Cevap: Bu olayda muhatabım kim olmalı?
Sigorta poliçesinin bitmesini beklmek gerektiğini sanmıyorum hasarsızlık indiriminden yararlanamayacağınız ortada.
Kasko sigortanızın yaptığı ödemenin karşı taraf sigortasından alınması değer azalması nedeni ile oluşan zararın tarafınıza ödenmesine dair dava açılabilir kanaatimce.
hasarsızlığımın iptal olduğu kesin, şuan sigorta poliçesi yaptırdığımda 2800TL prim çıkıyor.
oysa ben geçen sene 1000TL ye sigorta yaptırmıştım. 2.kademe hasarsızlığım var, bu kaza olmasa3 olacaktım.
3.kademe hasarsızlıkla bugunkü prim değerini sigortacılar veremiyor, tramerden data almaları gerekiyor, bu data sigorta bitmeye 29 gün kala alınabiliyor en erken.
ayrıca datayı almak içinde sistemde hasar olmaması lazım, o da mümkün değil.
işin özü, bugun ben hasarsız olsam kaç tl prim ödeyecektim bunu hesaplatamıyorum. bu sebeple de kaybımı (bu seneki) net olarak belgelemem mümkün değil. an itibariyle. ama yaklaşık 1800TL zararım var demek mümkün, ispatı yok ama , çünkü yeni poliçe yapılmadan bir zarar iddia etmem , red sebebi olacaktır diye düşünüyorum.
ruculu 3lü bir dava için gene kafadan red yiyebilirim, kasko açsın , sen açamazsın derler muhtemelen. tahkim komisyonu bu gerekçeyle reddetti.
Aç aç aç diyemem tabi ama dava açmada hukuki yararınız var davanın husumetten red edileceğine ihtimal vermiyorum.
Ama davayı kaybederseniz masraflar üzerinizde kalacağı gibi karşı taraf vekalet ücreti de ödemek durumunda kalabilirsiniz.