Cevap: 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu Kurumlararası Yardımlaşma alt başlıklı madde 40/D
Bu konuda en makul ve mantıklı çare iyi bir temyiz dilekçesi yazarak İdare Mahkemesi kararının kanuna ve hukuka aykırılığını kanıtlamak ve kararın temyizen bozulmasını sağlamaktır. Kanuna ve hukuka aykırılık varsa Danıştay gereğini düşünecektir. Sizin durumunuzda mahkeme üyelerine karşı dava ancak onların kişisel kusurları varsa ve bunun delilleriyle ispatlayabilirseniz, manevi tazminat davası şeklinde açılabilir. Eğer iddialarınızı ispatlayamazsanız, hakimler size karşı dava açabilir. Yani hakimlere karşı dava kolay değildir. Kaldı ki yakında tazminat davaları hakimlere karşı değil ancak devlete karşı yönlendirilebilir. Bu konuda bildiğim kadarıyla yasa değişikliği bekliyor. Bu nedenle siz temyiz için çaba sarfedin derim.
Cevap: 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu Kurumlararası Yardımlaşma alt başlıklı madde 40/D
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda en makul ve mantıklı çare iyi bir temyiz dilekçesi yazarak İdare Mahkemesi kararının kanuna ve hukuka aykırılığını kanıtlamak ve kararın temyizen bozulmasını sağlamaktır. Kanuna ve hukuka aykırılık varsa Danıştay gereğini düşünecektir. Sizin durumunuzda mahkeme üyelerine karşı dava ancak onların kişisel kusurları varsa ve bunun delilleriyle ispatlayabilirseniz, manevi tazminat davası şeklinde açılabilir. Eğer iddialarınızı ispatlayamazsanız, hakimler size karşı dava açabilir. Yani hakimlere karşı dava kolay değildir. Kaldı ki yakında tazminat davaları hakimlere karşı değil ancak devlete karşı yönlendirilebilir. Bu konuda bildiğim kadarıyla yasa değişikliği bekliyor. Bu nedenle siz temyiz için çaba sarfedin derim.
Sayın Çobanoğlu,
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ancak şunu da belirteyim bahsi geçen diğer durumların belgeli delilleri de mevcut. Aslında bende uğraşmak istemiyorum ancak ısrarla bu noktaya zorluyorlar. Onlar işini düzgünce yapsa benim ve başkalarının hakkını alması da gecikmeyecek. Ancak şunu anladım ki bizim bu ülkede sağlam sandığımız kolumuz kanadımız da çoktan kırılmış ama haberimiz yokmuş.
İlginize çok teşekkür ederim.
Saygılar,
Sayın çayırkuşu, sizinle hepimizin kolunun kanadının kırıldığı konusunda hemfikirim. Saygılar.
İleri dönemlerde inşallah olaya ilişkin diğer ayrıntı ve gelişmelere, bu hukuksuz olduğunu düşündüğüm kararları alan memleketimin bu sözde hakimleri ve kimlikleriyle usulsüz bağlantılarına ilişkin bilgiler bir yerlerde aktarılmaya çalışılacaktır ki bu memlekette gerçek hukukçu ve hakimlerin kıymeti anlaşılsın. Hukuksuz adaletsiz kişilerin yürüdükleri toprağın altında yatan şehitler daha fazla acı çekmesin. Yargının siyaset ile kişisel veya grupsal çıkar ile yürümeyeceği anlaşılsın. Bastıkları yerleri toprak diye geçmeyip tanısınlar.