Mahkeme kalemine gidip dosyanızı çıkarttırıp tebligat kime ve nasıl yapılmış diye sorarsanız size cevap verirler bu şekilde öğrenebilirsiniz. Sonra dile getirdiklerinizi itiraz olarak sunabilirsiniz.
Printable View
Mahkeme kalemine gidip dosyanızı çıkarttırıp tebligat kime ve nasıl yapılmış diye sorarsanız size cevap verirler bu şekilde öğrenebilirsiniz. Sonra dile getirdiklerinizi itiraz olarak sunabilirsiniz.
tesekkürler Engin Bey. yarın soracagım bugün gidemedim.. tebligattan sonra sanıırm 7 gün içinde itiraz edebiliyoruz.. ayrıca karakolu aradım yine cumartesi gelin görüşelim dediler.. sanıırm tebligat yapacaklar diye düşündüm.. umarım tutuklamazlar. ama yarın kaleme gidecem..
Polis tebligat yapmaz cumartesi gitmeyin parayı denkleştirip ptesi sabah erkenden gidin :)
hersey için bir kez daha teşekkürler engin bey. son durumla ilgili bilgi vereyim.7 taksiştten olusan toplamda 9.500 tl civarında bir taahhütle bulunmusum.. 12 ekimde mahkemem olmustu. dosyayı bugün aldım. karar olarak 3 ay hapis deniyor. ancak tebliğ edilmediği görülüyor dosyada. tebliğ edildiğine dair herhangi bir kayıt yok. açılan dava ilk taksitin ihlali ile ilgili.kararda özetle sunlar yazıyor. hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcunun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı ödediğinde tahliyesine..
354. mad. gereğince borcun ödenmesi halinde cezanın düşeceğine....
dair: ilişkin karar müşteki vekilin yüzüne borçlunun yokluğunda tefhim ve tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde itiraz yolu açık olmak üzere usulen anlatıldı..
benim durumuma gelince ben su ana kadar toplamda 7000 tl civarında para yatırmısım. ekimin son haftası ve subatta olmak üsere..fakat ödemeyi kart hesabına yapmıstım fakat dosyamda ödemeye dair herhangi bişey yok. avukat bildirmemiş. icra müdürü bize gelen ödeme bildirimi yok dedi..bugün aksam üzeri avukatla görüştüğümde bin tl öde bugün pazartesi gel dosyayı kapatalım dedi. ancak dediği miktarı ödeyemedim. zaten bankalr kapanmak üzereydi..
su durumda ben ne yapmalıyım. ayrıca sunu dedi avukat gitsen de karakola genellikle bi kaç gün süre verirler tutuklamazlar dedi. ben ne yapmalıyım..
her sey için bir kez daha teşekkürler... bu arada not: taksitlerimin sonuncusu 31 aralık 2010 tarihliymiş.
Karakola telefon açıp ptesi parayı ödeyip düşüm yazısı ile geleceğinizi söyleyip müsade istemenizi öneririm.
tesekkürler engin bey. bir kez aradım cumartesi gel dediler dedikler gün gelemem diyince. umarım bu kez de anlayışla karsılarlar.. bir sunu sorayım. avukatın ödeme bildiriminde bulunmaması ile ilgili dava açma hakkım saklı mıdır. çünkü çok zorladı beni. 4000 tl ödediğim gün bana 8500 tl ödemen gerekiyor demişti. oysa o gün 5000 öde dosya kapanır demiş olsaydı. şartlarımı zorlar kapatabilirdim. ancak bugün ben aradgımda 5000 tl civarında borcumun olduğundan bahsetti fakar kısa bir süre sonra geri arayıpbin tl öde dosyanı kapatalım dediler. bu farklıık neden olusuyor. icra dairesine bildirmediği için ordan net kalan tutarı öğrenemedim. elimde 6000 tl lik kısmın dekontları var benim arada ödediklerim elimde yok maalesef..
Bankaların arada kampanya mahiyetinde faiz indirimi olabiliyor borcunuza bu nedenle indirim yapmış olabilir. Borcunuz icra dosyasında daha fazla görünecektir zira icranın indirim yapma yetkisi yoktur. Avukata yapılacak işlemlerden bir netice elde edilemez boşuna yorulur masraf edersiniz. Geçmiş olsun.
teşekkürler Engin bey.. çok sağolun.. Allah razı olsun her şey için..
Allah'ın adının baş harfi büyük kulunun küçük mü? :)