Cevap: Eski eşim temyize gitti 1 yıldır nafaka ödemiyor
Satın damn
Yoksulluk ve iştirak nafakaları bağlanmışdı.Tedbir nafakası talabinde bulunmadım çünkü temyize gideceğini boşanma öncesinde tahmin etmedim ve çocuklarına her zaman sahip çıkacağını söylüyordu.Hala ilgileniyor her hafta sonu alıyor ancak hiç bir şey ödemiyor.
Eski eşim kendisine icra geleceğini düşündüğünden ortak evimizi benim babamın üzerine satış yapdı kendi isteğiyle.Beraber gidip tapu yapdılar.Ben şimdi o evde çocuklarımla beraber oturuyorum.Ev babamın üzerine geçmeden eski eşimle benimdi ortak tapuluydu .Temyiz dilekçesinde kendisini kandırıp evi üstüme yapdığımızı beyan etmiş ki kaldı ki böyle bir durum yok boşanmamızdan 1 sene önce kendi isteğiyle devir yapdı.İtirazı boşanmamıza oldu.Nafaka ödemiycem demiyor dilekçesinde.İtirazı boşanmaya.Anlaşmalı boşandıktan sonra böyle bir hakkı var mı?
Satın damn
Yoksulluk ve iştirak nafakaları bağlanmışdı.Tedbir nafakası talabinde bulunmadım çünkü temyize gideceğini boşanma öncesinde tahmin etmedim ve çocuklarına her zaman sahip çıkacağını söylüyordu.Hala ilgileniyor her hafta sonu alıyor ancak hiç bir şey ödemiyor.
Eski eşim kendisine icra geleceğini düşündüğünden ortak evimizi benim babamın üzerine satış yapdı kendi isteğiyle.Beraber gidip tapu yapdılar.Ben şimdi o evde çocuklarımla beraber oturuyorum.Ev babamın üzerine geçmeden eski eşimle benimdi ortak tapuluydu .Temyiz dilekçesinde kendisini kandırıp evi üstüme yapdığımızı beyan etmiş ki kaldı ki böyle bir durum yok boşanmamızdan 1 sene önce kendi isteğiyle devir yapdı.İtirazı boşanmamıza oldu.Nafaka ödemiycem demiyor dilekçesinde.İtirazı boşanmaya.Anlaşmalı boşandıktan sonra böyle bir hakkı var mı?
Nafaka konusu yukarıda belirttiğim gibi. Anlaşmalı boşanmada temyiz için süre 15 gündür.Şubat 2010 da anlaşmalı boşandığınızı ifade ediyorsunuz..Bir yanlışlık var gibi..ortak bir konut vardı siz ve eski eşiniz 1/2 oranında hisse sahibi idiniz ve eski eşiniz kendi hissesini babanıza sattı..eğer bu şekilde satış normal prosedüre uygun yapıldı ise ev için eski eşinizin yapabileceği bir şey yok...bunun için tapu iptal ve tescil davası açması gerekiyor..bunun temyizle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum...zira ifadenizde bu satış anlaşma protokolunde yer almamış ve haricen eski eşiniz tarafından babanıza satılmış..yanlış anlamadı isem eski eşiniz anlaşma protokolune itiraz ediyor dolayısı ile boşanmaya (burada 15 günlük süreyi kaçırdı ise nasıl temyize gidilebildi?)...boşanmayı iptal ettirip sonra evdeki hissesini elde etmek için tapu iptal davası açabilir...Tavsiyem boşanmanın gerçekleştiği mahkemenin kalemine gidip dosyanızı kontrol edin yada uyap üzerinden...temyize gidilip gidilmediği konusunda.
Eski eşim temyize boşanmadan sonraki 15 gün içinde gitti.Dosya bir senedir yargıtayda.Şimdi diyeceksiniz neden bir sene sonra nafakayı soruyorum.Çünkü karar kesinleşdiktan sonra ancak nafaka ödeyecek diye biliyordum.Tedbir nafakasınndan haberim yokdu avukatımda beni uyarmadı.Eski eşim evi neden bahane gösterdi ben de anlamış değilim.Kendisi benimle yüzyüze konuşmak istemiyor telefon mesajları ile iletişim kuruyor .Kendisini kandırıp mahdur edip boşadığımı bahane ediyor.Nasıl böyle bir şey yapabilirim??
Temyiz içeriğini bilmeden bir şey söylemek zor...onanırsa nafaka faizleri ile beraber toplu ödeme yapacaktır. Anladığım kadarı ile eski eşinizi ortak konutun kaybı rahatsız etmiş...yukarıda ifade ettiğim gibi boşanmayı iptal ettirip hisseyi tekrar almak isteği...iptal ettirse bile bu konutun 1/2 sinin sahibi olması için yeni dava açması ve kazanması gerekiyor..bu da çok kolay değil...dolayısı ile herhangi birşey yapmadan temyiz kararını bekleyip onanırsa ki öyle gözüküyor..icra takibi yaptırarak nafakayı almanız...temyiz için 1 yıl geçti diyorsunuz..dolayısı ile bir kaç aylık sürede karar gelecektir.kolay gelsin.