Cevap: Yoklama kaçağı-Gbt-Otel konaklaması??
Alıntı:
kartulus rumuzlu üyeden alıntı
slm arkadaşlar bana yardım edecek varsa bu siteden çıkar diye düşünüyorum. Aöf 4yıllık öğretimde 2. Sınıfta 3 kez kaldım ama en sonun da 3 normal geçtim.yoklama kaçağı görünüyorum tecil ettirmek istedim kabul edilmedi.ben okulu bitirmek niyetindeyim 31 ekime kadar son yoklamaya katımamı bekleniyor.ben okulu bitirmek için 2 sene askere gitmesem okulu bitirince şubeye gidip askerliğimi yapmak istesem acaba bana bedeli ne olur 2 sene kacarak okuyabilirmiyim.bu süre zarfında ne gibi tehlikeler beni bulur.eğitimime önem verdiğimden askere gidip okuyabilirim ama orda rahat çalışamam ben kendimi bildiğimden öyle diyorum..
kimse ilgilenmiyor arkadaş offf....
Cevap: Son yoklama kaçağı/Bakaya
Alıntı:
muratolagan rumuzlu üyeden alıntı
merhaba benimde benzer bir sorunum var. Bakaya suçu 5yıla kadar gecikme yelpazesi olan bir suç ve yakalama emri ancak kesinleşmiş mahkeme kararından sonra çıkabiliyor. Bu durumda evinize mektupta gelse trt duyurusu da yapılsa(trt izlemek gibi bir yükümlülüğüm yok) sizi kimse alıkoyamaz gbt de de çıkmazsınız. Ta ki askere gitmeye karar verdiniz şubeye başvurdunuz geç kalmışsın bakaya suçu işlemişsin derler mazeretin yoksa kabahate girer(yeni kanuna göre) ve zaman askere gideceğin için hiçbir sorun olmaz, olsada olmaz kabahat adı üstünde. Böylece her celp dönemi rapor götürmek ve ben burdayım bakın ama gelemedim sebebimde bu falan demekle uğraşmanıza gerek yok. 1 yıl sonrada gitseniz aynı ceza 3ay sonrada. Aksini düşünen varsa ve yeni kanunu incelemişse lütfen yazsın. Bende düşüncelerimden emin olmak isterim. Tartışarak sonuca varabiliriz.
arkadaşım bana şubeden bir buçuk sene yoklama kaçağısın dediler tecil ettiremedim okulumun bitmesine 2 sene var.ben zaten bir buçuk sene yoklama kaçağı görünüyorum 2 sene daha geciksem yine aynı cezamı gelecek.2.500 cezam MI olacak yani
Cevap: Son yoklama kaçağı/Bakaya
Alıntı:
muratolagan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba benimde benzer bir sorunum var. Bakaya suçu 5yıla kadar gecikme yelpazesi olan bir suç ve yakalama emri ancak kesinleşmiş mahkeme kararından sonra çıkabiliyor. Bu durumda evinize mektupta gelse TRT duyurusu da yapılsa(TRT izlemek gibi bir yükümlülüğüm yok) sizi kimse alıkoyamaz gbt de de çıkmazsınız. Ta ki askere gitmeye karar verdiniz şubeye başvurdunuz geç kalmışsın bakaya suçu işlemişsin derler mazeretin yoksa kabahate girer(yeni kanuna göre) ve zaman askere gideceğin için hiçbir sorun olmaz, olsada olmaz kabahat adı üstünde. Böylece her celp dönemi rapor götürmek ve ben burdayım bakın ama gelemedim sebebimde bu falan demekle uğraşmanıza gerek yok. 1 yıl sonrada gitseniz aynı ceza 3ay sonrada. Aksini düşünen varsa ve yeni kanunu incelemişse lütfen yazsın. Bende düşüncelerimden emin olmak isterim. Tartışarak sonuca varabiliriz.
Kalın puntoyla belirttiğim kısım hakkında fikri olan var mı, arkadaşın dediği doğru mu? Eğer doğruysa ben bundan şunu anlıyorum, bir kişi bakaya kaldığında onun hakkında dava açmak için, belki kendisi teslim olur diye 5 yıl bekleniyor mu yani?