lütfen banada bişey yazarmısınız
Printable View
lütfen banada bişey yazarmısınız
Merhaba ben 2006 yılında evlendim.daha öncede bir evlilik yapmış bir çocuğu olan bir babayım.ikinci evliliğimden de 4 yaşında bir erkek çocuğum oldu.ben antalyada sezonluk bir işçiyim dolayısıyla kışları başka memleketlere gidip çalışıyorum .2009 aralık ayında eşimin abileri ile beraber istanbulda bir ev tutup kalıyorduk ayrı çalışmamıza rağmen beraber kalıyorduk.eşim ile de bazı problemlerimiz vardı ve eşim bazı olyaları çok uzatan bir tip.eşim abisine yalan söyleyerek üstüme gönderdi ve abisi tarafından tehdit edildim.daha sonra orda daha fazla kalamayacağımı anlayıp evime antalyaya geri döndüm.eve geldiğimde de durumu anlatmama rağmen hiç bir şey değişmedi.eşimle sürekli tartışmaya başladık sebeb eski eşimi kıskanması ve bana inanmamasıydı.ben hiç bir şekilde görüşmediğimi söylememe rağmen inanmak istemedi.eşim kendi kararlarını kendi alacak karakterde bir insan değildir.ailemize kardeşleri vede annesi aşırı bir müdahalede bulunmaya başladılar tehditler vs.artık eşimle hiç bir şekilde anlaşamayacağımızı anladım ve 2010 ocak ta ailesinin tekrar tehdidine maruz kaldım o gece evden çıkp gittim vede bir daha eve gelmedim.daha sonraları abileri tarafında telefonda tehditler çoğalınca 2010 haziran ayı gibi nöbetçi savcılığa başvurdum ve tehdit edildiğimi kanıtladım.daha sonra abileri özür dilediler ve mahkemeye gitmedik mahkemede takipsizlikten düştü.ben eşimle tekrar olamayacağımızı ve boşanma davası açacağımı söyledim anlaşmaya gitmek istedim önce belirli tazminat ve nafaka talebinde bulunup protokol imzalarız deyip kabul etti anlaşmalı bir dava açtım ancak dava açtıktan sonra önceki talepleri değişip daha fazla para istedi bende ödeyemeyeceğimi söyledim.mahkemeye gelmediler.daha sonra kendiside çekişmeli bir dava açtı.mahkeme günü iki mahkemeyi birleştirdik.kendisi uzun süredir bir yerde çalışıyor ancak sigortasız çalıştığı için çalıştığını kanılayamadım.mahkemedede çalışmadığını söyledi.çocuğun velayetini eşime verdim mahkemeden 10000 tl tazminat ve 450 tl nafaka talebinde bulundu.mahkeme 2 ay sonraya gün attı ve 350 tl tedbir nafakası kararı verdi.ayrıca düğünde takılan altınları istedi ancak altınları evlilik esnasında beraber harcadık.ayrıca beni bir çok yere borçlandırıp icralık olmamamı sağladı.şuanda da zaten maaşımdan kesintim var.sorum şu ben eşimden biran önce boşanmak istiyorum.bu kadar tazminatı zaten verme gücüm yok zaten şuan işe yeni başladığım için tedbir nafakasının gününüde kaçırdım maaşım yatınca ancak ödeyebilirim.biran önce boşanmam için ne yapmam lazım?mahkemede ne gibi bir haklarım var bilmiyorum avukatım yokyardımcı olrsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Bir üyemizin (abdulalim) yazdığı ileti...
"Aile Mah. kan 2 maddesi(AMK/2 aiele mah.leri asliye hukuk mahkemesi derecesinde oldugundan yazılı yargılama usulu uygulanır AMK ve TMK yargılama ile hüküm olmıyan hallerde Hukuk Usulu muh. kan(HUMK)uygulanmakta 409 maddeye göre geçerli bir tebligat ile duruşmaya gelmiyen olursa gelen taraf davayı takib etmiyecegini bildirirse dosya işlemden kaldırır takib edecegini bildirirse gelmiyenin yoklugunda dava görülür ancak bunun için gönderilen tebligat ,tebligat yasasına uygun teblig edilmeli ve üzerinde belli edilen günde duruşmaya gelmezse yoklugunda görülecegi ihtarı yer almalıdır,ve mazereti varsasa duruşmadan önce veya geldigi sonrakı duruşmada yargıça bildirilir .. "
Eşiniz size karşı açmış olduğu davayı takip etmez/ takip edeceğiniz bildirmez, mahkemece usulüne uygun olan tebligata yanıt vermez, mahkemeye gelmeyişine dair mazeret bildirmez ise, davası reddolunur.
Konuyu avukatınızla görüşün. Geçmiş olsun..
Merhabalar,
bizim bir sonraki celsemiz yaklasık bir hafta kadar sonra. bu celsede de talebim davanın iptali, bir avukattan yardım alarak mı davanın iptalini saglama sansım olur yoksa tek basıma da davayı iptal ettirebilme ihitmalim olur mu? bizim ki gibi sadece evliligin devamının konu oldugu davalarda sahit delil vs sunulmayacaksa yaklasık ne kadar surer dava? ( karar oncesi)
cok tesekkur ederim
SLM
Diğer eşi tehdit ve baskıya maruz bırakan eş terk etmiş sayılır siz evi terketmediniz terke zorlandınız ne nafakası ?