin elde edilmesi...
[QUOTE=döküntü;415327]Anladığım kadarıyla anlaşmalı boşanacaksınız?
Merhabalar Sayın döküntü. Tavsiyeleriniz üzerine aldatma konusunda delil toplama çalışmaları yapıyorum. Ama bu aşamada kafama takılan bazı sorulur var. Müsaadenizle bunları sizinle paylaşmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.
1- Eşimin beni aldattığını ispat edebilmek bunları kendi ağzından itiraf ettirip bu itirafları ses ve görüntü olarak kayıt edersem mahkemede delil olarak kabul edilir mi?
2- Eşimin kullandığı GSM telefonu kendi adına kayıtlı ama fatura benim GSM telefonumun da kayıtlı olduğu ev adresine, yani bana geliyor. Ayrıca GSM firmasında eşimin irtibat mail adresi de bana ait olan mail adresi kayıtlı. Ama fatura ile birlikte ayrıntılı görüşme dökümü gelmiyor, sadece fatura geliyor. Eşimin telefon görüşme ayrıntılarının GSM firmasının sisteminde kayıtlı olan mail adresine gönderilmesini GSM firmasından talep ettiğimde bu talebin eşim tarafından yapılacağı bana söylendi. Eşimin tüm kimlik bilgilerini zaten biliyorum.
Bu noktada sorum şu olacak: Bir bayan arkadaşa eşim gibi GSM firmasını aratıp eşimin fatura ayrıntılarını GSM firmasının sisteminde eşimin adına kayıtlı mail adresine istetsem (ki bu mail adresi de benim) mahkemede delil olarak kabul edilir mi? yoksa özel hayatın gizliliğini ihlal mi? olur? Yardımınız için şimdiden sonsuz teşekkürler...
QUOTE]
Cevap: Ses ve görüntü kayıtlarının delil teşkili ile GSM fatura dökümlerinin elde edilmesi...
[QUOTE=bgnanldm;416316]
Alıntı:
döküntü rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla anlaşmalı boşanacaksınız?
Merhabalar Sayın döküntü. Tavsiyeleriniz üzerine aldatma konusunda delil toplama çalışmaları yapıyorum. Ama bu aşamada kafama takılan bazı sorulur var. Müsaadenizle bunları sizinle paylaşmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.
1- Eşimin beni aldattığını ispat edebilmek bunları kendi ağzından itiraf ettirip bu itirafları ses ve görüntü olarak kayıt edersem mahkemede delil olarak kabul edilir mi?
2- Eşimin kullandığı GSM telefonu kendi adına kayıtlı ama fatura benim GSM telefonumun da kayıtlı olduğu ev adresine, yani bana geliyor. Ayrıca GSM firmasında eşimin irtibat mail adresi de bana ait olan mail adresi kayıtlı. Ama fatura ile birlikte ayrıntılı görüşme dökümü gelmiyor, sadece fatura geliyor. Eşimin telefon görüşme ayrıntılarının GSM firmasının sisteminde kayıtlı olan mail adresine gönderilmesini GSM firmasından talep ettiğimde bu talebin eşim tarafından yapılacağı bana söylendi. Eşimin tüm kimlik bilgilerini zaten biliyorum.
Bu noktada sorum şu olacak: Bir bayan arkadaşa eşim gibi GSM firmasını aratıp eşimin fatura ayrıntılarını GSM firmasının sisteminde eşimin adına kayıtlı mail adresine istetsem (ki bu mail adresi de benim) mahkemede delil olarak kabul edilir mi? yoksa özel hayatın gizliliğini ihlal mi? olur? Yardımınız için şimdiden sonsuz teşekkürler...
QUOTE]
Evlilikte mahremiyet veya özel hayat olmaz. Bir insan aynı yatağı paylaştığı kişiden gizli saklı iş çevirmemeli. Türk hukuku da bu konuda düşünüyor. Her türlü yasa dışı kayıt, fotoğraf hepsi kabul olunur. Ayrıca evet bir bayan arkadaşınızı o şekilde söyleterek istetirseniz güzel olur. Size fayda sağlayabilir. Suç değil, mahkeme kabul edecektir.
Alıntı:
bgnanldm rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Geç yanıtım için özür dilerim. Hafta sonunda bu sıkıntılı ortamdan uzaklaşmak için teknolojinin olmadığı bir yelere kendimi atmıştım, kusura bakmayın yazınızı şimdi okuyabildim. Tekrar özür diliyorum. Öncelikle mükemmel yardımlarınız için sonsuz teşekkürlerimi kabul edin. Yanlış anlaşıldığım için özür dilerim. Ben bayan taraf değil bay olan tarafım. Eşim sevgilisi olduğunu mart ayının sonlarına doğru söylemişti. İçimdeki ses eşimi hala sevdiğimi söylüyor veya ben kendimi buna inandırmaya çalışıyorum. Bilemiyorum aklım karma karışık ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum. Eşim boşanalım ama dost olarak kalalım çocuklar seneye üniversiteyi kazanınca tekrar birlikte yaşarız diyor. Ya tüm gemileri yakıp boşanma esnasında yaşanacak tüm çirkinlikleri göze alıp hamle yapacağım veya eşime iyi niyet gösterip bir şans daha vereceğim. Bilmiyorum...
Valla arkadaşım bak, eşiniz sizin kendisinden anlaşmalı boşanmanız ve mal paylaşımında sizden bir şey koparabilmek adına size böyle bir teklif sunmuş ki ben onun sizi kandırmaya çalışmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Lütfen dikkatli olun. Onu kendi silahıyla vurun. Evliliği bir müddet daha sürdürmeye gayret edin. Vakit kazanın. Bu vakit içerisinde kendisini takibe alın, deliller bulmaya çalışın. Tam hazır olduğunuzu hissettiğiniz anda da hemen mahkemeye koşun. Allah kolaylık versin. En hasarsız şekilde ayrılmanız gerekmektedir. Bu evlilğin hiç bir geleceği kalmamıştır.
Sayın döküntü, yardımlarınız için size çok çok teşekkür ederim. Fakat ben zina davası açatığımda eşimin avukatlarıda bu konuda yalancı şahitlerle karşı saldırıya geçecek ve beni alt etmeye çalışacaktır. Eşime şiddet uyguladığımı, hakaret ettiğimi vs.vs.vs.yalancı şahitlerle iddia edeceklerdir. Hatta yalancı şahitlere evlilik süresi içinde benimle yattıklarını bile söyletecek, eşimin avukatları beni de zina yapmakla suçlayacaklardır. Anlayacağınız karşı tarafın avukatlarınca ortam tamamen çirkefleşecek; pislikler, iftiralar, yalanlar, senaryolar vb. şeyler havada uçuşacaktır. Eşim çevresi geniş bir insan. Bu yalancı şahitlerle, iftiralarla, yalanlarla vs. nasıl başa çıkacağım. Bu beni düşündürüyor.
Sizede çok çok teşekkür ederim Sayın bekirtaş. Dalgınlığımı mazur görün. Kafam bu günlerde karmakarışık. Tekrar teşekkür ederim.