Ayeti kerime değil heralde.
6 nolu iletide üyeden yaptığım alıntıyı kastettim.
Printable View
Ayeti kerime değil heralde.
6 nolu iletide üyeden yaptığım alıntıyı kastettim.
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;407015]Makbuzdan başka bir ispatınız olmayacaksa tanık dinletmenize muvaffakat etmeyebilir bu durumda kaybedebilirsiniz.
İcra ve mahkeme masrafları çok fazla tutmaz vazgeçmeyin derim.[/QUOT
Engin bey peki bikaç mesaj var onlar ispat olur mu..bi de önemli bi konu..ben ona para gönderdiğimi söylediğimde o da ben ona elden borç verdim yanına gittim diyebilir ve yanıma geldiğini ispatlar hem uçak biletleri hemde kaldıgımız yer var.bu durumda ispat külfeti kime kalır.
Kendi konumu nereye açacağımı araştırırken şans eseri sizin konunuzu okudum.
İspat olması açısından bir fikir vereceğim. MSN ile görüştüğünüzü varsayarak,. Bir microsoft ürünü olan msn'de bütün kayıtlar yasal olarak tutulmak zorundadır. Savcılık kararı ile microsoft a giderseniz bu kayıtları alabilirsiniz. 444 6787(MSTR) numaralı telefon hattındanda bilgi alabilmeniz mumkun.
Bu görüşmelerde eminim mevzu geçen konuda para yollayacağınızı ve karşı tarafında para aldığını yazdığı ibareler vardır. Bunları delil olarak kullanabilirsiniz.
Bu konuda benim kanaatimce bir avukata vekalet vererek daha profesyonelce hareket ederek belki davayı kazanmanız mümkündür.
Ancak karşı tarafın karekteri nedir bilmiyoruz.
Uçak bileti var kaldığımız yer var demişsiniz.
Sizinde dediğiniz gibi ben ona elden para verdimde diyebilir dahada çirkinleşerek
beni yanına çağırdı bende masraf yaparak yanına gittim. buluştuk şurada kaldık ve o parayıda bana hem masraflar için hemde buluştuğumuz için bana ücret olarak ödedi diyebilir. o çirkin kelimeyi ben yazamadım ama sanırım okuyanlar anladı..
Davayı kazandığınız takdirdede o insanın üzerine kayıtlı bir gayrimenkul veya menkulü yoksade bu parayı tahsil etmek güçleşir..
Avukat Tutarsanız daha rahat edersiniz
Profesyonel olarak (para karşılığı) bu işi yapabilmek için bu işi yapabileceğine dair belgesi, bu iş için belirlenmiş bir işyeri şartı ve vergi ödüyor olması gerek. En azından aldığı bu paranın karşılığı faturayı kesmiş olması gerek. Bunun dışında para alması zaten suç. Yanlış bilmiyorsam şu anda sadece para almak suç. O işi yapmak değil. Polis bu tür suçlardan birilerini yakaladığında sadece para alan şahsı tutukluyor. Para alındığı ispat edilemezse hiç bir şey olmuyor.
Dolayısı ile böyle bir iddiada bulunması kendi aleyhine olur.
offf hiç çıkışı görebildiğim bir cümle okuyamadım henüz yaa.. :(