Cevap: Astlarından Para Almak.
Bu sabah tekrar konustuk boluk komutanimla guveni kotuye kullanmak olarak soyledi ,bu da 1 yildan 3 yila kadar hapis gozukuyor.Cezayi askeri mi sivil mi cezaevinde cekerim ve Tsk ile ilisigim kesilir mi. Askerler sikayetini geri cekerse degisiklik olur mu? Son olarak ilisigim kesilirse disarida is imkanim nasil olur?
Alıntı:
napolyon35 rumuzlu üyeden alıntı
Cezayi askeri mi sivil mi cezaevinde cekerim
Sivil Mahkemede yargılanır,asker olduğunuz için askeri cezaevinde cezanızı çekersiniz
Bu takibi şikayete bağlı bir suç yani şikayet olmaz ise yada şikayetlerini geri çekerse şikayetçiler davanın düşme ihtimali yüksek,en fazla yargılama giderlerini ödersiniz gibi gözüküyor..
Astsubay arkadaş sen suçunu kabullendiğine göre büyük ihtimalle ihraç edileceksin.Ceza alma olasılığın da yüksek, pişman olmandan ötürü alacağın cezada indirim uygulanır.
Benim en çok merak ettiğim konu şu : Yüz kızartıcı suç değil sanırım ama ihraç edilir miyim yine ? Yoksa cezamı cektikten sonra görevime devam eder miyim ?
Bugun sorusturma emri geldi savcılıktan , 7 Haziran'da dava olucak.Memuriyeti kötüye kullanmaktan yargılanıcam.Ne olur acaba mahkemenin sonucu , lütfen ilgili kişilerden desteklerini ve fikirlerini bekliyorum....
Aralık celbinde bazı astbylarımız da bizden paralarımızı teslim etmemizi istemişlerdi. Sürekli hırsızlık olur madur olursanız karışmayız diyerek.
Akıllılık edip dilekçe şartı koyarak paramı teslim edeceğimi söylediğimde ise her nedense vazgeçtiler.
Üzüldüğüm nokta bu tarz olayların güvenilen kurumda olması.
Saygılarımla.
Lütfen fikirlerinizi paylasır mısınız sadece birkaç gün kaldı durusmaya.Nasıl bir yol izlemeliyim durusma esnasında birkaç avukatla görüştüm süre isteyip zaman kazanabiliriz paraları magdurlara ödemek için diyorlar ama avukatlık ücreti olarak da 7500 civarı bi ücret talep ediyorlar benden.Sanırım avukatsız cıkıcam mahkemeye ve ne olacak gercekten cok karamsarlıga kapılıyorum.Ne olur yardımlarınızı bekliyorum bu dakika itibariyle ne yapmalıyım acaba ?
Kimse fikirlerini paylasmayacak mı lütfen ?
Cevap: Astlarından Para Almak