Cevap: Yürütme durdurma aldım ama..
Bence de feragat etme gibi bir şey yapmayın, kendimden örnek vereyim.
Mahkeme kararı ile başka bir ile nakil yaptırdım 7 ay görev yaptıktan sonra danıştayın YD kararı ile geri aldılar.
Benimki eğitimden dolayı idi sizinki eş dolayısı ile eş durumlarında kaybetme durumu nadir olsa da Sayın Çobanoğlu'nun dediği gibi mahkeme masrafları durumu var.
Hocam hakkınızı helal edin sizide yoruyorum. ozel kalem mudurune sordum oda bız sana normal muvahafat verıp kolaylık sagladık sende bızı fazla ugrastırma mahkemeyı kapatalım dedı. muvafakatta x kısının yenıden yapılan degerlendırme sonucunda muvafakatında herhangı bır sakınca yoktur demesı normal bır muvafakat olması ve benı yenıden cagıramaması anlammı mı tasıyor? sımdıden tesekkurler.
Yeniden değerlendirme olmuş! Neden yeniden değerlendirmişler? Mahkeme kararı nedeniyle. Sizi yeniden çağırırlar demiyorum ancak davanızdan feragat taleplerinin bir nedeni olmalıdır.
haletiruhiyem;
senin muvafakatta mahkeme kararından bahsediyormuydu ?
ya arkadaslar bugun bimerden ogrendım mahkeme 02.02.2011 de tebliğ etmiş yürütme durdurmayı fakat unıversıte bana muvafakat verdıgı tarih 01.02.2011 bu nedemek oluyor sizce sımdıden teşekkurler
Üniversite YD kararı kendisine tebliğ edilmeden bir gün önce muvafakat vermiş. Demekki bu nedenle davadan feragat edin diyorlarmış. Ancak sizin davadan feragatinize gerek yok. Üniversite size YD kararından önce muvafakat verildiğini ve davanın konusuz kaldığını mahkemeye bildirebilir.
hocam budemek oluyorki ben mahkemeden bagımsız olarak yanı unıversıte kendı ıradesı ılemi bana muvafakt verdi
Hukuken Üniversitenin YD kararından bağımsız olarak muvafakat verdiği anlaşılmaktadır.
Alıntı:
Bilgiislem7763 rumuzlu üyeden alıntı
haletiruhiyem;
senin muvafakatta mahkeme kararından bahsediyormuydu ?
Kazandığım mahkeme kararında giderken bahsediyormuydu hatırlamıyorum, zannedersem bahsetmiyordu. Çünkü seni isteyen kurumun mahkeme ile işi yok bağlı olduğun yer X yoluyla ya da Y yoluyla muvafakatını verdiyse onu belirtir.
Ama eski kurumum beni geri almak istediğinde itirazlarındaki YD kararını atama olurunda belirtmişlerdi.
Ben sizin yerinizde olsam hiç dert etmem zaten ilişiğiniz yok orası ile mahkemede seyrinde devam eder, hukuk müşavirlikleri prosedürü uygulasın.
Teşekkür ederim verdiğiniz Cevaplar için. bende zaten davamdan feragat etmedim. anladıgım kadarı ıle artık benı gerı almaları zor cunku ne muvafaktta mahkeme kararından bahsetmıs nede yurutme durdurma teblıgını beklemısler. ozaman neden feragat edeyım kı devam etsın gıtsın son savunmayı da yapmayı dusunmuyom zaten.