-
Cevap: Davanın reddi
Ayrıca anlaşmalı boşanma sebebine dayanan boşanma yargılamalarında temel özellik eşlerden açtığı davanın diğeri tarafından kabul edilmesi veya herikisinin birlikte dava açması durumudur.Bu iki halden biriyle başlatılan boşanma yargılamasında zaten eşler arasındaki evlilik birliğinin temelden sarsıldığı kabul edilir.Dolayısıyla eğer dava talebini kabul etmezseniz veya beraber dava açmazsanız zaten anlaşmalı boşanma yoluyla boşanma gerçekleşmez.(Tmk.md.166/3).Ancak somut uyuşmazlığın özelliklerine göre eşiniz farklı hukuki sebeplerle boşanma davası açabilecektir.
-
anne ve babanın şahitliği geçerlimi?. Ben dışardan insanlar tuttum o ise anne ve babasını şahit tutmuş. Ben istemediğim sürece dava uzun sürmezmi?
-
Bu sorunuza anlaşmalı boşanma alanındaki son sorunuzda cevap verdim.
-
-
Boşanmamak istemeniz çok güzel birşey.Kolay yıkılmasın yuvalar...Hayırlsının olması dileğiyle...İyi günler...
-
birşey daha söyleyebilirmiyim eşimin benden habersiz uzun bir yoldan gelip ikimizin adına açmış olduğumuz kasayı boşaltıp içindeki ziynet eşyalarımı alıp ailesine teslim etmesi ve bu esnada hattımıda bilgi gelmemesi için bana kapattırması olayı var altınlarım şuan ailesinde buda onun için mahkemede suç sayılmazmı ve ziynet eşyalarını satmışsa ne olur
-
Ziynet eşyaları Yargıtay'ın muhtelif içtihatlarına göre kadına karşı yapılmış bağışlama sayılmaktadır ve kadının kişsiel mülkiyetine tabi sayılmaktadır.Dolayısıyla eşiniz ziynet eşyaları üzerinde bir ayni hak iddiasında bulunuyorsa Tmk.md .6 ya göre bunu ispatlamadıkça mülkiyetinizde bulunan eşyayı rızanız dışında kendi veya başkası yararına kullanmak için egemenlik alanınızdan çıkarttığı için bu durum ayrıca kanımca hırsızlık(Tck.md.141) de teşkil edecektir.Dolayısıyla Tmk.6 gereğince aksini yani ziynet eşyalarının size verilmediğini ispatlamadığı sürece size ait eşyaları izniniz olmadan almış sayılacaktır ve bu durumda taşınır eşyanızın iadesini talep edceksiniz.Ancak bu ziynet eşyalarının size yapılmış bağışlama olduğunu delillendirebilirsiniz(düğün görüntüleri,tanıklar vb.) bence bu hırsızlık suçu da teşkil edeceği için savcılığa başvurun.Ancak aranızdaki evlilik birliği devam ettiği için 197.mdye göre ceza almayacaktır evli olmanız bir şahsi cezasızlık sebebidir.Yani ceza davası açmanız sonucunda eşiniz ceza almayacaktır ancak yaptığı yanına kalmasın derseniz böyle bir talebiniz hukuken mümkündür kanımca.