Cevap: Hakkım olan miras yüzünden mağdur oldum.
Merhaba Şenol bey,yukarida verdİĞİnİz cevaplari okudum benİmde benzer bİr sorunum var fakat aÇik arttirma yolu İle en kÖtÜ herkesİn hakkini alabİlmekten bahsetmİŞsİnİz bunun İÇİn tam olarak ne yapmak gerekİr nasil bİr yol İzlemelİyİm yaridmci olursaniz Çok sevİnİrİm Şİmdİden teŞekkÜrler
Mirasçıysanız,
ortaklığı sonlandırma davası açarak sözkonusu mülkün satılmasını ve payınızın ödenmesini sağlayabilirsiniz.
Bu satış açık arttırma ile olur, en yüksek miktarı teklif eden satın alır. Arttırmaya dışarıdan kişiler de katılıp alabilir, hissedarların ön alım hakkı olmaz bu şekilde satışta
aslında anlamak istediğim konu şu yardımcı olursanız çok sevinirim, 3 kişi mirasçı , 1 i evde oturuyor 1 i değeri yüksek olan dairenin kirasını alıyor, diğerine de değeri düşük olanı bırakıyorlar. ayrıca mirasçılardan 1 i değeri yüksek olan katı sahiplenmiş ve mirasçı diyor ki isterseniz ortaklıktan çıkın size hisse paylarınızı ödeyim. fakat kötü dairenin verildiği mirasçı evi ya kendisi alsın istiyor yada bir yabancıya satılsın istiyor. yani mirasçılardan 2 si de talip bütün daireye . bu durumda değeri düşük dairenin verildiği mirasçı dava açsa direkt açık arttırmaya mı gidiilir, yoksa diyelim önce diğer mirasçıya soruldu almak istiyorum dedi. dava açana sorulmadan ona satılır mı ev, umarım anlatabilmişimdir ,lütfen yardımm:(