Cevap: Fazla mesai, tatil ve bayram günlerinde çalışma ücretleri
Alıntı:
Av.Serkan Erol rumuzlu üyeden alıntı
Fazla çalışma süreleri için duruşmalarda tanık dinleniyor... Saatlerin belirlenemediği durumlarda haftalık ortalama fazla çalışma hesaplanıyor.. Sistemden silindi diye korkmayın hakkınızı aramaya devam edin.. Tüm kayıtları kontrol eden işverenler bu nedenle -tabirimi mazur görün- iş davalarına 1-0 yenik başlıyorlar.. Bir avukatın yardımıyla alacaklarınızı çok daha kolay alabilme ihtimaliniz olduğunu düşünüyorum.
Evet bir avukat yardımı ile dava açmayı düşünüyorum. Ancak, mahkemede kim tanık olmak ister ki diye de düşünmekten kendimi alamıyorum..
Ben bu tür olaylarla uğraşmak istemediğimden kayıtları almadım.. Keşke, ama işte geçti =(
Ama sayenizde biraz daha dik duruyorum :)
yıkılmadım ayaktayım :)
Serkan bey çok teşekkür ederim.
Dava açma yolunda ilerliyorum. Bu aşamada siz değerli avukatlarımızın yardımlarını almak gerçekten büyük şans.
Sayenizde biraz daha dik durabiliyorum. Kendimi çok çaresiz hissediyordum başlangıçta..
Ama tanık olayı nasıl olacak, gerçekten bilemiyorum.
İnsanlar şirketi karşılarına almak isterler mi?
Mahkeme, dava pek de sıcak gelmeyebilir yurdum insanına...
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu tanıklar halen çalışmakta olan iş arkadaşları olacağına göre bu şahitlerin işten atılma korkusu ile işveren lehine tanıklık etmeleri söz konusu olmaz mı?
ben de bunu düşünüyorum :(
O işyerinde çalışıp ayrılmış yada işyeri yakınında durumdan haberdar olan birisi de tanık olarak dinlenebilir avukat ile takip edilmesinin faydalı olacağını belirtmem o yüzden tanık seçimi dahi belli bir bilgi ve tecrübeyi gerektirir.
İşverenden haftalık 45 saati aşan çalışma süreniz için fazla çalışma ücretinizi talep edebilirsini.
Ödememekte ısrar etmesi durumunda noter kanalıyla ihtar çekerek iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
noter kanalıyla ihtarname çekmek mahkemede çok önemli oluyor anladığım kadarıyla...
bu arada fazla mesai bilgilerini şirketten edinmeye çalıştım, el altından.
ancak güya sistem çökmüş.. şimdiden kılıf hazırlanmış yani :(
aile fertleri tanık olabilir mi?