Cevap: Velayet almada eşin aldatması göz önünde bulundurulur mu?
evet yukarıda bunu sordum evet TEDBİR VELAYETİ anneye verilmeyen kızım annesinde ama şu bir gerçekki aile mahkemesi 1 yıldır bir anneye tedbir velayetini vermiyorsa ve son duruşmamızda hakim açıkca ve net bir biçimde bana aynen aktarıyorum.............. Bunu sana hiçbir hakim söylemez başından sonuna kadar haklısın getirmedikleri şahitler için yasal süre vermek zorundayım sabırlı olacaksın eylül de gel başka birşey demiyorum .....diyorsa bende kızımı asla bırakmıyacağıma göre annesinin gözünde o çoçuk sadece bir gelir kapısı olarak görülüyorsa eninde veya sonunda kızım bana gelecek .....her ne pahasına olursa olsun ben bırakmadığım sürece kimse onu benden alamaz
Benim de benzer davam var.
Eskiden zinayı ispat eden, velayeti kolay alıyordu. Şimdi galiba zina ispatı yetmiyor. Zinanın haysiyetsiz bir yaşam içinde olduğunu göstermeniz gerekiyor. Bence gayrımeşru ilişkiyi aylar buyu sürdürmek, haysiyetsiz yaşama işaret eder. Ama hakim taktirleri çok değişken olabiliyormuş. Acele etmeyin, delil toplayın.
Merhaba eşimle 1.5 yıldır davalıyız eşimin beni aldattığı hem resimle hemde telefon kayıtları ile kanıtladım hattı bile erkek arkadaşı almış eşim giderken de bıraktığı mektupta benden helallik istemiş tek sorun bende senden soğudum demiş aramızda hiç bir problem yoktu ama hanımefendi benle evliyken 7 8 aydır başkasıyla görüşüyormuş konu şu 2 çocuğum var 4 ve 6 yaşında geçici velayet ler 16 aydır bende 2 haftaya bir 2 gün onda görme de engel koymuyor icra filan istemiyor sadece teslim tutanağı ile veriyorum çocukları hiç arayıp sormuyor görüşmüyor onlarla ilgisiz babası 2 evli kendi orda burda çalışıyor kardeşleri alkol sigara uyuşturucu madde bile kullanan var delilli hepsi düzensiz bir aile benim düzenli bir ailem ve çocuklarıma bakacak iyi bir işim ve durumum var kızımı özel okulda okutuyorum bu durumlarda kesin velayeti alabilir miyim teşekkür ederim saygılar
Alıntı:
Mcinar46 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba eşimle 1.5 yıldır davalıyız eşimin beni aldattığı hem resimle hemde telefon kayıtları ile kanıtladım hattı bile erkek arkadaşı almış eşim giderken de bıraktığı mektupta benden helallik istemiş tek sorun bende senden soğudum demiş aramızda hiç bir problem yoktu ama hanımefendi benle evliyken 7 8 aydır başkasıyla görüşüyormuş konu şu 2 çocuğum var 4 ve 6 yaşında geçici velayet ler 16 aydır bende 2 haftaya bir 2 gün onda görme de engel koymuyor icra filan istemiyor sadece teslim tutanağı ile veriyorum çocukları hiç arayıp sormuyor görüşmüyor onlarla ilgisiz babası 2 evli kendi orda burda çalışıyor kardeşleri alkol sigara uyuşturucu madde bile kullanan var delilli hepsi düzensiz bir aile benim düzenli bir ailem ve çocuklarıma bakacak iyi bir işim ve durumum var kızımı özel okulda okutuyorum bu durumlarda kesin velayeti alabilir miyim teşekkür ederim saygılar
Başkasıyla ilişkisi velayeti kaybetmesine neden olmaz. Ancak geçici velayetin sizde olması, bu süreçte çocuklar ile ilgilenmemesi, velayet konusunda istekli olmaması ve çocukların yetişecekleri ortam gibi hususlar değerlendirildiğinde bunları mahkemeye doğru bir şekilde sunduğunuz ve ispatladığınız takdirde velayeti alma şansınız yüksek görünüyor.