Cevap: Maaşa banka tarafından el konulması
Normaldei cra kesintisi dışında bloke yapamaz fakat bankalar kendi uygulamalarını kanundan üstün görüyor.Aynı durumda benim maaş hesabıma banka usulsüz olarak bloke işlemi yaptı.Olayı yargıya taşıdım.Yaklaşık olarak 18 aydır davam devem etmekte.Belki 10 ay daha sürebilir.Çok sabırlı olmak gerekiyor.Ama davamdan vazgeçmedim.Sonucu göreceğiz.
Cevap: Maaşa banka tarafından el konulması
[QUOTE=feyyar;411751
Bankalar genelde maaş hesabı göstermiyorlar,buna dikkat etmelisiniz.Ek hesap,elma likit fon vs gibi ürünleride dayıyorlar maaş müşterilerine,maaş hesabı olmaktan çıkıyor.Varsa kullandığınız ürün bunları iptal ettirin ve hesabınızın maaş hesabı olduğunu bankaya belirtin.Sadece iş yerinizden yatan para hareketleri işinizi kolaylaştıracaktır.En azından diğer bankaların hesabınıza el koymalarını önlemiş olursunuz.
Tabiki borçtur ve ödemeniz gerekmektedir.Her insanın başına gelebilir.Ancak kalan paraylada hayatınızı devam ettirmeniz gerekmektedir.Zaten bunu destekleyen kanunlarımızda mevcuttur.[/QUOTE]
Sayın Feyyar,
Kamu personeli bir arkadaşımın iki bankaya ödediği borç sonrası elinde kalan para (200 TL) yaşamını devam ettirmeye yetmiyor. Bunu destekleyen kanunlar konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Sağlıklı günler dileğiyle...